Připadám si neschopná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4341
1.11.13 12:22
@Kacka2 píše:
@ZItu drž se. Já už hledám práci přes půl roku a nic. Jenomže já nikdy nedojdu ani k tomu konkurzu. Odepíšu na inzerát a žádná reakce. Ani nenapíšou bohužel nehodíte se nám. Minulý týden jsem měla schůzku kvůli práci a vylezlo z toho finanční poradenství Partners :cert:
Anonymní taky jsewm si myslela, že když „pojedu podle pravidel“ tak to bude v pořádku. Sice sem se do práce po mateřské vrátila, ale po 4 měsících se dělala celorepubliková reorganizace a moje místo zrušili. Dali mě do zálohy a na jaře nabídli místo ve městě asi 70km daleko. To jsem musela odmítnout ze stejných důvodů jako máš Ty. Manžel často pryč, babičky sice jsou, ale nemůžu starost o děti přehodit denně na ně. Tak jsem musela požádat o prpuštění a jsem tam kde jsem. V listopadu dostanu poslední podporu a pak nevím. Možná půjdu uklížet chodby v panelácích. S VŠ a přes známost.

To mě moc mrzí. Také se mi stává, že se ani nenamáhají odepsat - to je větší procento než ty pohovory. Ano, bohužel inzerátů na finanční poradenství a spol. je strašně moc. Dokonce i na ÚP, což už vůbec nechápu.
Holka, já Ti strašně moc závidím ty známosti, i když je to ode mě hnusné. Promiň. Já se jak blb stěhovala do krajského města, že to tu bude lepší a ono houby. Je rozdíl jen v tom, že ty známosti jsem nechala přes 100 km daleko a tady nikoho neznám. A co je úklid, tak pro OZP. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
1.11.13 12:24

@ZItu u ženských je mám pocit problém v každém věku. Napřed nemáš praxi, pak už máš věk na děti no a přece nevezmou někoho kdo by mohl jít na mateřskou, pak už děti máš, takže klasický předsudek budeš pořád na paragrafu no a až vyrostou, tak už jsi stará, protože jsi byla dloho doma, tak jsi „mimo“ atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
1.11.13 12:24
@Anonymní píše:
@Kacka2 no to je děs..co k tomu dodat…já bych měla nárok na odstupné 3 měsíce, pak minimální podpora z pracáku - vypočítaná z RD, to je 5 měsíců? a pak…jo, dohromady by to byl asi rok, co už bych mohla hledat nové místo, ale když by nebylo?
Hodně lidí mi říká, nekaž si rodičák, užívej si s dítětem, ale mě to ničí, když na to jen pomyslím. ta nejistota a já sama nemůžu proti tomu nic udělat - jen čekat, jak věci dopadnou…

Mají pravdu, užívej si rodičák a nemysli na to. ;) Prcek potřebuje klidnou mámu. Já vím, že to jde strašně těžko, ale třeba ta situace u Tebe ani nenastane. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
1.11.13 12:26

@ZItu jenže já právě ani ty známosti nemám. Jenom možná na ten úklid a to je známá známé. Ještě jsem se ani neptala, pořád doufám, že se najde něco lepšího. Na pracáku mě zařadili do programu „Harmonizace rodiny a zaměstnání“ a součástí je i nějaká rekvalifikace. Jako ta samotná mi asi nebude k ničemu, ale je to prodloužení doby kdy bych pobírala podporu. Tak se to ve mě pere, jestli toho využít nebo fakt jít třeba i uklízet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
1.11.13 12:28
@Kacka2 píše:
@ZItu u ženských je mám pocit problém v každém věku. Napřed nemáš praxi, pak už máš věk na děti no a přece nevezmou někoho kdo by mohl jít na mateřskou, pak už děti máš, takže klasický předsudek budeš pořád na paragrafu no a až vyrostou, tak už jsi stará, protože jsi byla dloho doma, tak jsi „mimo“ atd.

Jo, bohužel máš pravdu - přesně tak to vypadá. Otázka: Kde se vidíte za 3,5,10 let? Moje odpověď, že chci kariérně růst, vzdělávat se, atp. jim asi nestačila. Jejich komentář: No, u nás ženský většinou do 30ti nastupují na mateřskou.
Jako jasně, že chci děti. Ale nikdo neříká, že je chci za rok, za dva. Prostě údělem žen je rodit potomstvo a budoucí pracující lid. Kdyby mohli rodit chlapi, mile ráda bych jim to přenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.13 12:29

Holky, držím Vám moc a moc palce a já se v té zimě ozvu, jak jsem dopadla. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4341
1.11.13 12:32

@Kacka2
Tak to se moc omlouvám, z příspěvku jsem pochopila, že známosti jsou. Promiň. :kytka:
Asi bych šla do té rekvalifikace - samotná sice k ničemu, ale pořád to je zájem o to se dál vzdělávat, což je pro zaměstnavatele také dobrá známka.
Já měla smůlu, že mi rekvalifikace neprošla. Chtěla jsem, ale na papíře byl budoucí zaměstnavatel, který mě potom zaměstná a toho jsem nenašla. A pani na ÚP mi jaksi neporadila, jak to mám udělat, abych rekva získala. Celkově u nás na ÚP pracují stylem - tak mi Vás tu zaregistrujeme, ale nic po nás nechtějte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
1.11.13 12:33
@Anonymní píše:
Holky, držím Vám moc a moc palce a já se v té zimě ozvu, jak jsem dopadla. :mavam:

Díky moc. Také Ti držím palce, aby to dopadlo dobře a určo se ozvi. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.13 12:37

@ZItu to je divné, známá prošla rekvvalifikačním kurzem - asistentka podnikatele a nikoho uvedeného nemohla mít, protože práci hledá už třetí rok - a ten kurz měla loni od září!

• Citovat
  • Upravit
4341
1.11.13 12:41

@Anonymní Já si chtěla rekva udělat letos na jaře/v létě a právě na ÚP mi paní řekla, že pro kladné vyřízení rekvalifikace tam musí být uvedený a podepsaný zaměstnavatel, který mě potom přijme. ( To, že mě pak přijmout ani nemusí je věc jiná, ale na tom papíře prý musel být ). I mě to přišlo divné, ale takhle mi to žel bylo řečeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
1.11.13 12:44

@ZItu po mě taky nechtějí zaměstnavatele. To je divné. A neomlouvej se, nemáš za co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
1.11.13 12:44

@Anonymní Ještě mě napadá, jestli to není jinak u dlouhodobě vedených na ÚP. Já tam v té době byla chvilku a o rekva jsem se hlásila sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
1.11.13 12:50

@Kacka2, @Anonymní … ono teď už je to asi celkem jedno. V době, kdy jsem rekvalifikaci chtěla, se u nás hledalo strašně moc účetních. Chtěla jsem právě na tuhle rekvalifikaci. Co vím, tak do dneška v okolí nebyla otevřena, takže bych musela dojíždět. Ale - teď co se dívám po inzerátech účetní, tak chtějí praxi několik let, což bych stejně neměla a nejsem si jistá, jestli by jim ta rekvalifikace stačila jako „relevantní“ vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
1.11.13 15:30

@ZItu ahoj, naprosto chápu a jsem ráda, že v tom nejsem sama…připadám si jako totální neschopa a nesnáším, jak se mě furt někdo ptá, jestli už dělám. Jsem na ÚP 3 měsíce, předtím jsem dělala 6 let v kanclu (administrativa, účto), a ještě předtím jsem i chvíli pracovala jako prodavačka v obchodě s oblečením, praxi mám a stejně nic. A to jsem si posílala život. i do fabriky, prostě jen abych chodila do práce a přitom si třeba hledala něco jiného. Většinou slýchám že mě si nemůžou dovolit, že by mě nezaplatili (kravina, většinou už na pohovoru říkají, jaký by byl plat a já souhlasím), další důvod je to, že mám už věk na dítě a že nechtějí, abych jim za chvíli odešla na mateřskou a další důvod je malá praxe (u prodavačky to moc nechápu, jakou praxi tam potřebují?!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
1.11.13 15:37

@Ale85 Ahoj. Děkuji za podporu. Koukám, že je nás čím dál víc. :( Ale jsem moc ráda, že alespoň někdo chápe, jak se cítíme. Dotazy - a už děláš? A jak to, že neděláš? A proč neděláš? Snažíš se? Tak asi málo. Když bys chtěla, tak si práci najdeš - jakoukoliv… Jojo, tihle všichni jsou děsně chytří, ale konkrétní radu nedají. Také jsem zkoušela a zkouším fabriky - směnný provoz, ale ne, prý mám na víc a stejně bych jim utekla. Přitom v těch fabrikách je taková fluktuace, až to hezké není. Praxe? Chtějí několikaletou i na uklízečku, prodavačku, doplňovačku zboží - prostě na všechno. Nerozumím tomu. Tohle jsou věci, co se za chvíli naučí i cvičená opice ( pardon ), tak nechápu tuhle selekci.
Z jakého jsi kraje, jestli se mohu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat