Plat na městském úřadě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ja mam zkusenosti ze skolstvi. Mela jsem kolegyni, ktere uznali celou praxi v administrative a dva rodicaky. Ted mam dva kolegy, kteri jsou zarazeni ve stejne platove tride jako ja. Ucim 26 roku, oni asi 10.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Hele tohle ti moc nepomůže, je to úřad od úřadu.já třeba pracovala pro úřad spojený s eu, takže peníze navíc. Přešli k nám lidi i z minisrerstva i z obecních úřadů. Oni tam měli osobka v řádech stovek, my v řádech tisíců. Měli většinou pololetní odměny v řádech tisícovek, my měli čtvrtletní a za rok mi to dělalo asi 140 tisíc. Kamarádka ve stejném městě na úřadě neměla žádný benefity, my necelých 10 tisíc na dovolenou apod. Je to strašně individuální i v rámci lidí na úřadech (hodnocení v rámci služebního zákona).
Nicméně poslední roky to tam jde finančně dost dolů v rámci šetření, je tam strašný práce, stres, neplacený přesčasy a s financema bude ještě hůř.
Nenapsala bys mi prosím prosím, kde pracuješ do zpráv? Ne, že bych tam hned posílala životopis
Ale jen ze zajímavosti. Vážně bych byla za to ráda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
Uz se tresou, aby rychle zrusili narizeni vlady, kterym se od 1.1. zvysuji tarifyTeda Stanjura tim vyhrozuje
Ony se ale nemají zvyšovat tarify úředníkům…
Můžeš mi poslat odkaz na nějaký takový článek?
Zvyšovat se má učitelům a dalším.. Né, úředníkům… Ty jediné vynechali. A taky jsem neslyšela o vojácích…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše:
v malých obcích starosta bohužel vykonává i funkci tajemníka. Pak se tam děje taková ta zaměstnanecká „malá domů“ typu manželka starosty vede knihovnu, neteř matriku, syn kroniku…
Zažila jsem i splynutí funkcí tajemníka a starostky (ANO) v trojkovém městě. To bylo pošušňání
Jsme v ČR, tady je prostě možné vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DanielaD píše:
kdybych na svém MÚ mohla zaplatit odpadky bylo by to super
u nás můžeš odpad zaplatit na pokladně hotově nebo kartou, nebo můžeš poslat z účtu na účet, také Platební bránu mají - je jedna hlavní pokladna na hlavní budově, a 43 vedlejších pokladen - tedy každý referent má svou pokladnu a zrovna u něho můžeš svou záležitost zaplatit hotově i kartou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zlutapaprika1 píše:
Ony se ale nemají zvyšovat tarify úředníkům…
Můžeš mi poslat odkaz na nějaký takový článek?Zvyšovat se má učitelům a dalším.. Né, úředníkům… Ty jediné vynechali. A taky jsem neslyšela o vojácích…
https://www.vlada.cz/…lada-191806/
narizeni vlady 420/2021, 421/2021, vojaci maji taky sve narizeni, jen se mi to nechce hledat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zlutapaprika1 píše:
Odměny na uřadech možná funguji podle kamaradičkování, ale tó vesměs i odměny v soukromém sektoru. Populistické kecy typu: odměnovat dle výkonu, jsou naprosté hlouposti. To samé se dá říct o soukromém sektoru. KDo by to asi kontroloval.. Uplně neuvážené poselství zcela nekonstruktivní a nereálné. Na jednom oddělení mohou lidi být efektivní všichni, na druhém zase polovina ne. A zas si řekneme… Když nastupujete za 21 600 a to je 10.plat třída skoro bez bonusů.. Ty dostanete nejdřív (u nás) za 3 roky.. tak to Vás vyloženě nenadchne pro práci položit život. A to můžete být joo schopní. Předtím jsem pracovala jako HR v automotiv a pohoda. Na uřad jsem šla, protože s dětma to ve firmě, kde jste pořád pod šíleným tlakem, přesčasy se prostě paragrafy nenosí… S platem člověk klesl tak, že mu to div se nevylámalo zuby…
Ale vím, že v 16hod budu doma a mám klid.
Ono by možná stačilo, kdyby ty odměny byly transparentnější a nebránila bych se ani zveřejňování a to je sama mám ve srovnání s kolegy vysoké. Ono už si potom jen tak někdo netroufne rozdávat desetitisícové odměny na základě blízkého vztahu s podřízeným, o kterém celý úřad i klienti ví, že je lempl. Aktuálně do toho vlastně nikdo nevidí a penízky se kutálí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Livi92 píše:
Ono by možná stačilo, kdyby ty odměny byly transparentnější a nebránila bych se ani zveřejňování a to je sama mám ve srovnání s kolegy vysoké. Ono už si potom jen tak někdo netroufne rozdávat desetitisícové odměny na základě blízkého vztahu s podřízeným, o kterém celý úřad i klienti ví, že je lempl. Aktuálně do toho vlastně nikdo nevidí a penízky se kutálí.
odměny ti úřady na vyžádání zveřejní podle 106.
Ale ano, troufne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše:
odměny ti úřady na vyžádání zveřejní podle 106.Ale ano, troufne.
Já myslela právě automaticky bez vyžádání, ale byl minimálně v rámci daného úřadu dostupný náhled, kdo co a odůvodnění. U nás do toho vidí jen hlavní nadřízení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše:
odměny ti úřady na vyžádání zveřejní podle 106.Ale ano, troufne.
To fakt nezverejni. Obzvlast ne u bezneho urednika. V kazdem konkretnim pripade musi byt proveden test proporcionality. Protoze proti sobe stoji pravo na soukromi a pravo na informace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja za ty roky poprve pracuju pod vedenim, u ktereho mam pocit, ze odmeny odpovidaji praci vynalozene navic. Vyplnujeme dotaznik. Jinde to placali od oka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Livi92 píše:
Já myslela právě automaticky bez vyžádání, ale byl minimálně v rámci daného úřadu dostupný náhled, kdo co a odůvodnění. U nás do toho vidí jen hlavní nadřízení.
před pár lety ještě bylo nepěkným zvykem zatajovat i kolik stála daná investiční akce. takže pro mě, co to znám takto, je toto celkem posun.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mag píše:
To fakt nezverejni. Obzvlast ne u bezneho urednika. V kazdem konkretnim pripade musi byt proveden test proporcionality. Protoze proti sobe stoji pravo na soukromi a pravo na informace.
u nás zveřejnili odměny vedoucích odborů. Akorát to šalamounsky vyřešili, že to nezveřejnili po jménech, ale funkcích. Takže místo Anička Nováková - 400k. Tam bylo „vedoucí odboru investic a údržby - 400k“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová vedouci a bezny urednik je velky rozdil. Tezko se oduvodnuje, proc chci vedet, jake premie mela Novakova z podatelny. Naproti tomu napr. u vedouciho stavebniho uradu napojeneho na samospravu je tech duvodu pro prednost prava na informace pred pravem na soukromi mnohem vic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit