Připadám si neschopná
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Připadám si neschopná.
Ahoj holky,
předem se omlouvám, ale potřebuji se někomu „svěřit“, vypsat to ze sebe a v okolí nikoho, kdo by chápal, nemám.
Před 3/4 rokem jsem přišla o práci - snižování stavů a od té doby ne a ne najít. Dostalo se to až do té fáze, že jsem se přestěhovala za přítelem do krajského města a tady je to nähmlich to samé. Na pohovory mě firmy zvou, takže si myslím, že v životopise problém nebude, dokonce většinou projdu i všemi koly výběrového řízení a po posledním mi volají: „Je nám líto, skončila jste druhá, vybrali jsme jiného kandidáta.“ Přitom děti nemám, dojíždět mohu, nevadí mi přesčasy, služební cesty. Mám vzdělání, jazykové znalosti, certifikáty atd., ale bohužel nemám x let praxe. Dostala jsem se do fáze, kdy hledám i na, řekněme, nižších pozicích, ale ani tam mě nechtějí ( prý bych jim stejně utekla ). Nevím, kde dělám chybu. Je to už strašně ubíjející a hrozně to ničí psychiku. Začíná se to podepisovat i na vztahu s partnerem ( ač nechtě, jsem na něj protivná a on si to nezaslouží ).
Nemáte prosím, některá z Vás radu nebo alespoň slovo pochopení? ( Partner tohle martyrium nikdy nezažil a všechny kamarádky jsem nechala 120 km daleko ).
Děkuji moc.
( P. S. jestli tu již byla podobná diskuze založena, tak se omlouvám ).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@ZItu předně
rozhodně nejsi první ani poslední, já hledám „normální“ práci rok a půl. Je fakt, že mám dítě, ale je to to samé. U nás je jediná jistota práce ve fabrice, tu bych měla hned, ale nemůžu dělat na směny.. zkoušej dál, ono to jednou prostě vyjde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tvoji situaci chápu. Můj partner to měl podobně, pracoval na vyšší pozici a když odešel nemohl dlouho nic najít. Báli se, že ji uteče, že bude chtít hodně peněz. Když se pak hlásil na nižží pozice bylo to ještě horší. Jednou na pohovoru si ho vzala bokem personalistka a říkala mu to, že je problém v tom že je překvalifikovaný. Nakonec práci po 6 měsících našel a byl rád, že je rád. Co se týče té praxe, tak já to dělala tak, že jsem pracovala zadarmo v určitém odvětví, abych praxi získala. Díky této praxi jsem se pak dostala na svoji „vysněnou“ práci
Držím palce, rozhodně to nevzdávej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla jsem v dost podobné situaci a řekla bych že největší problém byl věk a to že jsem byla vdaná (bezdětná), tudíž každej pohovor se točil kolem toho kdy hodlám rodit a nebo kolem toho kde se vidím za 5 let…tudíž nevhodná…Byla to fakt síla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naprosto tě chápu. Tímto si projde snad každý. Myslím, že firmy už většinou někoho vybraného mají a výběrovky jsou jen na oko - zažila jsem i mí známí říkali, že se to tak dělá…
Nevím, co ti poradit, jen snad čas. Najdi si nějakou činnost, která tě bude bavit a bude ti i třeba prospěšná - učit se další jazyk atd… nebo koníček a to čekání na novou práci uteče jak voda.
A pokud jak píšeš nemáš žádný problém co se týče práce, tak si určitě brzy něco najdeš - někde jsou ty výběrovky skutečné
A pokud nemáš dostatek praxe - tzn. méně než rok, zkus se poptat na stáže, je to teď novinka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nezoufej, urcite rpaci najdes, alespon prozatim nejakou, nez si najdes neco lepsiho. Je to tezke. Vidim to vsude okolo. Ja hledam marne, potrebuju na zkraceny uvazek a muzu jen od deviti do dvou odpoledne. Mam dve deti. Chjo taky si pripadam jak magor ![]()
- Citovat
- Upravit
A souhlasím s tím že výběrovky jsou na oko. V každé firmě je někdo kdo ví o někom kdo by se na tu práci hodil, ve státním sektoru je to uplně pravidlem.
A druhá věc co je teďka hrozně častá, podle přihlášených účastníků se kontroluje zda a jak dlouho jsou na pracáku a tudíž jeslti by za ně byli dotace a na základě toho Tě berou. Je to hnus ale fakt to tak je. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dice A taky se teď dělá výběrové řízení s cílem ukázat stávajícím zaměstnancům kolik lidí se hlásí na jejich místo, tak aby si dali bacha a nebrblali.
- Citovat
- Upravit
@martina.se píše:
@ZItu předněrozhodně nejsi první ani poslední, já hledám „normální“ práci rok a půl. Je fakt, že mám dítě, ale je to to samé. U nás je jediná jistota práce ve fabrice, tu bych měla hned, ale nemůžu dělat na směny.. zkoušej dál, ono to jednou prostě vyjde
Fabriky už jsem také zkoušela. V několika jsem byla na pohovoru právě na tu vyšší pozici a když mi volali výsledek, tak jsem se ptala i na dělnickou práci a bylo mi řečeno, že na to je mě škoda, ať hledám dál jinde a kdyby se něco u nich uvolnilo, dají mi vědět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dice píše:
Byla jsem v dost podobné situaci a řekla bych že největší problém byl věk a to že jsem byla vdaná (bezdětná), tudíž každej pohovor se točil kolem toho kdy hodlám rodit a nebo kolem toho kde se vidím za 5 let…tudíž nevhodná…Byla to fakt síla
Vdaná nejsem, bezdětná ano. Ale na to se mě nikdy přímo neptají, jen oklikou zjišťují právě přes ty přesčasy, služební cesty, atp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Renaku píše:
Naprosto tě chápu. Tímto si projde snad každý. Myslím, že firmy už většinou někoho vybraného mají a výběrovky jsou jen na oko - zažila jsem i mí známí říkali, že se to tak dělá…
Nevím, co ti poradit, jen snad čas. Najdi si nějakou činnost, která tě bude bavit a bude ti i třeba prospěšná - učit se další jazyk atd… nebo koníček a to čekání na novou práci uteče jak voda.
A pokud jak píšeš nemáš žádný problém co se týče práce, tak si určitě brzy něco najdeš - někde jsou ty výběrovky skutečnéA pokud nemáš dostatek praxe - tzn. méně než rok, zkus se poptat na stáže, je to teď novinka…
Děkuji moc za radu, ty stáže mě vůbec nenapadly.
Praxi mám na ty konkrétní pozice rok a půl a pak jiné brigádně při studiu. Ale bohužel na něco je to málo a něco zase až moc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj @ZItu, mám pro tebe alespoň to slůvko pochopení a přidávám, že jsem na tom podobně, ač je to teda úplně jiná situace. Já jsem po RD a s dvěma dětmi mi v bývalé práci ukončili pracovní poměr, teda po vzájemné dohodě.
A já si teď přáci neumím najít, a když teď vidím, že taková holka Ty - jak píšeš - svobodná, bezdětná, s mnoha znalostma - taky nemůžeš práci najít, tak si říkám, co teprv já..
ALe jak holky píšou, nevzdávej to, pořád zkoušej a zkoušej, nevím, jak hledáš, ale určitě upřednostni hledání místa po známosti, protože jak já měla pár možností, tak to bylo všechno po známosti (bohužel v jiném městě a já kvůli dětem dojíždět moc daleko nemůžu..). Prostě chce to ptát se všechn příbuzných, přátel a známých, jestli o něčem neví.
To byl taky dobrý tip, jak někdo psal, jestli jsi ješte krátce po škole a moc praxe nemáš, zkusit stážování ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZItu píše:
Děkuji moc za podporu. Vím, že to vyzní hnusně, ale jsem ráda, že v tom nejsem sama a našel se někdo, kdo je na tom podobně. Samozřejmě neházím flintu do žita, hledám dál, ale s každým neúspěchem moje sebevědomí ( nebo to, co z něj po tom 3/4 roce zbylo ) klesá a klesá.Fabriky už jsem také zkoušela. V několika jsem byla na pohovoru právě na tu vyšší pozici a když mi volali výsledek, tak jsem se ptala i na dělnickou práci a bylo mi řečeno, že na to je mě škoda, ať hledám dál jinde a kdyby se něco u nich uvolnilo, dají mi vědět.
kdo si to nezažije, tak neví. Jinak pokud jdeš na pohovor na vyšší pozici, tak je pak marné zkoušet to na dělnickou, protože to vypadá blbě
já mám taky vyšší vzdělání, praxi, jen to omezení prac. doby je naprd.. ale už spíš žádám ty nižší pozice, vybírám jen podle prac. doby. Taky už mi řekli, že jsem „převzdělaná“, že se jim nehodim, bo jim uteču.. zkoušej fakt dál, jednou se to povede..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dice píše:
Byla jsem v dost podobné situaci a řekla bych že největší problém byl věk a to že jsem byla vdaná (bezdětná), tudíž každej pohovor se točil kolem toho kdy hodlám rodit a nebo kolem toho kde se vidím za 5 let…tudíž nevhodná…Byla to fakt síla
Když ono je to na druhou stranu celkem pochopitelné, zaměstnavatel nehledá někoho, kdo mu do půl roku půjde na neschopenku a pak na 3 - 6 na RD. A statisticky vzato je to u mladých bezdětných prostě vysoké riziko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Souhlasím, sama bych na pozici zaměstnavatele prostě nevzala holku 25-30 let, bohužel no
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit