Menší plod - více jíst?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13837
23.10.12 14:29

Já měla miminko menší o necelé 3 týdny, doktoři byli naprosto v pohodě a o tom, že bych měla víc jíst se nikdo ani nezmínil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
23.10.12 14:29

@lovelytelle Týden je úplně OK, neboj. Můj první syn byl o tři týdny menší a dcera nakonec o dva. Oba jsou úplně v pořádku, akorát byli menší (viz podpis).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
23.10.12 14:35

@micelinka no ja jsem zatim nabrala jen 5 kg, to mi doporucil doktor, jako malo nejim tak nevim no.
@vvero jojo koukam, ze byli mensi. prvni syn mel 3060 g a prisel mi strasne malinkej snad budeme mit taky okolo 3 kg a to rikaj, ze druhy bejvaj vetsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
23.10.12 14:39

@lovelytelle si nemyslím, že je přímá úměra mezi váhovým přírůstkem maminky a hmotností miminka. Tak budeš mít i druhé mimčo „jen“ tříkilové, a co? Havně, že bude zdravé!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4112
23.10.12 14:39

@lovelytelle :mrgreen: není pravidlo..moje třetí bylo stejné jako předchozí dvě :lol: :hug: v prvním těhu jsem přibrala jen 9kg a bylo vše v pohodě..Tak neměj obavy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
23.10.12 14:43

@micelinka tak jsem to nemyslela, ze treba aby nemelo jen 2 kg nebo tak 3 kg by byli v pohode :)
@Katka-1 no snad to bude vse v porad za 3 tydny uvidime jestli to mala dohnala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
23.10.12 14:47

To je taková hloupost s tím, že víc jíst a tím bude větší mimino!! :cert: taky jsem chodila od 32tt do rizikový poradny, malej byl menší, než uvádějí tabulky! jen mi hlídali průtoky v pupečníku a měla jsem hlídat pohyby, kdyby byly míň časté, raději přijít! jinak jsem žrala jak nezavřená, nabrala 15kg, ale malej se narodil v termínu a měl jen 2,6kg, ale byl zcela zdráv a v pořádku! sama jsem prcek a doktoři říkali, že ta váha je tudíž OK ;) držim palce!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4112
23.10.12 14:48

@lovelytelle věř že ano a bude to tak :hug: Mě ty jejich tabulky úplně dojímají :pocitac: Jednou ti poví že je větší a podruhé že menší :zed:
Chápu jaké máš obavy či pocity, ale věřím že to bude v pořádku :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
23.10.12 14:52

@dvojmatka no nevim taky me to prekvapilo. malo nejim, jim normalne i sladky si dopravam a zeleninu, ovoce. dekuju snad to bude vse ok.
@Katka-1 no prave a kdo se pak v tom mam vyznat. co je dobre a co ne. snad do tech tabulek zas zapadneme :) jojo dekuju, ja mam jinak klidne tehotenstvi a vse bylo doted v poradku, tak snad to nic vazneho neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
23.10.12 14:56
@lovelytelle píše:
@dvojmatka no nevim taky me to prekvapilo. malo nejim, jim normalne i sladky si dopravam a zeleninu, ovoce. dekuju snad to bude vse ok.
@Katka-1 no prave a kdo se pak v tom mam vyznat. co je dobre a co ne. snad do tech tabulek zas zapadneme :) jojo dekuju, ja mam jinak klidne tehotenstvi a vse bylo doted v poradku, tak snad to nic vazneho neni.

sestřička na rizikovým oddělení v nemocnici mi říkala, že mimino si z těla matky bere to co potřebuje, i když ona se nestravuje, jak má…pak to odskáče ona a její zdraví! měli tam prej paní, co v 6. měsíci vážila snad 36kg a narodilo se jí zdravé dítě…jen ona pak měla třeba problém se zubama, kostma a tak! podle mě je prostě důležitý, aby fungovala placenta a pupečník ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
23.10.12 14:59

@dvojmatka jo to je pravda s tim jidlem, proste si to vse vezme z tebe a vycuca te :) jo to rikal, ze placenta je v poradku, jinak snad vse v poradku. asi to neni nic vaznyho, ono nekdy u tech doktoru clovek nevi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
23.10.12 15:12

Ahoj malá když se narodila tak byla taky o dva týdny podle tabulek mladší. Měla 2630 g, 48 cm no a teď je nám půl roku a máme 8 kilo. Jinak u mě všechno v pořádku a v těhotenství jsem přibrala 10 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
23.10.12 15:12
@lovelytelle píše:
Ahoj holky,dneska jsem byla na velkej UTZ u dr. a rikal, ze je vse v poradku, vahovy odhad 1100 g, mala odpovida na 29tt jen se mu nelibilo, ze ma o tyden mensi brisko nez ma mit, ale pry je to jeste v norme a mam vic jist a priste to zkontrolujeme, tak jsem z toho takova rozpacita a bojim se, aby to nic nebylo. mate s tim nekdo zkusenost? diky

můj myšák měl ve 39+0 bříško 34+5 a narodil se úplně v pořádku. prostě měl jen menší panděro :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
23.10.12 15:16

@jarutka tak to je v pohode, tak uz jsem klidnejsi, ze to asi nic vazneho nebude
@paola white no mala asi taky bude mit mensi brich :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
23.10.12 15:23

No já byla v 8.měsíci na kontrole, kde mi řekly, že malý bude mít podváhu, jelikož jsem málo jedla, abych nemusela těžce shazovat..A tak jsem měla z toho strach, že bude v inkubátoru atd. a začala jíst jak blázen :lol: no, ale ne zas tak hodně..Malýho sem přenášela o měsíc narodil se zdravý měl 3,880kg 8o :mrgreen: a 53cm, takže macek,,, a to jsem měla strach,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí