Poradny pro těhotné

124
18.1.12 17:20

poradny pro těhotné

Je lepší chodit do nějaké poradny pro prvorodičky?Nějaké zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2183
18.1.12 17:22

no tvuj gyndar bude mit poradnu cca jednou mesicne kde udela.kontrolu.
pak je moznost navstivit predporodni kurzy. nekdo je kritizuje.nekdo naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
18.1.12 17:36

a můžu se zeptat na ty přeporodní kurzy?Ty jsi tam chodila,je to lepší tam jít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
18.1.12 17:37

Moc se mi tam nechce,ale co když pak třeba nebudu něco vědět při porodu…já nevím,nemám zkušenosti.Prý se tam učí jak dýchat ,atd.,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
18.1.12 17:39

Se svým doktorem toho taky můžeš spoustu probrat,to podle mě docela stačí.Já jsem tedy ještě chodila na předporodní kurz přímo do svojí porodnice,takže jsem si to tam všechno pěkně prohlídla a seznámila se s částí personálu,což mě docela uklidnilo.Porod mě tedy teprve čeká,ale takový kurz můžu jen doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
18.1.12 17:40

Porodit zvládneš i bez kurzů, ale pokud tě to uklidní, zjisti si, kde je u vás nějaká přednáška pro těhotné nebo předporodní kurzy, prohlídni si porodnici. Ale čím víc se toho dozvíš a načteš, tím víc hrozných věcí budeš očekávat, že se stanou zrovna tobě. Takže všeho s mírou :lol:
A emimino je moc dobrý zdroj informací :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
18.1.12 17:44

Já jsem se toho tedy na kurzu až tak moc nového nedozvěděla,protože od začátku hledám informace o porodu a péči o miminko na internetu a tak,ale jsem ráda,že mi řadu věcí,co jsem vyčetla, porodní asistentky z mojí porodnice potrdili.Myslím,že na porod tě to asi stejně moc extra nepřipraví,protože pak to probíhá určitě úplně jinak,než tě tam budou učit a na nějaké dýchání si ani nevzpomeneš.o alespoň slyším všude okolo od kamarádek.Ale určitě ti tam alespoň vysvětlí,kdy jet do porodnice,jak to všechno probíhá a všechno okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
18.1.12 17:53

Určitě se tu objeví pár názorů, že dřív ženské taky nechodily na kurzy a porodily. Nicméně dřív to měly tak nějak v příméém přenosu, rodilo se doma a holky většinou od útlého mládí věděly jak to chodí. Samozřejmě doba za totáče byla zcela jiná, ale na to asi většina ženských zrovna s radostí nevzpomíná.
Já jsem měla výborný kurz, nejen že jsme se dozvěděly hodně o porodu, ale pak také o kojení, poporodní péči, manipulaci s dítětem a neb jsme měly zájem všechny tak i nošení v šátku. Díky kurzu jsem byla víc v klidu a spoustu věcí jsem zvládla na pohodu bez další pomoci.
Přeju pohodové těhotenství, hezký porod a krásné a zdravé miminko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
18.1.12 18:08
Romanetka píše:
Porodit zvládneš i bez kurzů, ale pokud tě to uklidní, zjisti si, kde je u vás nějaká přednáška pro těhotné nebo předporodní kurzy, prohlídni si porodnici. Ale čím víc se toho dozvíš a načteš, tím víc hrozných věcí budeš očekávat, že se stanou zrovna tobě. Takže všeho s mírou :lol:
A emimino je moc dobrý zdroj informací :)

Souhlasím s tebou. O porodu se dá sehnat spousta informací na internetu, taky jsem hledala a myslela si, že jsem připravena na vše :lol:. Byla jsem i na přednášce v porodnici. Nakonec porod probíhal úplně jinak, než jsem měla nastudováno a než se říká na kurzech. Tak jsem tam vlastně chodila celkem zbytečně :mrgreen: Vždy máš u porodu porodní asistentku, která ti se vším poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luci-lucinka
19.1.12 10:34

Těhotenství a práce

Dobrý den, potřebuji radu, chystámse otěhotnět, pracuji na recepci a smlouvu mám na dobu neurčitou, pokud to jen půjde, chtěla bych pracovat i s bříškem do poslední chvíle, jen mě zajímá, jestli mě během těhotenství mohou vyhodit, :nevim: pokud budu chodit do práce, abych pak měla vůbec nárok na nějakou mateřskou?Vím že během mateřské mě vyhodit nemůžou, ale před tím? :think: děkuji za radu

• Citovat
  • Upravit
447
19.1.12 10:46

Taky jsem se na emiminu ptala,zda kurzy ani či ne…Pokud máš pocit,že budeš klidnější,běž tam :) Já se držím toho,že naše maminy a miliony ženských před nima kurzy neměly a porodit zvládly :palec: Tvoje tělo samo moc dobře ví,jak se při porodu chovat a dýchat taky budeš jak budeš potřebovat ty a ne podle „návodů“ :) Myslím,že čím více jsem se porodem zabývala,tím větší jsem měla strach,teď,když mi zbývá 10dní do termínu už se tím nezabývám,stejně mimi vyleze ať chci nebo ne a taky se nebude řídit žádným kurzem :) Přestala jsem se bát a to je myslím dost důležité :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
19.1.12 10:50
luci-lucinka píše:
Dobrý den, potřebuji radu, chystámse otěhotnět, pracuji na recepci a smlouvu mám na dobu neurčitou, pokud to jen půjde, chtěla bych pracovat i s bříškem do poslední chvíle, jen mě zajímá, jestli mě během těhotenství mohou vyhodit, :nevim: pokud budu chodit do práce, abych pak měla vůbec nárok na nějakou mateřskou?Vím že během mateřské mě vyhodit nemůžou, ale před tím? :think: děkuji za radu

Pokud jsi tam déle než 3měsíce,vyhodit tě nemůžou,ale pro jistotu bych jim o těhu řekla až budeš mít těhu průkazku.Pokud tě budou chtít vyhodit,nepodepisuj nic a obrať se na příslušné úřady :) Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luci-lucinka
19.1.12 11:00

Jsem tam přesně rok… a právě aby až jim řeknu že jsem těhotná a budu tam chtít minimálně 8 měsíců dál pracovat a pak řádně a v klidu odejít na mateřskou aby mi neřeklil „nashledanou“ :( finančně na tom nejsme zrovna nejlépe. Kolik je cca dneska mateřská od zaměstnavatele? A ještě dotázek, pokud bych ihned odešla na rizikové. Funguje u toho neschopenka tak že bych nesměla celý den ven po dobu těhotentví jako při klasické PN?Nebo jsou tam nějaké neomezené vycházky? Díky :roll:

• Citovat
  • Upravit
447
19.1.12 11:25

S rizikovým nevím a mateřská se tuším počítá z platu :) Neboj,vyrazit tě opravdu nemohou a jak říkám,kdyby chtěli,stačí se obrátit na úřad,ale nesmíš jim nic podepsat,jako výpověď a tak…Mě takhle šéfík vyhodil v den,co jsem těhu zjistila,sice to nevěděl,ale mě zbývalo pár dní do konce zkušebky a tak jsem měla smůlu :,( Hajzl :zed: :mrgreen:
Podle mě stačí,když jim to neřekneš hned,počkej na potvrzení od Dr.,pak jim to nahlaš a neboj se,jen tak tě vyhodit nesmí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luci-Luca
3.4.12 09:33

Zdravim chtela sem se zeotat zda mate nekdo zkusenosti s ultrazvukem v usti ve 13 tydnu? Jde o ultrazvukove centrum Tornero. predem dekuji za odpoved

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky