Plat na městském úřadě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jojo, tarify jsou k neuvěření
Já nevím, že si pořád lidi obecně myslí, že se na MÚ máme jako prasátka v žitě. Jsou tam jiné benefity, ale plat to nebývá…
Já jsem na městě dvacet let, spokojená, vychází mi vstříc s dítětem, častější ošetřovačky, narychlo dovolená, jistá práce, jistý peníze, s praxí a solidním osobním na tom nejsem vysloveně špatně, mám 7. platovou třídu, administrativní, nereferenstský post, a přijdu si i s bonusy na cca 22 tisíc.
Ale jako absolvent, bez započitatelné praxe a ze začátku bez bonusů je to fakt na hranici přežití.
Osobko se většinou dává, záleží úřad od úřadu, někde míň, někde víc, ¨povětšinou až po tříměsíční záuční době.
Praxi ze soukromého, za to bych moc nedala, že se bude počítat…možná u nějaké referentské speciální praxe. To se spíš poptej na personálním daného úřadu.
- Citovat
- Upravit
Započítává se vše, co uvedeš do předchozího zaměstnání.. poté záleží na personalistce, jak to zapocita.. buď 1/3 nebo 2/3 zapocist ti to musí, nemůže ti zapocist 0 roku. V plné výši ti zapocte MD a RD. Takže určitě v 1. Stupni nebudeš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anik6 V zákoně je jen maximu co je možné započíst mimo praxi, minimum uvedeno není, tudíž je možno započíst i 0.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anik6 píše:
Započítává se vše, co uvedeš do předchozího zaměstnání.. poté záleží na personalistce, jak to zapocita.. buď 1/3 nebo 2/3 zapocist ti to musí, nemůže ti zapocist 0 roku. V plné výši ti zapocte MD a RD. Takže určitě v 1. Stupni nebudeš
praxe se ale započítává v oboru, ne?
Já vím, že u nás, co se týče praxe, škudlili na každém roku ![]()
- Citovat
- Upravit
Ano v oboru, takže mimo obor je to na řediteli organizace resp. starostovi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdysi jsem na personálním ve státním pracovala a nikdy nikomu jsem nedala 0 let, ani jsem nemohla… viz zákon.
Pokud jdeš na sekretářku a předtím jsi dělala 20 let uklizecku, tak ti těch 20 let zkrouhne 2/3 ale nezapose 0 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anik6 V rozsahu nejvýše dvou třetin započte zaměstnavatel zaměstnanci dobu jiné praxe, a to v závislosti na míře její využitelnosti pro výkon požadované práce.
Z toho plyne, že může být i 0.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji.
Pracuji na různých pozicích v administrativě. Na MD jsem byla 3×, ale od 18let jsem jinak v procesu.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jojo, tarify jsou k neuvěřeníJá nevím, že si pořád lidi obecně myslí, že se na MÚ máme jako prasátka v žitě. Jsou tam jiné benefity, ale plat to nebývá…
Já jsem na městě dvacet let, spokojená, vychází mi vstříc s dítětem, častější ošetřovačky, narychlo dovolená, jistá práce, jistý peníze, s praxí a solidním osobním na tom nejsem vysloveně špatně, mám 7. platovou třídu, administrativní, nereferenstský post, a přijdu si i s bonusy na cca 22 tisíc.
Ale jako absolvent, bez započitatelné praxe a ze začátku bez bonusů je to fakt na hranici přežití.Osobko se většinou dává, záleží úřad od úřadu, někde míň, někde víc, ¨povětšinou až po tříměsíční záuční době.
Praxi ze soukromého, za to bych moc nedala, že se bude počítat…možná u nějaké referentské speciální praxe. To se spíš poptej na personálním daného úřadu.
Děkuji. Chtěla bych změnu.
Nových pracovních věcí se nebojím.
Taky bych ráda slušný plat.
Podle tabulek bych nastupovala za hodně nízkou částku. Popřemýšlím, jestli má cenu o tom uvažovat.
- Citovat
- Upravit
Pracuji ve státním a ano, ty platy jsou šílené. Drží mě tam to, že práce je smysluplná a pracovní doba slušná, třebaže přesčasy jsou zdarma a vzhledem k tomu, že poslední roky jsou kolegyně hodně na OČR, tak jsou ty přesčasy zdarma pravidle. Prémie nula včetně prosince a ze soukromého sektoru ti to započtou max. možná 2/3 v lepším případě.
Vzhledem k tomu, že jsem ve služebním poměru, tak si prakticky nemůžu přivydělat a už to přestává být k uživení se. Anonym, nechci spojovat nick s pracovním sektorem.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
praxe se ale započítává v oboru, ne?
Já vím, že u nás, co se týče praxe, škudlili na každém roku
Krátí se
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jojo, tarify jsou k neuvěřeníJá nevím, že si pořád lidi obecně myslí, že se na MÚ máme jako prasátka v žitě. Jsou tam jiné benefity, ale plat to nebývá…
Ale jako absolvent, bez započitatelné praxe a ze začátku bez bonusů je to fakt na hranici přežití.Osobko se většinou dává, záleží úřad od úřadu, někde míň, někde víc, ¨povětšinou až po tříměsíční záuční době.
Přesně, jelikož tvůj nadřízený za tvoji absenci bitej nebude a jen nadavaji lidí, co chtěli něco vyřídit. Tj nic se neděje, když tam týden nejsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
na městském úřadě jsem ještě nikdy nic nepotřebovala vyřídit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
Prosím o Vaše zkušenosti.
Pracuje někdo na MěÚ? neuvěření. Ráda bych měla představu.
Jedná se o MěÚ v menším městě. Navíc referent plus asistentka.
Děkuji za Vaše názory.
Příspěvek upraven 20.12.25 v 21:55