Menší plod - více jíst?

1113
18.1.12 22:57

Menší plod - více jíst?

Dobrý večer. Chtěla bych se poradit. Čekám své druhé dítě a plod je nyní ve 27.tt. o 12 dní menší než by měl být. První těhotenství proběhlo velmi podobně, rozdíl se stále prohluboval a nakonec jsem ve 38.tt porodila plánovaným CS syna s velmi nízkou porodní váhou (1780g). Samozřejmě nechci, aby se vše znovu opakovalo, s genetikou jistě nic neudělám, jen bych se ráda zeptala, zda si někdo z Vás myslí, že když budu více jíst, plod také více poroste. Manžel mi říká, že mám jíst více. Myslím, že jím dostatečně, ale jsem ochotná se i trochu přejídat, kdyby to mělo mít nějaký efekt. Jaký na to máte názor? Nějaká zkušenost? Děkuji předem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1325
18.1.12 23:01

A řekli ti proč první miminko mělo tak nízkou porodní váhu?Já bych se zeptala na gyndě.Možná nějaké vitamíny…Držím palce,ať to dobře dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
18.1.12 23:02

Já myslím, že když budeš jíst víc, že to nepomůže… :think: Ale to by ti měli poradit doktoři. Pro své svědomí to klidně zkus, jíst 6×-7× denně, ale pokud možno zdravou stravu, s dostatkem vlákniny, vitamínů a minerálů, a ve správném poměru tuky, bílkoviny, sacharidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
18.1.12 23:06

Možná by pomohly trochy těhotenské vitamíny?? Aspoň už mi hodně porodních asistentek potvrdilo zkušenost, že se po těhotenských vitamínech rodí děti s vyšší porodní váhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
18.1.12 23:06

Našla jsem toto:

Rizikové faktory růstové retardace:

Ze strany matky – malnutrice, chronické choroby, gestóza, hypertenze, toxické látky (alkohol, nikotin, drogy, antimitotika).
Placentární – odlučování placenty, placentitis, infarkty, syndrom fetofetální transfúze.

Ze strany plodu – víceplodová gravidita, anomálie chromozomů, chronické fetopatie.

Nejčastější přímé příčiny porodů NNPH:

poruchy placentace a funkce placenty,
intrauterinní infekce,
imunologie – HELLP syndrom, eklampsie,
inkompetence hrdla děložního,
abnormality dělohy (pooperační stavy, VVV, myomy).

Nejčastější přímé příčiny porodů NNPH:

zatížená porodnická anamnéza,
socio-ekonomický status,
chování těhotné,
zevní prostředí,
tělesná charakteristika těhotné,
věk těhotné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
18.1.12 23:08

Já si myslím, že to na váhu mimča vliv nemá. Když jsem byla podruhé těhotná tak jsem celých devět měsíců prozvracela, když jsem za den snědla rohlík byla to sláva, zhubla jsem 16. kilo a dcera měla 3,4 kg. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
18.1.12 23:08

To opravdu na miminko mit zadny vliv nebude :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
18.1.12 23:13

Já bych řekla, že nebude mít vliv ani tak množství, jako výživová hodnota toho, co sníš. A to ještě možná, pokud je tam ve hře genetika. Beru radila tehotenské vitamíny, zkus je, určitě tím nic nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
18.1.12 23:13
peggy.sl píše:
Já si myslím, že to na váhu mimča vliv nemá. Když jsem byla podruhé těhotná tak jsem celých devět měsíců prozvracela, když jsem za den snědla rohlík byla to sláva, zhubla jsem 16. kilo a dcera měla 3,4 kg. :D

Tý jo, fakt celých 9měsíců ? Á chudinko, to muselo být příšerný. Kolik vážíš ? Já jen abys neměla 40kg i s postelí :D Hlavně že mimísek - holčička se narodila v pořádku a 3,4 kg to je teda pěkný :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
18.1.12 23:18

Ježiš, teď jsem se vyděsila… Já jsem na tom podobně s první - 37.tt a 1710g - a doufala jsem, že to byla náhoda..... :,( :,( :,( Jsi mi teda vlila pesimismus do žil :( :( Jinak mám zkušenost, že víc jíst je k prdu.. ale uškodit tím nemůžeš..... :nevim:

• Citovat
  • Upravit
20557
18.1.12 23:23
lumáťa píše:
peggy.sl píše:
Já si myslím, že to na váhu mimča vliv nemá. Když jsem byla podruhé těhotná tak jsem celých devět měsíců prozvracela, když jsem za den snědla rohlík byla to sláva, zhubla jsem 16. kilo a dcera měla 3,4 kg. :D
Tý jo, fakt celých 9měsíců ? Á chudinko, to muselo být příšerný. Kolik vážíš ? Já jen abys neměla 40kg i s postelí :D Hlavně že mimísek - holčička se narodila v pořádku a 3,4 kg to je teda pěkný :palec:

Naštěstí jsem dobře stavěná, takže jsem byla sexy těhule. :mrgreen:
Do porodnice jsem jela v riflích s páskem a sestra na mně ječela jako hysterka co si jako o sobě myslím, že TADY je příjem rodiček… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
18.1.12 23:27

Ahoj.
Taky jsem měla u dcery rozdíly, hned od začátku, je to tedy už skoro 11 let. Dlouho se to drželo na rozdílu 14 dní, pak se to zhouplo na rozdíl 3 týdnů a to už mě hnali na doppler pupeční šňůry, kde teda bylo vše v pořádku, i placenta byla oki. První syn měl po narození ve 38+4 2510g a ten měl od začátku do koce těhu rozdíl ve velikosti 14 dní. A u dcery mi říkali, že nebude mít ani těch 2 a půl. Musela jsem na jejich doporučení „cpát“ glukopurem…hroznovým cukrem. Jestli to vážně pomohlo, netuším. Každopádně malá měla při narození ve 41+4 2930g.
Tak ten glukopur zkus konzumovat…já ho pila rozpuštěný ve vodě. 2× nebo 3× denně, myslím, že asi tak 6 lžic. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
18.1.12 23:42

těhotenské vitamíny, moje llékařka mi zakázala je užívat, abych neměla obry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
18.1.12 23:52

Z čeho přesně se má po vitaminech, které z větší části vyčůrate, přibrat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
18.1.12 23:59
Karleon píše:
Z čeho přesně se má po vitaminech, které z větší části vyčůrate, přibrat?

Já je jedla - GS Mamavit, a stejně jsem měla prcíka.. nezdá se mi to… :nevim: Ale o Glukopuru jsem taky slyšela… nicméně taky s negativním výsledkem - nepomohlo to :,(
14 dní ještě není taková hrůza, pokud se to neprohloubí, snad to bude dobré.. ale po zkušenosti s prvním bych taky měla strach :,( Hodně štěstí :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky