Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, záleží na tom, jestli máš doporučení od gynekologa. Můj gynekolog mě posílal na předchozí ultrazvuky do Gennetu, ve 30. tt už děá ultrazvuk sám, ale já jsem chtěla znovu do Gennetu, tak jsem si ho zaplatila sama (1.500 Kč).
Můj dr UTZ nemá,takže mě vždycky posílá do nemocnice,ve 12tt jsem platila ale bylo to v jiné nem.,pak ve 20tt to jsem byla u Apolináře jsem neplatila,tak mě zajímá jesi se i ted neplatí nebo jo
Ahojky,já jsem teda nikdy za žádný UTZ neplatila ![]()
Když chceš jinam,tak asi jo,ale když tě někam posílá doktor,tak to mi přijde divné ![]()
většinou se platí ve 12 tt prvotrimestrální screening(spíš nepovinný) protože pojišťovny ho hradí jen starším - myslím nad 35 let a nebo těm, u kterých je v anamnéze nějaká vývojová vada
Jediný UTZ který jsem kdy platila byl gen.screen a to stálo cca 1500,–. Ostatní „velké“ UTZ jsou zdarma, hrazené pojišťovnou
Kdyz jsem byla poprve tehu bylo mi od Dr. receno ze uz ve 30. tt delaji spise nemocnice a ne napr. gennet, ten pry dela jen ten velky ve 20.tt. Zdravotni pojistovny pry plati oba, ale ten ve 20.tt je pry drazsi, takze nektere nemocnice nechteji delat uz ve 30.tt kdyz nedelali ve 20.tt. Takto mi to bylo receno, proto jsem nakonec byla ve 20.tt i 30.tt u Apolinare a nic neplatila, ale to byl zacatek roku 2010. Mohlo se i neco zmenit…
Děkuji za odpovědi,já byla u Apolináře i ve 20 tt na UTZ a byl zdarma.No jen mě to zajímalo abych měla trochu přehled
no a taky abych si případně vzala větší obnos sebou,jelikož nosím vždy jen kartu a pár drobných a kort v Praze se mi tisíce v peněžence nosit nechce mám s tím špatné zkušenosti.
Jestli máš žádanku od doktora a jsi registrovaná u nějaké běžné pojišťovny (př. VZP), tak nic platit nebudeš.
Pokud ale vím, tak u Apolináře dělají UTZ ve 30tt těm, které u nich byly na předchozích UTZ a jsou u nich registrované k porodu. Jinak ti ten UTZ neudělají. To jsou mé čerstvé info z asi před měsícem.
maky26 píše:
většinou se platí ve 12 tt prvotrimestrální screening(spíš nepovinný) protože pojišťovny ho hradí jen starším - myslím nad 35 let a nebo těm, u kterých je v anamnéze nějaká vývojová vada
Pozor - starším nad 35 let ho pojišťovny neplatí.Teda pokud je jinak normálně matka zdravá.Jak je to u těch u kterých je podezření na VVV nevím,ale myslím si že ho neplatí ani tak neb by k tomuto vyšetření musel dát gyndr doporučení a tímpádem to jde z jeho kapsy což oni neradi dělají.
Ahoj,chci se zeptat jestly jste něco platili za UTZ ve 30 tt u Apolináře??Díky