Platí paragraf na malého, pokud je partnerka na mateřské?

1193
14.2.14 08:36

platí mu paragraf?

Ahoj, nechce si mi to tu cele pročítat, tak bych se rada zeptala. včera za mnou byla sousedka pro radu, je těhotna 34tt, doktor ji nařídil klid na lužku, že nesmí nic dělat. jelikož ma doma maleho chlapečka 2 roky, tak si vzal její partner paragraf na toho maleho. zaměstnavatel mu ale řekl že paragraf je neplatny, pokud je patrnerka na mateřske. je to možne že mu to opravdu neplatí? pry by mu to platilo jen v případě, že by byla sousedka v nemocnici. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
14.2.14 08:40

Ano, paragraf je neplatný. Tuším, že na dítě mít nemůže, ale na manželku ano. Ta je nemocná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.2.14 08:49

No, nemůže si vzít „paragraf“ na zdravé dítě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
14.2.14 08:50

Myslím, že chyba je v tom, že si vzal paragraf na dítě a ne na manželku. Té by to měl vystavit její ošetřující lékař, že není schopná v době nemoci řádně pečovat o dítě.
Já už takhle paragraf vystavený měla, od svého praktika, v nemocnici jsem nebyla, ale po hospitalizaci ano, ale to tam nehrálo roli a problém s tím nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.14 08:53

@petra1706 pokud je na RD, tak nemůže mít paragraf na dítě. Měla ho nechat vystavit na sebe u svého dr. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.14 08:54

@petra1706 ale stejně je jen na 9 dní :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
14.2.14 09:18

Může dostat paragraf, ale jen v případě, že je nemocná ona a má tedy vystavený OČR na matku dítěte… takže ne od dětského lékaře, ale od manželčina… otázka je, jestli míní zůstat doma až do porodu, to by byl potom doma zadarmo, OČR na jednu diagnozu je placené jen na 9 dní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1193
14.2.14 09:48

Holky díky, už jsem ji to všechno řekla, tak zkusi zavolat ještě svemu dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
14.2.14 09:54

Ahoj, čerstvě jsme to taky řešili a je to tak, jak píšou holky. OČR vystavil můj praktik, protože jsem onemocněla zápalem plic v 16. týdnu těhotenství a mám doma ani ne 2,5-leté dítě. Takže muž měl paragraf na mě. Placený je jen prvních 9 dní, pokud by to jinak nešlo, pak po těch 9 dnech by musel vždycky ukončit, jít třeba na pár dnů do práce a tak dokola. Dovedu si ale teda představit to nadšení u něj v práci :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí