Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
K 15.3. Byste měli mit uhrazeny najem na Celý duben. K 15.4. Byste uz platili květen, takže byste neměli platit už nic. Aspoň takhle to mám s nájemníky ve smlouvě já
To záleží na tom, zda platíte nájem dopředu nebo zpětně. Takže přečíst nájemní smlouvu a případně se doptat majitele. Pokud 15.4 máte platit nájem na duben, tak musíte zaplatit celý. Pokud jste platili nájem na duben v březnu, tak nebudete platit nic. No a pokud platíte nájem nikoliv za kalendářní, ale za plovoucí měsíc, tak jsem poměrnou část.
Zdravím, platby by se měli dodržet podle smlouvy, předpokládám, tedy za celý měsíc pokud je smlouva do konce dubna, tak i za celý duben, tedy celý měsíc pokud se nedomluvíte s majitelem jinak.
Platite predem nebo zpetne? Kazdopadne se asi plati vzdy cely mesic ne? Takze jestli platite predem, tak zaplatite v breznu posledni najem na duben, pokud zpetne, tak budete platit jeste v dubnu najem za duben.
Pokud máte ve smlouvě, že je nájem měsíční, platí se za celý měsíc. Jinak by tam byla doložka, že lze hradit/najímat např. po 14 dnech (v cizině celkem běžné). Ale pochopitelně se můžete domluvit s pronajímatelem.
Stěhovali jsme se sem 1.4.2019 a měli jsme zapltit nájem do 15.4. Ve smlouvě je napsáno měsíčně, že se nájem platí.
Takže pokud to chápu správně tak když teď zaplatim v Dubnu tak zaplatím do 15.5 ne? Děkuji
A predem ste neco platili? Jestli ste meli platit 15.4. Najem na duben, tak ted musis zase zaplatit k patnactemu najem na cely mesic.
@Anonymní píše:
Stěhovali jsme se sem 1.4.2019 a měli jsme zapltit nájem do 15.4. Ve smlouvě je napsáno měsíčně, že se nájem platí.
Takže pokud to chápu správně tak když teď zaplatim v Dubnu tak zaplatím do 15.5 ne? Děkuji
Ne. Pokud jste platili 15.4.2019 prvni najem a pak kazdeho 15. v mesici. Tak ted zaplatite 15.4. za duben.to je najem od 1.4. do 30.4.
Předem jsme nic neplatili. Dobrá, takže musím zaplatit nájem na celý měsíc. Děkuji vam moc
Dobrý den, chci se zeptat každý měsíc máme nájem vždy zaplatit do15.dne v měsíci. Smlouvu máme do 30.4 a budeme se stěhovat, tak se chci zeptat zda musím zaplatit celý nájem nebo jen za 15dní? Děkuji moc