Připadám si neschopná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
27.9.13 13:51
@j.a.n.i1 píše:
Když ono je to na druhou stranu celkem pochopitelné, zaměstnavatel nehledá někoho, kdo mu do půl roku půjde na neschopenku a pak na 3 - 6 na RD. A statisticky vzato je to u mladých bezdětných prostě vysoké riziko.

njn, jenže já narovinu říkám, další dítě neplánuju, nemůžu a stejně houby platé. Kdysi mi šéf zarazil postup (bylo mi 22), že i když mám všechny předpoklady, tak vedoucí pozici néé, bo budu chtít mít rodinu. Hnus velebnosti.. Za půl roku přišel škemrat, poslala jsem ho kamsi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
27.9.13 13:53
@Dice píše:
@j.a.n.i1 Souhlasím, sama bych na pozici zaměstnavatele prostě nevzala holku 25-30 let, bohužel no :nevim: :D

a já bych vzala, to pak stejným měřítke nevezmou matku s dítětem, dvěma.. pak už nad 45 je zas žena stará, pak kdy má žena nejlepší šanci se zaměstnat? když třeba dělá VŠ a to končí v těch 23 až 25..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1533
27.9.13 13:54

@ZItu ja bych si to urcite nebrala osobne. bohuzel, pokud se o stejne misto uchazi chlap a zenska, vyberou radsi chlapa, protoze ten nepujde za par let na materskou. Nicmene vydrz, ono to casem vyjde. nemuze te vzdycky nekdo predbehnout.

Ja si iluze nedelam - se 4ma detma i kdyz umim perfektne anglicky (zila jsem 6 let v UK) a francouzsky (zila jsem 8 let ve FR), mam VS, tak myslim, ze zustanu porad zena v domacnosti, pokud si nevymyslim nejaky svuj business. Pred prazdninami (jeste jsem nebyla tehotna) jsem se o par mist uchazela. na jednom vyzadovali AJ a stredoskolske vzdelani, dalsi jazyk a VS vyhodou. vysledek - napsali mi, ze neodpovidam jejich pozadavkum, nebo neco v tom smyslu a ani na pohovor jsem nesla (mel probihat v aj). Coz me teda dost dostalo tady na vysocine, ve vetsim meste by me to tak neprekvapilo.

na uradech prace zavadeji, ze firmy dostanou dotaci, kdyz vezmou zenu po matersky (ja vim neni to tvuj pripad). A pro me to je hudba davne budoucnosti. to do ty doby zrusi…

Příspěvek upraven 27.09.13 v 13:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
27.9.13 13:55
@martina.se píše:
njn, jenže já narovinu říkám, další dítě neplánuju, nemůžu a stejně houby platé. Kdysi mi šéf zarazil postup (bylo mi 22), že i když mám všechny předpoklady, tak vedoucí pozici néé, bo budu chtít mít rodinu. Hnus velebnosti.. Za půl roku přišel škemrat, poslala jsem ho kamsi..

no tak toje taky dobrý :twisted:

v tý mojí bývalý práci to nakonec vypálilo tak, že mně ukončili smlouvu, ale nechali mě to tak kulišácky podepsat, jakože to dávám já, ale i se slušným odchodným, to mi dali jako odměnu, no a za týden už jsem viděla inzeráty, že na podobnou pozici hledají vhodné kandidáty, sice to nenapsali, ale samozřejmě nejlépe mladé muže :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
27.9.13 13:57

@Slalomacka Já vím no ale fakt jsem v té situaci byla a přijde mě prakticky nemožný sehnat práci bez „známosti“ nebo něčeho podobnýho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
27.9.13 13:58

@ZItu jinak tě chápu, že se cítíš hrozně. Já se taky necítím nejlíp, ale v porovnání s tebou mám starost o děti, to je pořád nějaké nemocné a nebýt peněz a důchodu, tak bych ani moc neremcala, že jsem doma.
A až mě někde vezmou, tak stejně bude problém, že budu často na OČR, babičky ani nikoho na hlídání nemáme.
Ale samozřejmě bych i sama pro sebe potřebovala do práce, řešit něco seriózního, být užitečná, vydělat si vlastní peníze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
27.9.13 13:58
@Dice píše:
@j.a.n.i1 Souhlasím, sama bych na pozici zaměstnavatele prostě nevzala holku 25-30 let, bohužel no :nevim: :D

Bohužel v tomto věkovém rozptylu se momentálně nacházím a ještě pár let budu.
Ale v tom případě mi řekněte, kdo je pro zaměstnavatele vhodnou kandidátkou ( pominuli muže, ti neotěhotní, to je pravda ). Do 25ti je holka bez praxe, pak může otěhotnět, pak má školkové děti, což obvykle značí častou nemocnost,… Možná jsem děsně nechápavá, ale kdo je pro zaměstnavatele z tohoto hlediska perspektivní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
27.9.13 13:59
@Dice píše:
@Slalomacka Já vím no ale fakt jsem v té situaci byla a přijde mě prakticky nemožný sehnat práci bez „známosti“ nebo něčeho podobnýho…

to máš úplnou pravdu, taky vidím, že bez známosti to skoro nejde

tím hůř, že já mám většínu kamarádů a známých na SLovensku

ale intenzivně facebookuju, minule mi už jedna práce skoro vyšla 8) zlyhalo to na tom dojíždění :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1533
27.9.13 14:00

@ZItu ten chlap

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
27.9.13 14:01
@ZItu píše:
Bohužel v tomto věkovém rozptylu se momentálně nacházím a ještě pár let budu.
Ale v tom případě mi řekněte, kdo je pro zaměstnavatele vhodnou kandidátkou ( pominuli muže, ti neotěhotní, to je pravda ). Do 25ti je holka bez praxe, pak může otěhotnět, pak má školkové děti, což obvykle značí častou nemocnost,… Možná jsem děsně nechápavá, ale kdo je pro zaměstnavatele z tohoto hlediska perspektivní?

no však to! :mrgreen:
a to hlavně že zvyšují hranici odchodu do důchodu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
27.9.13 14:02

@Slalomacka Já ve všech institucích kde jsem pracovala viděla jak výběrovky fungují a ikdyž se vypsala tak byl už jasný člověk kdo nastooupí, vždycky někdo známý někoho…A pokud se bral někdo „cizí“ tak na základě toho že splňoval podmínky pro dotace od pracáku… :roll:
Je to bordel ale je to tak no..Chce to fakt rozeslat nabídky všude, přes FB atd…vždycky někdo někde pracuje a stačí se zmínit a mohlo by to klapnout :)

Příspěvek upraven 27.09.13 v 14:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
27.9.13 14:02
@vonbrizon píše:
@ZItu ten chlap

Tak tak chlap je perspektivní, tenhle svět patří chlapům :mrgreen:
I když minule někde byl článek, že ani v pravěku si nemohla žena dovolit být ekonomicky závislá na chlapovi a že už tenkrát kromě péče o děti musela v lese sbírat kořínky a to jí zabralo nevím kolik času denně..počkejte já to vyhrabu

http://www.novinky.cz/…islosti.html

teda nic moc článek, ale o těch pravěkých ženách, to mě zaujalo :mrgreen:

Příspěvek upraven 27.09.13 v 14:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
27.9.13 14:03
@vonbrizon píše:
@ZItu ten chlap
Čekala jsem takovou odpověď. :) Ale tím nemohu disponovat a kvůli zaměstnavatelům se rozhodně nenechám přeoperovat!!! :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
27.9.13 14:05
@Slalomacka píše:
Tak tak chlap je perspektivní, tenhle svět patří chlapům :mrgreen:
I když minule někde byl článek, že ani v pravěku si nemohla žena dovolit být ekonomicky závislá na chlapovi a že už tenkrát kromě péče o děti musela v lese sbírat kořínky a to jí zabralo nevím kolik času denně..počkejte já to vyhrabu

http://www.novinky.cz/…islosti.html

teda nic moc článek, ale o těch pravěkých ženách, to mě zaujalo :mrgreen:

Vím, také jsem ho četla. Tak vyrazím na kořínky, dokud ještě není zmrzlá půda, pak to bude horší. :mrgreen:

Příspěvek upraven 27.09.13 v 14:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
27.9.13 14:06
@ZItu píše: Čekala jsem takovou odpověď. :) Ale tím nemohu disponovat a kvůli zaměstnavatelům se rozhodně nenechám přeoperovat!!! :D

To ne :lol: spíš se ale vylepši jako žena, to nikdy neuškodí, spíš naopak, nemyslím přímo minisukně a hluboký výstřih, ale tak příjemný výzor, upravený účes, pěkné oblečení, make-up tak akorát, nějaký ten doplněk, tím teda hlavně radím sama sobě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat