Plat žen v ČR
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Kaileee píše:
Tady jsou same milionarky, ptas se na blbem miste
Jak to myslíte? ![]()
- Citovat
- Upravit
Pro chlapa je to malo, pokud ma chlap zabezpecit rodinu. Ale pro zenu asi ok. Ale i zeny dokazou vydelavat ranec penez. Ale to bude asi v jinym oboru nez v jakem pracujes
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zalezi jaka prace v jakem kraji. Za IT odbornika v Praze malo, za uklizecku v MS kraji pekny plat (nic proti uklizeckam, samozrejme)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepíšeš základní informaci, na jaké pozici to je! Pro lékaře je to málo (jak pro chlapa, tak pro ženskou), pro uklízečku je to příliš (jak pro chlapa, tak pro ženskou).
Rozdíly ve mzdách mezi muži a ženami jsou, ale fakt ne řádové.
Já vydělávala před dětmi víc než dvojnásobek toho, co píšeš. Teď s dětmi bych byla ochotná jít klidně na 25tis., pokud by mi podmínky okolo naprosto ladily s péčí o děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží co to je za práci, v jakým kraji, jakou mas praxi, co vše budeš dělat, jaký máš vzdělání atd. atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
VYSVĚTLENÍ
Abych to vysvětlila, pracuju jako administrativní pracovnice v kanceláři, ale to pro mě neni duležité. Zajímalo mě, jestli je to hodně nebo málo penez nic více ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Abych to vysvětlila, pracuju jako administrativní pracovnice v kanceláři, ale to pro mě neni duležité. Zajímalo mě, jestli je to hodně nebo málo penez nic více
Jo tak to je odpovídající plat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ajoslava píše:
@Miriana Pracuji jako administrativní pracovnice v kancelaři
Tak já si umím představit i chlapa jako administrativnho pracovníka v kanceláři, kterému např. vyhovuje prac. doba 7-15 a možnost kdykoliv zabezpečit děti, protože manželka je např. lékařka pracující na směny a v rodině je potřeba jedna stabilní pracovní doba a volné víkendy.
Znám takhle pár, kde muž pracuje za pár šupů v muzeu, ale manželka má vysokou pozici a naprosto jim vyhovuje, že on si může do muzea vzít děti o všech prázdninách a i když doléčují některé nemoci. Obvykle tím jedním z rodiny, kdo má nižší mzdu a lepší pracovní dobu, je žena, ale jsou i páry, kde je to naopak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kaileee píše:
Tady jsou same milionarky, ptas se na blbem miste
Přesně.. našetřeno 500tis, dům, auto a ptají se zda už je to vhodné mít dítě… anebo že mají ve 28 letech našetřeno teprve 800tis… apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Abych to vysvětlila, pracuju jako administrativní pracovnice v kanceláři, ale to pro mě neni duležité. Zajímalo mě, jestli je to hodně nebo málo penez nic více
Ano, na tuto pozici je to podle mě na celorepublikový průměr spíše hodně peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
25 hrubého mám taky, 12 let praxe v oboru, cca 19-20 čistého. Na dnešní poměry nic moc, když si vemu že v mém oboru v Praze pod 45 tisíc v hrubém nejdou.
Mít Pražský plat a bydlet v Olomouckém kraji, tak si hvízdám. Takhle je to akorát na bydlení, jídlo. 3 dovolené z toho v roce neudělám - a na exotiku můžu tak max zapomenout.
Je fakt, že můj chlap má cca 40 čistého. Bez praxe, bez jazyka.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ale to je dulezite kde a co delas. A jakou mas praxi. Pokud jsi cerstve po stredni skole, delas jednoduchou admin praci. Tak ok. Pokud delas neco sloziteho, mas zodpovednost, 20 let praxe. Tak je to malo.
Příspěvek upraven 08.07.20 v 12:54
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vydělávám cca 20čistého (s ulevou na dítě), a dle toho mám super pracovní dobu. Jsem doma po 14 hodině i s dítětem ze školky. nejsem manažerka prostě… jen uřednice.
- Citovat
- Upravit
Ahoj ženy,
a budu ráda pokud mi sem napíšete nazor nebo i vaši vyplatu 
mám dotaz nebo spíše dilema.. Dostala jsem novou práci, kde mi nabídli 25 tisíc hrubého měsíčně. Nejdříve jsem se radovala, protože mi to přišlo hodně, je to necelých 20 čistého. V rodině jsem to říkala a většina mi řekla, že je to hodně peněz. Potom ale i táta a ostatní mi řekli, že je to úplně h***** a že za tolik peněz by ani nevstali. Takže mi to dalo brouka do hlavy a zajímá mě, kolik si vydělavají jiné ženy. Dávám anonym, protože výplaty se přeci veřejně neříkájí