Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj chci se jen uklidnit zda je to normální ve 20plus 4tt sme byly v genetu na ultrazvuku tam mi řekly,že malej odpovídá 19plus 5.
V 23plus 0 sme jely na pohotovst kvuly bolestem a tvrdnutí bříška vše v pořádku a ve správě mám biometrie odpovídá 23plus 0,FL 21plus 3…a prukazce mám od začátku tět 24plus dva…tak se v tom envyznám neroste ,malej pomalu?je to normální??
k tomu sem přestla tolik přibírat a bříško se mi zdá neroste:-(
nam malej dle utz ,,ztratil,, 14 dni (nejspis kvuli tehu cukrovce).
nakonec se narodil presne 37tt a vse ok, jen byl malickej (2560g, 47 cm)
Lilišák píše:
nam malej dle utz ,,ztratil,, 14 dni (nejspis kvuli tehu cukrovce).
nakonec se narodil presne 37tt a vse ok, jen byl malickej (2560g, 47 cm)
ale takto rychle?
kazdopadne normalni to je. pokud nevis presne datum otehotneni a neroste maly predpisove jak ma tak se to vzdy trochu rozjede tyhle tydny tehu. jak rikam, nam ztratil 14 dni a vsechno v pohode.
Já bych se nestresovala, hlavně každej gynekolog měří jinak. Kdyby se jim něco nezdálo tak by ti určitě řekli.
Co teď miminko stratilo, může ještě dohonit, má na to ještě pořád dost času.
Lilišák píše:
kazdopadne normalni to je. pokud nevis presne datum otehotneni a neroste maly predpisove jak ma tak se to vzdy trochu rozjede tyhle tydny tehu. jak rikam, nam ztratil 14 dni a vsechno v pohode.
datum envíme přesně..takže když je menší otěhotněla jsem později?
Ahoj, mě na konci těhotenství řekli že je o 3 týdny menší, narodil se ve 38tt a měl 2600g a 46cm, takže maličkej, taky jsem neměla žádný břicho. Při každý návštěvě na gyndě se mi to opožďovalo a došlo to až na ty 3 týdny
jinak co se tyka briska tak jsem nemela skoro zadne, taky chvili rostlo, chvili ne, vyskocilo mi uplne (ze jsem konecne zacala vypadat jako tehule
) tak 2 mesice pred porodem a mesic pred mi ,,spadlo,,
me honili po spitalech…rozdil jsem mela skoro tri tydny dle UTZ…kdyz se mala narodila tak zjistili ze se o kilo sekli ![]()
ono není malé podle fotek ostatních je dobré..jen se mi zdá že tolik neroste..tak já se nebudu stresovat malej kope až schazuje věci z bříška:-)další ko je až 6.2
sunnyho.motylek píše:Lilišák píše:datum envíme přesně..takže když je menší otěhotněla jsem později?
nevim jak to je presne ty hodiny a dny, ale nejaky cas stravi spermie cestou k vajicku, nejaky cas nez ,,splynou,, a zacne se neco dit, takze par dni ztratis i timhle. hlavne pocita se to od posledni MS kterou kdyz mas nepravidelnou tak nevis kdy presne doslo k ovulaci.
Od druhého trimestru už se začínají projevovat vrozené dispozice, takže někdo má krátký nohy, někdo dlouhý, někdo je hlavatej, někdo má malou hlavu - pár dnů sem, pár dnů tam, i odhad stáří dle utz má toleranci 7dnů, takže se nic zvláštního neděje.
Kdyby se odhad lišil ve všech aspektech třeba o tři týdny, tak už by asi mohlo být něco v nepořádku, ale věř mi, že by ti dr takový odhad neudělal a pak tě poslal domů, kvůli tomu se to určování velikosti na utz dělá, aby se zjistilo, zda je dítě dostatečně vyživované a roste
uvidis ze to nic nebude, doktori vi co delaji a kdyby se jim to nezdalo daji te na rizikove a tam te budou hlidat, niceho se neboj ![]()
děkuju holky..dr mi ještě řekl,že a to ve 21tt že ultrazvuk až ve 30tt..tak snad když mu ukážu tu správu z pohotovosti mě ho udělá