Platová diskriminace
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše: Více
pokud to zaroven nemusi oficialne dolozit nejakym vypisem, muzou ti lhat az se hory zelenaji a je to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
ja si nepredstavuju zadny. Kdyz se ale radoby oficialne zeptas, kolik davaji kolegovi a oni ti per huba reknou, ze ma plat XXX, tak ti taky muzou lhat. A mne by to ani neprekvapilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A mozem sa spytat co sa tu riesi? Je to sukromna firma, plat je taky aky si kto zo sefom dohodol. To ze zavidis ze nieksto si dokazal dohodnut vyssi plat nieje OK, tiez si bol na prijimacom pohovore, riesila sa s tebou zmena zmluvy kde bolo navysenie platu (vacsinou sa robi ako zmena zmluvy, ale mozno aj inak) tak si dostal to na com si sa dohodol s nadriadenym a s cim si suhlasil (viz diskusia o nesuhlasnom suhlase niekde tu vedla
), tak fakt nerozumiem na co si stazujes. Pre socializmus nemam pochopenie, pardon ak sa to niekoho dotklo.
Ja som mal dost ludi na rovnakych poziciach a plat sa velmi lisil. Jednak podla toho co sme si dohodli pri nastupe a zaroven aj podla toho ako ‚hodnotny‘ ten clovek bol pre to na com sme pracovali a co prinasal. Ked niekto provokoval a neustale robil problemy tak som ho drzal na minime ktore este bolo v ramci zmluvy mozne a naopak ked niekto makal nad ramec mojho ocakavania tak dostaval bonusy desiatok percent k platu. Obecne som sa snazil drzat zakladnu mzdu nizko aby som mal priestor na bonusy…
Som myslel ze uz socializmus pominul, kedy vsecia mali rovnaky plat podla tabulky. Je iba chyba autora ze si nedokazal dohodnut navysenie platu.
Preco by sa platy mali zrovnavat? Kto je lepsi ma mat viac, kto je horsi ma mat menej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IcePlanet7 ja mam opakovanou zkusenost, ze kdyz clovek maka jako posahany, tak ho akorat vyuzivaji a jinak nic. Ze by mne kdy ohodnotili platove, to se mi jeste nestalo.
Flakace a potizisty teda taky neohodnotili, ale jak rikam, tvrda poctiva prace mi jeste penize neprinesla. Prave naopak. Jenze ja nejsem ten typ, ktery si pravidelne rika o platove zvyseni, ale kdyz jsem si rekla, tak mi bylo receno, ze ne. Na otazku proc ne, kdyz mam nejvyssi vykon z celeho teamu jsem dostala jenom korporatni kecy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PinkiePieCutie No tak za prve vsade je to inak, za druhe objektivne musim priznat ze nie na vsetkych clenov teamu som mal dosah a ono je aj dolezite kedy a ako si ziadas o zvysenie platu. Ked som niekomu prave nadaval ze 60% jeho prace je blbe tak asi nieje vhodna doba ziadat si o zvyzenie platu.
Ja som to robil tak ze som mal najskor diskusiu s mojim zadavatelom, uistil sa ze je nadmieru spokojny, s financnym riaditelom, uistil sa ze je nadmieru spokojny, ostatnymi ‚pohlavarmi‘ a potom som siel za sefom s tym ze „pozri sa sefe, zavolaj komukolvek vsecia su spokojny, namocili ste ma do toho z hodiny na hodinu, bez akejkolvek znalosti, chytil som sa vsetko perfektne slape, k tomu som si urobil vsetky certifikacie ktore sa dali (a nechcem sa chvalit ale zaverecnu skusku na najtazsi certifikat sme z 5 ludi urobili iba dvaja), jazykove certifikaty som si zlepsil o stupen vsetky, jo a mimochodom platil som si to sam, zahranicny kolega sa skrabe na pupku a urcite nema menej ako X EUR, ja jeho plat nechcem, ale mohol by si mi pridat“.
No a ked skusil korporatne kecy (ako ze skusil, pretoze podla pravidiel HR skusit musi) tak som sa dohodol zo zadavatelom (= sef, sefa, sefa, mojho sefa) ci by mu nemohol brnknut ze by sa mi zvysenie mzdy hodilo a navyse moja mzda ani nesla zo sefovho budgetu, iba som mu uzieral ‚head count‘… no a prekvapivo to urobil (co som teda ani ja necakal).
Disclaimer: toto je ako som to robil ja nie obecny navod ako to robi ![]()
Edit: Stastie praje pripravenym a netreba sa vzdavat!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PinkiePieCutie píše: Více
Vidíš a já mám zkušenost, že člověk musí hledat takovou práci, kde ho ocení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PinkiePieCutie více než práce je důležitá sebeprezentace. A právě ti, co hodne pracuji, na to většinou nemají čas.
to s tou sebeprezentaci byl nejzajímavější poznatek z jednoho školení. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
je to presne, jak rikas!!! A mozna taky dulezite je to, jake clovek dokaze navazat kontakty.
A neni nic horsiho pro nekuraka, kdyz sef je kurak a cast tymu chodi na cigarka se sefem ven, tam si povidaji a utuzuji vztahy. A ejhle, naraz kourici kolega ma povysenicko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahru píše: Více
a ja za cely muj zivot takovou nenasla.
Mam jedine stesti a sice to, ze me motivuje odvadet dobrou praci. Kdyby to dokazalo sefstvo i nejak ocenit, nejenom platove, bylo by to super, ale dokazu fungovat i bez toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PinkiePieCutie píše: Více
Nebo třeba se šéfem na tenis nebo do hospody.
- Citovat
- Upravit
@Jahru píše: Více
Napln práce mají mít taky sepsanou. Nikoho z IP nezajímá, že je to těžké. Zvlášť když přijde udání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit