Ovlivnila práce váš vztah k dítěti nebo partnerovi?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ovlivnila práce váš vztah k dítěti nebo partnerovi?
Ahoj, ráda bych zde našla názor maminky které má podobnou zkušenost a její názor.
Dlouho sním o vlastním farmářským obchůdku, teď se mi naskytla možnost buď hned nebo nikdy. Chtěla jsem to zkusit, vybrala úspory a šla do toho. To ani není takový problém ale mám 12ti týdenní miminko. Chtěla jsem pracovat jen 3 dny v týdnu a v tu dobu bude hlídat babička, ale nečekala jsem takový zájem a vidím že budu muset být v krámku celý týden. Každý den jsem víc jak 12 hodin tam. Syna mi maminka vozí na kojení a nebo má odstříkané mléko (bydlí pár metrů od krámku) Mám strašnou radost že to tak dobře dopadlo, ale na druhou stranu přemýšlím jestli se o něco neošidím nebo nezanedbám u syna a v druhé řadě u manžela, který mě teda podporuje a strašně mi fandí i pomáhá. Najde se tu někdo kdo s takhle malým miminkem pracoval? Nelitovali sjte toho pak časem? Dalo se to zvládnout? Zatim tak funguji 14 dní a je to hodně náročné, ale dá se to. Moc by mi názor zkušenějších pomohl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No když je takový zájem pořídila bych si brigádnici. Já tě neodsuzuju, ale já bych nechtěla být každý den celých 12 hodin bez mimina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda pred takovym pracovnim nasazenim s 3m miminem hluboko smekam…
ale nedokazu si to ani predstavit. a myslim, ze tebe narocna faze teprve ceka a to az se prcek na tebe zacne vic vazat, bude vic komunikovat, mazlit se atd. to se pak blbe odchazi na cely den…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když je to náročné, tak to rozjeď a vezmi si nějakou brigádnici nebo důchodkyni do krámku a ty se starej o zásobování a papírování, abys to takovej zápřah vydržela, nebo když máš maminku co hlídá tak ať prodává ona - asi má čas
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@edward Podivej se na skoro celou zapadni Evropu. Tady je to uplne normalni. Materska je jen chvili a je hoodne smesna, takze hodne matek odchazi do prace hned po sesti nedeli. Jestli je to spravne, nevim. Ja „odlozila“ 8 mesicni dceru a sla pracovat, ted mam syna a dala jsem v praci vypoved. Kazdy den o tom premyslim, zda-li jsem udelala dobre, ale u me hralo vic aspektu - dojizdeni, narocnost prace a drahe hlidani. Takze ja ti fandim, mas to skvele zarizene a at ti to slape dal
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminka je tam ted dva dny v týdnu, ale ona o tom moc neví takže to je pak blbý vůči zákazníkům. Já prcka vidím každé tři hodiny na kojení
Nevim právě si myslím že to bude horší a horší a abych o něco nepřišla. Synka miluji nadevše, ale cítím se teď tak šťastná. A myslím že i pro syna je to pozitivní. Užívám si každnou vteřinu co s ním sem a on nezažívá protivnou a unavenou mamku. V obchůdku nabiju baterie na syna a se synem zase na obchůdek. Ale bojím se co bude dál… Brigádnici si teď bohužel nemůžu dovolit. Zatím si jen vydělávám co jsem do toho nacpala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nic ve zlým, ale ošidíš. O ten růst miminka, vztah k němu, atd. První přetočení na bříško a ty u too třeba nebudeš,…
- Citovat
- Upravit
Chápu, že z toho máš radost, v dnešní době úspěšně rozjet podnikání není žádná sranda, přeju ti to
Každopádně být já na tvém místě, tak si seženu někoho na výpomoc a trávila bych víc času se synem. Čas strašně letí, za chvilku už to nebude to malé miminko a mohlo by tě to mrzet. Já jsem od narození bez dcery nebyla déle jak 3 hodiny a přesto mám občas pocit, že jsem si to miminkovské období pořádně neužila, jak to uteklo.
A jinak souhlasím s názorem výše, taky si myslím, že náročnější období teprve přijde…my jsme měli cca do 9 měsíců věku malé celkem klídek ale s přibývajícím věkem je to náročnější, vyžaduje víc pozornosti, samozřejmě ji musím i víc hlídat…
Chápu, že obchůdek nechceš pustit, taky bych nechtěla, kdyby se to podařilo ale snažila bych se to prostě vymyslet tak, abys byla víc se synem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@edward píše:
Ahoj, ráda bych zde našla názor maminky které má podobnou zkušenost a její názor.
