Stěhování za prací?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
No, byt s hypotékou samozřejmě jde prodat, akorát počítej s tím, že se může stát, že budete bance ještě doplácet… pokud tu hypotéku nesplácíte už dlouho, ale máte ještě zaplatit skoro celou… my takhle kupovali byt, na kterém byla hypotéka a původní majitel musel ještě doplácet, ono i cena bytu se mohla za tu dobu změnit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janica252 píše:
No, byt s hypotékou samozřejmě jde prodat, akorát počítej s tím, že se může stát, že budete bance ještě doplácet… pokud tu hypotéku nesplácíte už dlouho, ale máte ještě zaplatit skoro celou… my takhle kupovali byt, na kterém byla hypotéka a původní majitel musel ještě doplácet, ono i cena bytu se mohla za tu dobu změnit…
- Citovat
- Upravit
Hypotéku lze přenechat, určíte si výši odstupného a hypotéka se převede na někoho jiného, samozdřejmě bankou prověřeného.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No my ten byt platíme teprve 3 roky a mám to na 20 let.
no, jde i o to, na jakou to máte částku… jestli na většinu ceny bytu nebo jste třeba půlku dali hotově… pokud máte nízkou splátku, tak by se vám třeba vyplatilo ten byt pronajmout, to už si musíte rozmyslet vy… a nemáte v okolí nějaké větší město, kde by se práce sehnat dala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No máme to na 600 000 a nic jsme hotově do toho nedávali. No větší město je od nás 80km a to by se mi dojíždět nevyplatilo. Jedině, že bych jezdila na víkendy domů, jak na intru.
- Citovat
- Upravit
A kolik je tržní cena toho bytu teď? podle toho by se vidělo, jestli by vám to pokrylo hypotéku… ale s tak nízkou hypo by vám teoreticky mohl nájem pokrýt splátky, ne? kdybyste to pronajali… prostě si to rozpočítejte, všechny varianty, a uvidíte
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, prosim o radu. Chceme se s manzelem prestehovat nekde k Praze za praci, ale neshodnem se v tom jak to udelat (manzel si momentalne hleda praci). Manzel se chce nejdriv prestehovat a potom tam hledat praci a ja zas tvrdim, ze je lepsi si tam nejdriv najit praci a potom se stehovat. Manzel mi oponuje tim, ze by musel daleko dojizdet na pohovory a ze nez vsechno vyridime kolem stehovani tak je jednodussi uz to mit vyrizene. Nemate s tim nekdo zkusenost? Nezlobte se za anonym
- Citovat
- Upravit
Zkušenost nemám, ale osobně bych se za prací bez te práce nestěhovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkušenost mám a rozhodně doporučuji nejprve najít práci a pak až řešit bydlení. On pojem někde k Praze je dost neurčitý, neví kde nakonec bude pracovat a pak by musel dojíždět třeba dvě hodiny. Takže nejdřív najít práci a podle lokace hledat bydlení. My jsme zvládli najít byt během víkendu a to jsme se stěhovali do Brna. Tři měsíce jsme fungovali jako víkendové manželství, ale zvládli jsme to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě bych se stěhovala za prací až v tom případě, že to je určitě ZA PRACÍ tzn. že jsem ji už našla a je mi to místo přislíbeno. Daleko na pohovory…no záleží, jak daleko by na pohovory dojížděl resp. jak daleko to máte teď do Prahy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No jsme z Ostravy
Zakl
My se s pritelem stehovali z Ostravy do Prahy uz davno, ale:jako prvni jsme meli vyresene bydleni, pak jsme hledali praci. Na pohovory jsem jela na otocku(tehdy jeste nejezdilo snad ani pendolino) jen parkrat a byla jsem z toho tak vyrizena, ze jsem vzdala jistou praci-zasla do prvniho obchodu, kde nabirali prodavacky, a hned me vzali. Az jsme se prestehovali a zabydleli, mela jsem cas hledat neco lepsiho. Pritel vzal taky jednodussi praci, kterou by mozna v Ostrave pohrdl a vyplatilo se mu to-vypracoval se velice rychle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No jsme z Ostravy
Zakl
Sice cesta Pha-Ova je díky konkureci docela levná (vlakem), nicméně stát se může cokoliv, autem mi to přijde jako šílenost.
Záleží, jaké máte vzdělání a praxi a tudíž možnost bydlení. Taky jak to máte s bydlením teď a kolik máte věcí. Já se za prací stěhovala s tím, že jsem šla do sdíleného bydlení (tj. levné a vybavené), ale stěhovala jsem se od rodičů, tak jsem věci měla tam a nějaké to oblečení apod. jsem si vzala, takže to šlo. Byt „na trvalo“ jsem si našla potom - abych měla dobré spojení.
Dojíždět z Ovy do Phy na pohovory - nejen, že to stojí peníze, ale taky čas - pohovor může být v 8-9 ráno, sladit jich více v jeden den občas taky nejde, říkat, že nemůžeš taky nepůsobí dobře ![]()
Kamarád zase jezdil Brno - Pha na pohovory, ale na třetím se chytl, nicméně on měl rodinu + práci, kde měl teprve končit.
Záleží jak to teď máte, pokud je možnost našla bych nějaké spolubydlení jako základnu pro začátek a pak najít své.
J.
- Citovat
- Upravit
Holky diky za rady
my mame jeste trileteho spunta, takze to nebude tak jednoduche vsechno sladit. Spolubydleni k vuli male nechci. Snad se rozhodneme dobre ![]()
Zakladatelka
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky musím anonymně, protože máme v práci přísný zákaz o tom někde mluvit. Jedná se o to, že ve firmě kde pracuji, to jde od desíti k pěti a nikdo neví, jak to s námi dopadne. Já jsem začla hrozně panikařit, protože máme s přítele byt na hypo a bydlíme fakt v malém městě, kde já s mým vzděláním a oborem práci prostě neseženu.
Chtěla bych dopředu vědět informace, že kdybych musela třeba někam dál za prací, zda by se ten byt dal nějak přenechat? Díky předem