Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je lepší chodit do nějaké poradny pro prvorodičky?Nějaké zkušenosti ![]()
no tvuj gyndar bude mit poradnu cca jednou mesicne kde udela.kontrolu.
pak je moznost navstivit predporodni kurzy. nekdo je kritizuje.nekdo naopak.
a můžu se zeptat na ty přeporodní kurzy?Ty jsi tam chodila,je to lepší tam jít?
Moc se mi tam nechce,ale co když pak třeba nebudu něco vědět při porodu…já nevím,nemám zkušenosti.Prý se tam učí jak dýchat ,atd.,…
Se svým doktorem toho taky můžeš spoustu probrat,to podle mě docela stačí.Já jsem tedy ještě chodila na předporodní kurz přímo do svojí porodnice,takže jsem si to tam všechno pěkně prohlídla a seznámila se s částí personálu,což mě docela uklidnilo.Porod mě tedy teprve čeká,ale takový kurz můžu jen doporučit.
Porodit zvládneš i bez kurzů, ale pokud tě to uklidní, zjisti si, kde je u vás nějaká přednáška pro těhotné nebo předporodní kurzy, prohlídni si porodnici. Ale čím víc se toho dozvíš a načteš, tím víc hrozných věcí budeš očekávat, že se stanou zrovna tobě. Takže všeho s mírou ![]()
A emimino je moc dobrý zdroj informací ![]()
Já jsem se toho tedy na kurzu až tak moc nového nedozvěděla,protože od začátku hledám informace o porodu a péči o miminko na internetu a tak,ale jsem ráda,že mi řadu věcí,co jsem vyčetla, porodní asistentky z mojí porodnice potrdili.Myslím,že na porod tě to asi stejně moc extra nepřipraví,protože pak to probíhá určitě úplně jinak,než tě tam budou učit a na nějaké dýchání si ani nevzpomeneš.o alespoň slyším všude okolo od kamarádek.Ale určitě ti tam alespoň vysvětlí,kdy jet do porodnice,jak to všechno probíhá a všechno okolo.
Určitě se tu objeví pár názorů, že dřív ženské taky nechodily na kurzy a porodily. Nicméně dřív to měly tak nějak v příméém přenosu, rodilo se doma a holky většinou od útlého mládí věděly jak to chodí. Samozřejmě doba za totáče byla zcela jiná, ale na to asi většina ženských zrovna s radostí nevzpomíná.
Já jsem měla výborný kurz, nejen že jsme se dozvěděly hodně o porodu, ale pak také o kojení, poporodní péči, manipulaci s dítětem a neb jsme měly zájem všechny tak i nošení v šátku. Díky kurzu jsem byla víc v klidu a spoustu věcí jsem zvládla na pohodu bez další pomoci.
Přeju pohodové těhotenství, hezký porod a krásné a zdravé miminko ![]()
Romanetka píše:
Porodit zvládneš i bez kurzů, ale pokud tě to uklidní, zjisti si, kde je u vás nějaká přednáška pro těhotné nebo předporodní kurzy, prohlídni si porodnici. Ale čím víc se toho dozvíš a načteš, tím víc hrozných věcí budeš očekávat, že se stanou zrovna tobě. Takže všeho s mírou
A emimino je moc dobrý zdroj informací
Souhlasím s tebou. O porodu se dá sehnat spousta informací na internetu, taky jsem hledala a myslela si, že jsem připravena na vše
. Byla jsem i na přednášce v porodnici. Nakonec porod probíhal úplně jinak, než jsem měla nastudováno a než se říká na kurzech. Tak jsem tam vlastně chodila celkem zbytečně
Vždy máš u porodu porodní asistentku, která ti se vším poradí.
Dobrý den, potřebuji radu, chystámse otěhotnět, pracuji na recepci a smlouvu mám na dobu neurčitou, pokud to jen půjde, chtěla bych pracovat i s bříškem do poslední chvíle, jen mě zajímá, jestli mě během těhotenství mohou vyhodit,
pokud budu chodit do práce, abych pak měla vůbec nárok na nějakou mateřskou?Vím že během mateřské mě vyhodit nemůžou, ale před tím?
děkuji za radu
Taky jsem se na emiminu ptala,zda kurzy ani či ne…Pokud máš pocit,že budeš klidnější,běž tam
Já se držím toho,že naše maminy a miliony ženských před nima kurzy neměly a porodit zvládly
Tvoje tělo samo moc dobře ví,jak se při porodu chovat a dýchat taky budeš jak budeš potřebovat ty a ne podle „návodů“
Myslím,že čím více jsem se porodem zabývala,tím větší jsem měla strach,teď,když mi zbývá 10dní do termínu už se tím nezabývám,stejně mimi vyleze ať chci nebo ne a taky se nebude řídit žádným kurzem
Přestala jsem se bát a to je myslím dost důležité ![]()
luci-lucinka píše:
Dobrý den, potřebuji radu, chystámse otěhotnět, pracuji na recepci a smlouvu mám na dobu neurčitou, pokud to jen půjde, chtěla bych pracovat i s bříškem do poslední chvíle, jen mě zajímá, jestli mě během těhotenství mohou vyhodit,pokud budu chodit do práce, abych pak měla vůbec nárok na nějakou mateřskou?Vím že během mateřské mě vyhodit nemůžou, ale před tím?
děkuji za radu
Pokud jsi tam déle než 3měsíce,vyhodit tě nemůžou,ale pro jistotu bych jim o těhu řekla až budeš mít těhu průkazku.Pokud tě budou chtít vyhodit,nepodepisuj nic a obrať se na příslušné úřady
Držím palce ![]()
Jsem tam přesně rok… a právě aby až jim řeknu že jsem těhotná a budu tam chtít minimálně 8 měsíců dál pracovat a pak řádně a v klidu odejít na mateřskou aby mi neřeklil „nashledanou“
finančně na tom nejsme zrovna nejlépe. Kolik je cca dneska mateřská od zaměstnavatele? A ještě dotázek, pokud bych ihned odešla na rizikové. Funguje u toho neschopenka tak že bych nesměla celý den ven po dobu těhotentví jako při klasické PN?Nebo jsou tam nějaké neomezené vycházky? Díky ![]()
S rizikovým nevím a mateřská se tuším počítá z platu
Neboj,vyrazit tě opravdu nemohou a jak říkám,kdyby chtěli,stačí se obrátit na úřad,ale nesmíš jim nic podepsat,jako výpověď a tak…Mě takhle šéfík vyhodil v den,co jsem těhu zjistila,sice to nevěděl,ale mě zbývalo pár dní do konce zkušebky a tak jsem měla smůlu
Hajzl
![]()
Podle mě stačí,když jim to neřekneš hned,počkej na potvrzení od Dr.,pak jim to nahlaš a neboj se,jen tak tě vyhodit nesmí ![]()
Zdravim chtela sem se zeotat zda mate nekdo zkusenosti s ultrazvukem v usti ve 13 tydnu? Jde o ultrazvukove centrum Tornero. predem dekuji za odpoved