Platíme za značku? Ibuprofen od Zentivy a Dr. Max

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.1.15 11:21

Platíme za značku?

Ahoj,
chtěla bych se zeptat na léky. Když máme doma třeba ibuprofen ale takový te Dr. max. Tu jejich značku, né originál, je to stejně účiné jako normální ibuprofen? Nebo jejich rybilka na zadeček třeba. Jsou tyto jejich vrobky stejné jako originál třeba od Zentivy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35734
7.1.15 11:22

Tak si srovnej slozeni a uvidis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
7.1.15 11:22

Porovnej účinné látky a složení a uvidíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25105
7.1.15 11:30

Jak píšou holky. Ale řekla bych že jo. Děda tam jezdí extra pro léky (nebere je na poliklinice), že mu vždycky nabídnou adekvátní levnější variantu.
Akorát nechápu ten anonym :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
7.1.15 11:33

Jo, u těchto volně prodejných léků to je stejné, co se týká léků na předpis je to jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
7.1.15 11:36

Existují 2 typy léků- léky originální a generické víc se o tom dočtete třeba tady http://www.olecich.cz/…generika.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4734
7.1.15 11:37

Je to to stejné. Stejný to je i u atb a antikoncepce. Koukej na účinnou latku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68916
7.1.15 11:38

Takove ty bezne leky vetsinou kupuji dle ucinne latky a jejiho mnozstvi, ze stejnych variant pak vybiram nejlevnejsi.
Ono „original od Zentivy“ zni dost usmevne, neb Zentiva vyrabi tzv. genericke leky, zjednodusene nekde byl vyvinut lek, provedeny veskere studie, no a kdyz tomu vyprsi patent, je mozno ho podobny vyrabet i jinde:
 http://www.zentiva.cz/…default.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16086
7.1.15 11:57

No, v zásadě platí, že je výhodnější generikum než originál. Ale zrovna v případě privátní značky Dr. Max platí, že oni tlačí výrobce do takového snížení nákladů, že třeba použili na rostlinné kapky alkohol jen 30%, oproti standardu 40%, a tam už je prokazatelné, že při nižší koncentraci alkoholu se neuvolní tolik účinné látky. To jen, že občas poukazují ka stejné množství účinné látky, ale ty pomocné látky přesto ovlivní celkovou účinnost. Takže bych řekla, že i mezi levnějšími generiky je třeba vybírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
7.1.15 12:26

Ano, u některých léků má opravdu Dr. Max menší obsah účinné látky… nevím přesně, u čeho to bylo, ale moje máti tam chodí a už si toho všimla u několika léků… takže kromě ceny se vyplatí porovnat si, kolik je tam té účinné látky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
7.1.15 12:27

Přesně, jak píše @zrcadlo . Nebo začne lék účinkovat ne za 20 minut, ale za hodinu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81478
7.1.15 13:07

Tak u většiny léků to bude asi jedno. u některých je horší komfort pro uživatee - třeba dětský sirup brugen nemá stříkačku, ale jen lžičku, dávkování 2,5 nebo 5ml, nic ezi. Jiné mají jiné pomocné láttky. A i to generikummůže mít krapet jiné účinky. ono i stejné léky se můžou mírně lišit podle šarže výrobku a citlivým jedincům to psk dělá neplechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
17.1.15 23:08

Já jsem se nechala před časem zlákat na akci 2+1 na výrobky značky Dr. Max a spokojená jsem nebyla vůbec. Pravda, neporovnávala jsem obsah účinných látek, ale co jsem na sobě vypozorovala, tak efekt nebyl vůbec žádný oproti jiným, ozkoušeným značkám. Kupovala jsem horčík, zinek, pak probiotika a třetí už nevím. Každopádně už nikdy více a vždy, když si jdu pro doplněk, tak mi okamžitě cpou jejich značku - chápu, firemní politika, ale už se na to zblbnout nenechám. I když si připlácíte za značku, tak se to vyplatí, protože ta značka vám svým jménem garantuje určitou kvalitu a zrovna v podobě léků/doplňků stravy se nevyplácí šetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
9.2.16 16:09
@Sofierules píše:
Jo, u těchto volně prodejných léků to je stejné, co se týká léků na předpis je to jinak

Nemyslím, že se to dělí dle volně/ na předpis. I předpisové léky mohou být generika, nebo ne?
Porovnávat dle účinné látky a jejího množství. Dražší léky mohou mít třeba lepší kapátko a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí