Stížnost na šéfovou

11
25.9.13 15:56

Stížnost na šéfovou

Prosím poradíte mi?
Včera mi šéfová strhla neoprávněně peníze. Není profesionální, strhla mi peníze protože jsem s ní nesouhlasila. Běžně o mě říká kejvač (jako, že jí na vše kývnu) ted jsem nesouhlasila tak se mi chtěla pomstít. Chtěla bych si stěžovat, ale nevím kde a jak.
Taky si říkám, že když si budu stěžovat budu mít v práci peklo. Jsem tam 5 let mrzelo by mě kdybych musela odejít.

Příspěvek upraven 25.09.13 v 17:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8142
25.9.13 16:04

@vestr01 To je nějaká čúza, když se hned takhle mstí…To bych se teda obávala, že ti do budoucna bude dělat problémy… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678
25.9.13 16:07

@vestr01 A co myslíš tím neoprávněně strhla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.9.13 16:13

@vestr01 záleží, za co je strhla, o co přesně šlo, jak je zaměstnání koncipované - kdo je šéf a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
25.9.13 16:23

Má rada bohužel je: Nikdy si na šéfa nikde, a za žádných okolností nestěžovat Asi jsem Tě moc nepotěšila, že? Mamka takto přišla o práci, šéfová už sice došéfovala, prohrála dokonce soud s dalším ukřivděným zaměstnancem, ale mamce práci před důchodem už nikdo nevrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8818
25.9.13 16:30

@vestr01 Ahoj, asi tě taky moc nepotěším. V dnešní době, jakmile se postavíš proti šéfovi, tak ti udělá z práce peklo a skončí to výpovědí. Pokud se ohradíš za neoprávněně strženou částku, šéfová při oficiálním konfliktu může vytáhnout kde co - bude to tvrzení proti tvrzení :nevim: Musela bys mít důkaz a věřit že její nadřízený s tím něco udělá a nesmete to ze stolu (jako nepodstatné, protože to je jeho přítelkyně,…) A teď záleží na tobě. Já to dělám tak, že si každého šéfa nakloním. Teď nemyslím „řitní alpinismus“ ale vždy to jde udělat tak, že šéfová obrátí pozornost od tebe jinam a i když je to evidentně čůza, co si honí ego na podřízených, tak moc na výběr nemáš ;) Je toto poprvé co se to stalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
25.9.13 17:04

Ty máš nějakou složku platu pohyblivou? Formou prémií? Nebo co přesně strhla, co máš na pásce? Šéfová teda není majitelka ale má nad sebou další nadřízené?
Nebo máš namysli stížnost na úřadech, třeba na ÚP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
25.9.13 17:31
@Kaczenka píše:
Má rada bohužel je: Nikdy si na šéfa nikde, a za žádných okolností nestěžovat Asi jsem Tě moc nepotěšila, že? Mamka takto přišla o práci, šéfová už sice došéfovala, prohrála dokonce soud s dalším ukřivděným zaměstnancem, ale mamce práci před důchodem už nikdo nevrátí.

Já si to myslela, jedna kolegině si stěžovala nic moc se nezměnilo a kolegině musela přestoupit jinam :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
25.9.13 17:35
@Lomikára píše:
Ty máš nějakou složku platu pohyblivou? Formou prémií? Nebo co přesně strhla, co máš na pásce? Šéfová teda není majitelka ale má nad sebou další nadřízené?
Nebo máš namysli stížnost na úřadech, třeba na ÚP?

Ano, výkonostní pémie…s těmi může hýbat jak chce. I ona má nadřízené, ale jak píšou holky asi je lepší držet hubu a krok. O práci přijít nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
25.9.13 17:36
@Cayse píše:
@vestr01 Ahoj, asi tě taky moc nepotěším. V dnešní době, jakmile se postavíš proti šéfovi, tak ti udělá z práce peklo a skončí to výpovědí. Pokud se ohradíš za neoprávněně strženou částku, šéfová při oficiálním konfliktu může vytáhnout kde co - bude to tvrzení proti tvrzení :nevim: Musela bys mít důkaz a věřit že její nadřízený s tím něco udělá a nesmete to ze stolu (jako nepodstatné, protože to je jeho přítelkyně,…) A teď záleží na tobě. Já to dělám tak, že si každého šéfa nakloním. Teď nemyslím „řitní alpinismus“ ale vždy to jde udělat tak, že šéfová obrátí pozornost od tebe jinam a i když je to evidentně čůza, co si honí ego na podřízených, tak moc na výběr nemáš ;) Je toto poprvé co se to stalo?

Není to poprvé, už kvůli ní odešlo víc jak 10 lidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8818
25.9.13 17:39

@vestr01 jako pokud má zastání u svých šéfů, tak s tím nic nenaděláš. A kolegové předpokládám to řešit taky nebudou. Upřímně ti tuto situaci vůbec nezávidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678
25.9.13 17:48
@vestr01 píše:
Ano, výkonostní pémie…s těmi může hýbat jak chce. I ona má nadřízené, ale jak píšou holky asi je lepší držet hubu a krok. O práci přijít nemůžu.

Tak buď jsou výkonostní podle nějakých limitů a pak bych se ozvala, pokud je mám splněné… nebo si je může určovat podle sebe, a pak bych tu nepsala, že ti neoprávněně strhla peníze, neb to není pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678
25.9.13 17:52
@vestr01 píše:
Není to poprvé, už kvůli ní odešlo víc jak 10 lidí…

No, tak ale asi bude ve své práci lepší než ty lidi, protože žádný normální šéf si nenechá odejít 10 dobrých lidí kvůli jednomu blbcovi… a pokud ano, tak je blbec i ten její šéf a zas je otázka, jestli má člověk zapotřebí v takové firmě pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
25.9.13 17:57
@j.a.n.i1 píše:
Tak buď jsou výkonostní podle nějakých limitů a pak bych se ozvala, pokud je mám splněné… nebo si je může určovat podle sebe, a pak bych tu nepsala, že ti neoprávněně strhla peníze, neb to není pravda.
Částka je daná, za porušení pracovní morálky nebo neplnění svých povinností se můžou penize strhnout…nemám pocit, že bych si své povinnosti neplnila ani jsem neporušila pracovní morálku. Strhla mi penize protože jsem projevila svůj názor a nesouhlasila s jejím. No možná to ona bere jako porušení pracovní morálky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
25.9.13 19:23

Nechceš si se šéfovou sednout a slušne to probrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat