Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám dotaz zda těhotná neplatí 30,–Kč poplatek pouze u gynekologa, nebo vůbec u žádného lékaře během těhotenství? A nebo pouze tam kde ji gynekolog doporučí?
Pokaždé mi lékaři tvrdí něco jiného a někde platím a někde ne.
Díky za odpovědi ![]()
siniee píše:já platila jen jednou při první prohlídce, než konstatoval, že jsem těhu, ale to je už pomalu 4 roky.
Mám dotaz zda těhotná neplatí 30,–Kč poplatek pouze u gynekologa, nebo vůbec u žádného lékaře během těhotenství? A nebo pouze tam kde ji gynekolog doporučí?
Pokaždé mi lékaři tvrdí něco jiného a někde platím a někde ne.Díky za odpovědi
Ahoj,tak já,pokud si dobře vzpomínám, jsem platila pouze do chvíle, než jsem dostala těhu průkazku a pak už ne-„jedná se o opakované vyšetření kvůli stejnému problému“.nebo tak nějak se to říká,nebo co…,pak ani na UTZ v porodnici atd,prostě nic…Pak až při porodu=„otec u porodu“…
![]()
jako těhule neplatíš nikde ![]()
nebo teda já nikde neplatila,ještě jsem se vždycky radši ptala ![]()
Příspěvek upraven 18.01.12 v 23:41
me poslal treba k zubari a tam jsem 30kc platila, u praktika jsem teh prohlidku neplatila, u gynekologa taktez ne, vlastne jen tu prvni, nez bylo oficialne potvrzeno tehotenstvi
No gynekolog po mě nikdy nic nechtěl, ale poslal na endokrinologii, na hematologii a k zubaři. Předloni jsem neplatila nikde, letos u endokrinologa ne, ale na hematologii ano, tak jsem z toho zmatená ![]()
Neplatila jsem u žádného lékaře, kam mě dr. poslala plus u neurologa, kam jsem chodila už dřív a musela jsem tam během těhotenství častěji. Z vlastní vůle jsem šla ale ke kožnímu, protože se mi v těhotenství zhoršila pleť, a tam po mně chtěli 30 ká pokaždé…
Neplatila jsem gyndu, endokrinologii ani zubaře. Ale vyznejte se v tom.
Oni ani ti lékaři podle mě neví jak to je. Ale proč si neříct… ![]()
Na gyndě jsem platila jen poprvé, ale pozor, pak jsem měla těěhu cukrovku, byla jsem 4× v poradn na diabetologii a pokaždé jsem platila!!! Dost jsem to tenkrát studovala, i se hádala se sestrou, ale neplacení u těhu platí jen pro těhotenské prohlídky na gynekologii. Zubař a praktik to mohli brát jako prevenci, což se 1× do roka neplatí ani u netěhu…
Neplatí u vyšetření, která přímo souvisí s těhotenstvím. Platí u vyšetření, která s ním nesouvisí + platí na pohotovosti.
Takže třeba na endokrinologii, kam docházím už strašně moc let a docházela bych tam i jako netěhotná, tak platím. Pokud by mi ale v těhotenství našli nějaký endokrinologický problém, který by byl těhotenstvím způsoben a ohrožoval by ho, platit bych neměla.
Na druhou stranu mě zkasírovali přímo v porodnici v diabetologické poradně, kde mi diagnostikovali těhotenskou cukrovku.
Nejparadoxnější ovšem byla situace před třemi lety, kdy mi bylo diagnostikováno zamlklé těhotenství a za tu návštěvu si o 30 Kč řekli, prý už nejsem těhotná
Kdyby embryu na tomtéž ultrazvuku srdíčko bilo, neplatila bych nic.
ugluk píše:
Neplatí u vyšetření, která přímo souvisí s těhotenstvím. Platí u vyšetření, která s ním nesouvisí + platí na pohotovosti.
Takže třeba na endokrinologii, kam docházím už strašně moc let a docházela bych tam i jako netěhotná, tak platím. Pokud by mi ale v těhotenství našli nějaký endokrinologický problém, který by byl těhotenstvím způsoben a ohrožoval by ho, platit bych neměla.
Na druhou stranu mě zkasírovali přímo v porodnici v diabetologické poradně, kde mi diagnostikovali těhotenskou cukrovku.
Nejparadoxnější ovšem byla situace před třemi lety, kdy mi bylo diagnostikováno zamlklé těhotenství a za tu návštěvu si o 30 Kč řekli, prý už nejsem těhotnáKdyby embryu na tomtéž ultrazvuku srdíčko bilo, neplatila bych nic.
Mazec!!!!
Jinak s tou těhu cukrovkou mě to taky zaráželo - přitom to přímo souviselo s těhu… le neuhádala jsem to!!
siniee píše:
Pokaždé mi lékaři tvrdí něco jiného a někde platím a někde ne.Díky za odpovědi
na gyndě neplatím nic a u ostatních doktorů - když mám žádanku z gynekologie, tak neplatím, když ji nemám, platím 30kč ![]()
No na endokrinologii sice docházím, ale díky těhotenství jdu vícekrát, ale i tak po mě nic nechtěla. Na hematologii zas ano i když předloni mi sestra vynadala že jsem poplatek zaplatila sms. No tak pak se v tom člověk má vyznat. ![]()
ja neplatila akorat u gyndare, zubare a praktika - u tech dvou poslednich to bylo protoze jsem potrebovala potvrzeni do prukazky, jinak jsem na neurologii i endokrinologii treba platila