Plat na městském úřadě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66845
27.12.21 19:32

Ja mam zkusenosti ze skolstvi. Mela jsem kolegyni, ktere uznali celou praxi v administrative a dva rodicaky. Ted mam dva kolegy, kteri jsou zarazeni ve stejne platove tride jako ja. Ucim 26 roku, oni asi 10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
27.12.21 19:38
@Anonymní píše:
Hele tohle ti moc nepomůže, je to úřad od úřadu. :nevim: já třeba pracovala pro úřad spojený s eu, takže peníze navíc. Přešli k nám lidi i z minisrerstva i z obecních úřadů. Oni tam měli osobka v řádech stovek, my v řádech tisíců. Měli většinou pololetní odměny v řádech tisícovek, my měli čtvrtletní a za rok mi to dělalo asi 140 tisíc. Kamarádka ve stejném městě na úřadě neměla žádný benefity, my necelých 10 tisíc na dovolenou apod. Je to strašně individuální i v rámci lidí na úřadech (hodnocení v rámci služebního zákona).
Nicméně poslední roky to tam jde finančně dost dolů v rámci šetření, je tam strašný práce, stres, neplacený přesčasy a s financema bude ještě hůř.

Nenapsala bys mi prosím prosím, kde pracuješ do zpráv? Ne, že bych tam hned posílala životopis :D :D Ale jen ze zajímavosti. Vážně bych byla za to ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
27.12.21 19:40
@cecetka píše:
Uz se tresou, aby rychle zrusili narizeni vlady, kterym se od 1.1. zvysuji tarify :think: Teda Stanjura tim vyhrozuje :nevim:

Ony se ale nemají zvyšovat tarify úředníkům…
Můžeš mi poslat odkaz na nějaký takový článek?

Zvyšovat se má učitelům a dalším.. Né, úředníkům… Ty jediné vynechali. A taky jsem neslyšela o vojácích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15935
27.12.21 19:51
@PaníBovaryová píše:
v malých obcích starosta bohužel vykonává i funkci tajemníka. Pak se tam děje taková ta zaměstnanecká „malá domů“ typu manželka starosty vede knihovnu, neteř matriku, syn kroniku…
Zažila jsem i splynutí funkcí tajemníka a starostky (ANO) v trojkovém městě. To bylo pošušňání :palec:

Jsme v ČR, tady je prostě možné vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
27.12.21 19:55
@DanielaD píše:
kdybych na svém MÚ mohla zaplatit odpadky bylo by to super

8o u nás můžeš odpad zaplatit na pokladně hotově nebo kartou, nebo můžeš poslat z účtu na účet, také Platební bránu mají - je jedna hlavní pokladna na hlavní budově, a 43 vedlejších pokladen - tedy každý referent má svou pokladnu a zrovna u něho můžeš svou záležitost zaplatit hotově i kartou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26873
27.12.21 20:10
[
@Zlutapaprika1 píše:
Ony se ale nemají zvyšovat tarify úředníkům…
Můžeš mi poslat odkaz na nějaký takový článek?Zvyšovat se má učitelům a dalším.. Né, úředníkům… Ty jediné vynechali. A taky jsem neslyšela o vojácích…

https://www.vlada.cz/…lada-191806/
narizeni vlady 420/2021, 421/2021, vojaci maji taky sve narizeni, jen se mi to nechce hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2687
27.12.21 20:45
@Zlutapaprika1 píše:
Odměny na uřadech možná funguji podle kamaradičkování, ale tó vesměs i odměny v soukromém sektoru. Populistické kecy typu: odměnovat dle výkonu, jsou naprosté hlouposti. To samé se dá říct o soukromém sektoru. KDo by to asi kontroloval.. Uplně neuvážené poselství zcela nekonstruktivní a nereálné. Na jednom oddělení mohou lidi být efektivní všichni, na druhém zase polovina ne. A zas si řekneme… Když nastupujete za 21 600 a to je 10.plat třída skoro bez bonusů.. Ty dostanete nejdřív (u nás) za 3 roky.. tak to Vás vyloženě nenadchne pro práci položit život. A to můžete být joo schopní. Předtím jsem pracovala jako HR v automotiv a pohoda. Na uřad jsem šla, protože s dětma to ve firmě, kde jste pořád pod šíleným tlakem, přesčasy se prostě paragrafy nenosí… S platem člověk klesl tak, že mu to div se nevylámalo zuby…
Ale vím, že v 16hod budu doma a mám klid.

Ono by možná stačilo, kdyby ty odměny byly transparentnější a nebránila bych se ani zveřejňování a to je sama mám ve srovnání s kolegy vysoké. Ono už si potom jen tak někdo netroufne rozdávat desetitisícové odměny na základě blízkého vztahu s podřízeným, o kterém celý úřad i klienti ví, že je lempl. Aktuálně do toho vlastně nikdo nevidí a penízky se kutálí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21500
27.12.21 21:02
@Livi92 píše:
Ono by možná stačilo, kdyby ty odměny byly transparentnější a nebránila bych se ani zveřejňování a to je sama mám ve srovnání s kolegy vysoké. Ono už si potom jen tak někdo netroufne rozdávat desetitisícové odměny na základě blízkého vztahu s podřízeným, o kterém celý úřad i klienti ví, že je lempl. Aktuálně do toho vlastně nikdo nevidí a penízky se kutálí. :nevim:

odměny ti úřady na vyžádání zveřejní podle 106.

Ale ano, troufne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2687
27.12.21 21:14
@PaníBovaryová píše:
odměny ti úřady na vyžádání zveřejní podle 106.Ale ano, troufne.

Já myslela právě automaticky bez vyžádání, ale byl minimálně v rámci daného úřadu dostupný náhled, kdo co a odůvodnění. U nás do toho vidí jen hlavní nadřízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
27.12.21 21:26
@PaníBovaryová píše:
odměny ti úřady na vyžádání zveřejní podle 106.Ale ano, troufne.

To fakt nezverejni. Obzvlast ne u bezneho urednika. V kazdem konkretnim pripade musi byt proveden test proporcionality. Protoze proti sobe stoji pravo na soukromi a pravo na informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
27.12.21 21:36

Ja za ty roky poprve pracuju pod vedenim, u ktereho mam pocit, ze odmeny odpovidaji praci vynalozene navic. Vyplnujeme dotaznik. Jinde to placali od oka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21500
27.12.21 21:37
@Livi92 píše:
Já myslela právě automaticky bez vyžádání, ale byl minimálně v rámci daného úřadu dostupný náhled, kdo co a odůvodnění. U nás do toho vidí jen hlavní nadřízení.

před pár lety ještě bylo nepěkným zvykem zatajovat i kolik stála daná investiční akce. takže pro mě, co to znám takto, je toto celkem posun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21500
27.12.21 21:39
@mag píše:
To fakt nezverejni. Obzvlast ne u bezneho urednika. V kazdem konkretnim pripade musi byt proveden test proporcionality. Protoze proti sobe stoji pravo na soukromi a pravo na informace.

u nás zveřejnili odměny vedoucích odborů. Akorát to šalamounsky vyřešili, že to nezveřejnili po jménech, ale funkcích. Takže místo Anička Nováková - 400k. Tam bylo „vedoucí odboru investic a údržby - 400k“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
27.12.21 21:47

@PaníBovaryová vedouci a bezny urednik je velky rozdil. Tezko se oduvodnuje, proc chci vedet, jake premie mela Novakova z podatelny. Naproti tomu napr. u vedouciho stavebniho uradu napojeneho na samospravu je tech duvodu pro prednost prava na informace pred pravem na soukromi mnohem vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat