Plat žen v ČR
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
25 hrubého mám taky, 12 let praxe v oboru, cca 19-20 čistého. Na dnešní poměry nic moc, když si vemu že v mém oboru v Praze pod 45 tisíc v hrubém nejdou.
Mít Pražský plat a bydlet v Olomouckém kraji, tak si hvízdám. Takhle je to akorát na bydlení, jídlo. 3 dovolené z toho v roce neudělám - a na exotiku můžu tak max zapomenout.
Je fakt, že můj chlap má cca 40 čistého. Bez praxe, bez jazyka.
Zapomenout? Než mi dali tuhle pozici dělala jsem za 15,5 čistého + do toho platím auto a nájem v bytě (s přítelem, bere cca 21 měsíčně) a na dovolenou u moře jsme si vždy ušetřili.
- Citovat
- Upravit
@Pet32 píše:
Taky je to nástupní mzda, po zkušební době a pár letech se může zvýšit. Teď při covid se to bude snižovat. Záleží kde jestli třeba Praha nebo nějaké malé město/vesnice?
Je to malý městys ![]()
- Citovat
- Upravit
Já jsem státní úřednice, uznaných 19 let praxe a mám 21.000,– čistýho. A to mám vysoký osobko 2.000,– Kč
. Královéhradecký kraj. Jinak před osmi lety, než jsem odešla na mateřskou s dcerou, tak jsem v Praze měla asi 15.000 čistýho. Jinak pracovní doba klasika, úřední hodiny do pěti, Po + St, jinak pohyblivá od 8 do 13 hod. A děti si neodepisuju ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Zapomenout? Než mi dali tuhle pozici dělala jsem za 15,5 čistého + do toho platím auto a nájem v bytě (s přítelem, bere cca 21 měsíčně) a na dovolenou u moře jsme si vždy ušetřili.
Joo bez děti to ještě jde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Počkej až budete mít děti
. Kdysi jsme taky klidně z 25 tisíc ušetřili na dovču v Asii, ale s rodinou je to prostě jinak ![]()
Příspěvek upraven 08.07.20 v 13:02
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Joo, to je těžký - jak tu všichni psali, záleží kde, co, jaká je pracovní doba, vzdálenost do práce, jaký máš vzdělání… Já v ČR (sever Čech) dělala jednu dobu v ZUŠ a vydělala jsem 26 tis. hrubého za 2 a půl odpoledne výuky. Za mě to bylo ideál, stále jsem měla dost volného času pro sebe, na braní kšeftů, a v mém případem ještě úvazku ve filharmonii. A taky jsem věděla, že vzhledem ke svému oboru nikdy neexistuje šance vydělávat částky typu 35k čistýho (samozřejmě myslím za jednu práci, ne když jsem nasčítala kšefty, zuš a orchestr).
Příspěvek upraven 08.07.20 v 13:13
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja si vydelam kolem 30-35 cisteho mesicne a rozhodne mi to neprijde jako fura penez, rozhodne si dokazu predstavit, ze mam spis o par tisic vic
… Pokud bych brala sotva 20, nezaplatim ani hypoteku a poplatky… Ale zalezi, kde clovek bydli, na Prahu by to proste bylo malo…
- Citovat
- Upravit
Za pozici v kanceláři bych u nás v ms kraji byla za ty peníze ráda.
Já jsem před 2 lety odcházela po 2 letech z práce na MD s 14-15 tis čistého ( směny, jedno dítě). Kamarádka s VŠ dělala v kultuře taky za 15 čistého. V obchodě za 12 a pracovní soboty mi nabízeli 13 tisíc. Od té doby platy trošku vzrostly i díky zvýšení minimální mzdy, ale je to pořád blbý.
Manžel skončil během korony v práci, kde měl 40 čistého. Práci si tady našel hned, ale už ne na takové pozici a má 26 tis. Velký pokles, naštěstí máme úspory. A hledá jak si polepšit.
- Citovat
- Upravit
Administrativa, menší město - taky dáváme nástupní 20-25, já jako vedoucí mám víc než dvakrát tolik, ale taky jsem začínala na 18
ale jako taky si nemyslím, že je to ranec, po RD to budu chtít ještě zvýšit ![]()
- Citovat
- Upravit
Po detech jsem zacinala na minimalce a mela jsem polovicni uvazek. Kamaradka mi tehdy rekla, ze jsem blazen, ze ona by za to nevstavala. Prubezne se to zvedalo, kdyz se rozsiroval uvazek. Loni po 4r. jsem byla nad 30 tis., ale pracuji v oboru, kde je tabulkovy plat a dalsi ovlinujici faktory (osobko, priplatky atd.). Jeste je prostor, aby se malinko castka zvedla, kdyz dokoncim zbytek skoly a pujdu na jinou pozici. Pracuje se na tom 😂 😎.
A nic neprojedu. Jsem spokojena.
Muj vyuceny muz ma daleko vic, ale on za praci cestuje do zahranici. To je jina stranka mince, ze cast mesice je proste pryc. Jeho platove nikdy nedotahnu. Kdyz to dame na jednu hromadku, tak se zije a funguje hezky. Ulevy na vsechny deti ma muz, ze tam je trosku jiny prijem.
Moje spoluzacka zacinala po detech na 4-5 tis, taky mela maly uvazek. Ma asi o dva roky vic praxe. Ted jsme na tom stejne.
Příspěvek upraven 08.07.20 v 13:32
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja beru cca 21 tisic čistého, pracuji u mestske policie. Ovsem praxi mam zatim zapocitanou jen asi 4 roky. Letos nam hodne zvedli plat, ale to uz jsem byla na nemocenske, tak uvidim za 3 roky az skončím materskou kolik budu mit ![]()
- Citovat
- Upravit
Beru 24 čistého. Učitelka, 2 roky praxe, VŠ vzdělání, pracovní doba 8-14, potom tak cca ještě hodinku denně po práci. ![]()
- Citovat
- Upravit
Taky je to nástupní mzda, po zkušební době a pár letech se může zvýšit. Teď při covid se to bude snižovat. Záleží kde jestli třeba Praha nebo nějaké malé město/vesnice?