Dlouho sním o vlastním farmářským obchůdku, teď se mi naskytla možnost buď hned nebo nikdy. Chtěla jsem to zkusit, vybrala úspory a šla do toho. To ani není takový problém ale mám 12ti týdenní miminko. Chtěla jsem pracovat jen 3 dny v týdnu a v tu dobu bude hlídat babička, ale nečekala jsem takový zájem a vidím že budu muset být v krámku celý týden. Každý den jsem víc jak 12 hodin tam. Syna mi maminka vozí na kojení a nebo má odstříkané mléko (bydlí pár metrů od krámku) Mám strašnou radost že to tak dobře dopadlo, ale na druhou stranu přemýšlím jestli se o něco neošidím nebo nezanedbám u syna a v druhé řadě u manžela, který mě teda podporuje a strašně mi fandí i pomáhá. Najde se tu někdo kdo s takhle malým miminkem pracoval? Nelitovali sjte toho pak časem? Dalo se to zvládnout? Zatim tak funguji 14 dní a je to hodně náročné, ale dá se to. Moc by mi názor zkušenějších pomohl
Moc ti fandím a držím palce. S tím se bohužel musí počítat, že než se podnikání rozjede, tak člověk bude dělat sám a nebude mít prachy na výpomoc. Neboj, bude lépe a syna si ještě užiješ až až. ![]()
- Citovat
- Upravit
Nechápu, proč bys „musela“ pracovat celý týden 12 hodin denně
Řekla sis třivdny, tak tři dny, tečka, kdo má zájem, přijde v otvírací době.
Nestálo by mi to za to se takhle honit, dítě vyroste a pak tu budeš brečet, že má raději babičku jak tebe
- Citovat
- Upravit
@Verca1989 Určitě máš pravdu. Právě vím jak to strašně letí. Nedávno sem zjistial že jsem těhotná a teď tu je ten uzlíček. Letí to hrozně a bojím se že o něco příjdu. Asi prostě víc jak tři dny nebudu pracovat. Nechci zmeškat důležitě pokroky v životě syna. Ten je mi přednější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A pokud je mamka v pohodě, tak co se domluvit, že by jste se v obchodě střídali? Až to začne vydělávat, tak jí taky pár korun navíc přijde vhod.
A ty prožiješ s dítětem i jiné chvilky jak s prominutím pochodující mlékomat. Kojení nenahradí mateřskou osobu pečující o dítě
- Citovat
- Upravit
Pracovat můžeš, ale třeba jen 4-6 hodin denně by byly postačující. 12 hodin se mi zdá strašně moc, přijdeš o spoustu okamžiků, které ti už nikdy nikdo nevrátí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malinda - jo a tak to udělám
Máte všechny pravdu. Prostě já tam budu tři dny a mamka zbylé dva (to je otevřeno jen odpoledne) Děkuji moc za názory, vážím si toho. Pracovat určitě ale chci, baví mě to a já jsem povaha co pořád musí něco dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začala jsem pracovat, když dceři byly tři měsíce, stejně jako Ty. Bylo to ale na poloviční uvazek. Naprosto Te chapu, nemohla jsem to doma full time vydržet. Z toho polovičního úvazku myslím dcera jen benefituje - dopoledne si s ni hraje chůva, která si ji zamilovala (coz u malyho mimina neni zas tak tezky) a odpoledne já, takže dostane víc pozornosti, než kdybych s ni byla jen já. Pracovat víc by mi ale vadilo, a to nejsem žádná supermatka, co musí mít dítě furt u sebe. Vadilo by mi, ze se s ni nevídám, ze s ni netrávím cas a ze mi ty její miminovsky trápení a radosti protékají mezi prsty. Protoze cas pro mě tím, ze se ona narodila získal úplně jinou hodnotu (vyšší) a chci ho dat ji. Akorat se u toho nechci zbláznit a tak si musím občas odpočinout v práci. Tohle je samozřejmě strašně subjektivní otázka, každý si tu rovnováhu musí najit sám. Hlavní kritérium je podle mého manžela rovnice spokojena matka-dobra matka, takže si to udělej jak chces jen a jen Ty.
- Citovat
- Upravit