Plat servírky v Americe
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
plat servirky v Americe
Ahoj, chtela jsem se zeptat, jestli nekdo nevite, jaky by mohla mit plat servirka v americe např. v nejake restauraci..
dekuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Oni mají celkem malé základní platy, většinu jejich platu dělá spropitné a tam hodně záleží, co je to za restauraci - tj. jak jsou drahá jídla - podle toho se odvíjí výše spropitného, bývá zvykem nechat tak 10-20 % z celkové částky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to deset let zpátky, ale měla jsem v rodinné restauraci u zábavního parku cca 3 US na hodinu. Jak píše Angua dělá většinu platu spropitné. Ale musím říct, že jsme si přes léto vydělali celkem slušné peníze. Rozhodně jsem na tom byla líp než kolegyně, která uklízela (dýška neměla) a na hodinu měla tenkrát 8 dolarů. V Americe je zvykem, že spropitné je téměř nutnost a dělá skutečně min. deset % z útraty, ale nebylo vyjímkou, že to bylo mnohem víc. Amíci vědí, že servírky nemají téměř žádný plat a žijou ze spropitného, takže opravdu „tipujou“ štědře
(tips = spropitné v US)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je asi jako ptát se na plat servírky v Evropě. Asi jak kde a jak v které restauraci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terkulina já mám informaci 10 let starou, tak nevím, jestli je to relevantní… Ale tuším že to bylo nějak kolem 5 dolarů na hodinu. Ten základ. Moc jsem se o to nezajímala (dělala jsem něco jiného). U nás bylo otevřeno 6-7 hodin denně (16-22 nebo 23 max.), nějaký ten den, dva volna… Nějak si to propočítej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chtela jsem se zeptat jestli nevite jaky plat maji v usa soudni poroty…a kolik hodin denne tak pracuji atd dekuji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@fanourek píše:
Ahoj, chtela jsem se zeptat jestli nevite jaky plat maji v usa soudni poroty…a kolik hodin denne tak pracuji atd dekuji.
já mám za to, že tam je účast v té porotě povinná, že je to občanská povinnost. Lidi, kteří mají být členy té konkrétní poroty snad vybírají nějak náhodně (losují?). Plat jako takový za to snad není. Jinak musí sedět u soudu po celou dobu jednání (dokazování), po jeho skončení je všechny zavřou do nějaké místnosti, kde se tak dlouho radí, dokud se jednohlasně neusnesou o vině či nevině. Po celou dobu rokování nemají přístup ke světu „venku“.
Opravte mně, jestli se pletu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musi to byt prece placena normalni prace, prave me o tom. Neco zajima ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Porota, na to musis byt obcan, jinak tam nepatris.
Plat, porota neplati nic, ale daji ti nahradu za usly plat. To se lisi od statu a nekdy i od okresu, ale kdyz jsem sedel v porote(ach) v roce 2009, tak mi dali $30 za den. Nekdy jsme se dohodli pred obedem a jel jsem domu, jindy se to vleklo az do odpoledne - domaci nasili je fakt fuska.
V ty dobe jsem delal rukama a tak mi v praci nedali nic, jen volno, ale normalni zamestnani plati zakladni plat do urcite vysky a po urcitou dobu, lisi se to podle firmy, prace a platu samozrejme.
- Citovat
- Upravit
@fanourek není to práce. Do poroty jdeš na předvolání a omluvenku dostaneš pouze pokud znáš obviněného nebo prokážeš závažný důvod proč se nemůžeš dostavit. A co si pamatuju, tak to placený není nebo je tam minimální odměna. Považují to za občanskou povinnost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha a pulku jsem vynechal, tak jeste o vyberu do poroty:
Soud posle obsilku dostavte se k soudu, jako porotce. Tam se dostavit musis, jen vylozene padny duvody - jako jsem za hranicemi nebo ve spitale - se berou. U soudu se sejde rekneme dvacet pet lidi a do poroty potrebujou 12 nebo 16 nebo 8. Takze vystoupi zalobce a rekne o cem ten pripad bude, pak obhajce a vylozi zaase svuj nazor na vec. Pak ma soudce proslov v kterym vyzve porotce pokud maji namitky, moralni problem, znaji obzalovaneho, znaji poskozeneho, delaji v oboru, tata je policajt, bracha je v base… at to reknou.
Takze kazdej rekne co chce nebo mysli ze by mel a obhajce s zalobcem se dohodnou na slozeni poroty a poslou zbytek lidi domu; je to takovej marias, kazdej z nich tam chce lidi co budou na jeho strane samozrejme.
No a porota je pak vazana prisahou ze nic nevykeca, ze bude posuzovat nestranne a tak dal a jde se na vlastni proces.
- Citovat
- Upravit
Jo a ty penize poslou postou do trech mesicu nebo tak, ale jenom tem co v ty porote skutecne byli, ty co nejsou vybrany do poroty dostanou hovno.
- Citovat
- Upravit
A co treba operator? je to v usa povazovano ze „podradnou“praci? vite ja to myslim..
A kolik tak berou vyplaty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Call centra se davaj do zapadlejch koncin protoze tam maji levnejsi pracovni silu; jinak platy se daji najit tady:
a hledat se zip code (PSC) zip code pro ruzny staty/mesta se da najit pres google.
- Citovat
- Upravit