Platná smlouva?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.10.10 13:37

Platná smlouva?

Mám dotaz, jsem na RD a mám pro zaměstnavatele dělat částečně z domu na dohodu. Přišla jsem podepsat smlouvu, ale zaměstnavatel se podepsal jako zaměstnanec s tím, že se spletl a já se mám podepsat jako zaměstnavatel. Bude ta smlouva pak platná? Znovu vytisknout a podepsat je docela problém, protože to musí podepsat majitel a ten je skoro pořád pryč.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5778
5.10.10 13:39

NO TO NEVÍM. asi bych to škrtla a napsala opravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
5.10.10 13:39

Ja bych rekla ze bude neplatna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.10.10 13:41

Toto je základní formální chyba. Nic nepodepisovat a trvat na tom, ať to dají do pořádku. V extrémním případě bys taky nemusela vůbec vidět výplatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
5.10.10 13:43

Určitě bych žádala, aby ji znovu vytiskl a podepsal správně! Chyba se může vloudit, ale nepodepsala bych e jako zaměstnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
5.10.10 13:44

A s prací bych nezačínal dřív, než bude podepsaná smlouva v platném znění. Co když se sanží chytračit, aby se tě nějak zbavili, případně aby tě přitiskli co nejvíc do kouta a abys byla poslušnější? V pracovněprávních vztazích se vyplatí být ostražitý. Taky už jsem párkrát naletěl… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
5.10.10 13:46

Souhlasím s Jurou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
5.10.10 13:51

§ 35 Právní úkony vyjádřené slovy je třeba vykládat nejenom podle jejich jazykového vyjádření, ale zejména též podle vůle toho, kdo právní úkon učinil, není-li tato vůle v rozporu s jazykovým projevem…

Tedy pokud je ze smlouvy naprosto jasné, kdo je zaměstnancem a kdo zaměstnavatelem (je jasná vaše vůle - což by mělo být!), tak jediná taková chyba neplatnost nezpůsobuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.10 13:53
Jura007 píše:
A s prací bych nezačínal dřív, než bude podepsaná smlouva v platném znění. Co když se sanží chytračit, aby se tě nějak zbavili, případně aby tě přitiskli co nejvíc do kouta a abys byla poslušnější? V pracovněprávních vztazích se vyplatí být ostražitý. Taky už jsem párkrát naletěl… :cert:

Tak já mám u nich smlouvu na dobu neurčitou. A teď před Vánocemi mají hodně práce, tak chtěli vypomoct. Proto ta dohoda o pracovní činnosti. Spíš si myslím, že podepisoval ve spěchu. Jen jsem potřebovala vědět, jestli musím trvat na vytištění nových smluv nebo jestli stačí jen nějak opravit na těch vytištěných smlouvách. Díky za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
7421
5.10.10 14:28

Určitě by bylo nejlepší smlouvu nechat znova vytisknout a podepsat (tak jak je bych ji rozhodně nepodepisovala).

Pokud se nebojíš, tak ji můžeš nechat jenom opravit. Ať se tam samozřejmě u té opravy nezapomene čitelně podepsat ten, kdo to opravuje - tedy třetí osoba.

Jinak si myslím, že i přesto, že budeš souhlasit s opravou, tak si můžeš nechat udělat smlouvu novou. Určitě to bude lepší i pro zaměstnavatele. (i on ji bude mít opravovanou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat