Mám se cítit blbě? Stěžování si na šikanu na pracovišti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
17.3.25 08:10

Mám se cítit blbě ??

Zdravím všechny.
Zítra jdu k majiteli firmy, bohužel, na pohovor bez přítomnosti nadřízeného.

Bohužel, mě k tomu dohnalo chování kolegů, které je už neúnosné a trvá od loňského roku. Od ledna se rapidně zhoršilo.
Dělají mi jak pracovní, tak lidské naschvály + co vím mě pomlouvají.
Nejprve jsem to řešila s nimi - marně. Po té několikrát s naším šéfem, jelikož nikdo z nás to nechce tahat až úplně nahoru. Co vím, tak se jim snažil domluvit, aby se ke mě chovali normálně a nechali mě e být.
Nerespektují ho, není pro ně autorita a jeho už to celé asi taky otravuje. Tak že… Bohužel, zítra jdu za nejvyšším. Několik lidí s vedlejších oddělení stojí při mě, protože sami mají s těmi mými kolegy konflikty a rozmluvili mi odchod ( proto jsem tam původně chtěla jít, protože už jsme ve fázi, kdy tam chodit nechci ), ale asi mi chybělo si s někým neutrálním popovídat. Vědět jeho názor. A najednou cítím energii a teď se rozmyslím, zda tam vůbec nic??? Přijdu si jak donašeč :roll: Protože budu muset říct jak se ke mě (a nejenom ke mě) chovají a co si dovolí.

Se šéfem jsem zkusila i to, zda bysme si všichni sedli a promluvili, ale ti dotyční nechtějí. Ale i přesto, že sami tzn mají malso na hlavě tím, že neumí/nechtějí fungovat, pomlouvají, dělají naschvály a chování se povýšeně, tak u nich sebereflexe není a budou se mi hodně mstít za to, že jsem si dovolila vynést věci k vedení a šla si dle nich stěžovat…

:( :roll:
  • Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2272
17.3.25 08:13

Ty tady na to tema pises pravidelne, ne?

Mzna je na case hledat jinou praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.3.25 08:15

Fakt myslíš, že když s tím nic neudělal přímý nadřízený, tak něco zmůže majitel firmy? Že vyhodí těch kolik? 5 lidí kvůli jednomu (tobě)? Nebo že udělá tytyty a vše bude ok? Podle mě je načase změnit práci nebo aspoň pozici v rámci firmy, abys s nimi nemusela být v kontaktu. A zamyslet se, proč zrovna ty jim tak moc ležíš v žaludku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.25 08:20

Nejde o to je vyhodit. Nevím proč vás napadají hned tak razantní kroky. Ale u nás funguje napomenutí, i to, že by mohli dát jinam. Se mnou nikdo ostatní problém nemají, jen s nimi, akorát, že se to tutla a nejde se s tím ven… Bohužel, to co si vybíjí na mě už přesahuje všechny meze.

Proč jim ležím?? Protože závist. Mám vyšší pozici, mám vyšší plat, jsem podstatně mladší. :nevim: A problémy nemají jen se mnou. Své argonantni a povýšené chování zkoušení i ostatní.

• Citovat
  • Upravit
53190
17.3.25 08:23
@Anonymní píše: Více

Když jsi na vyšší pozici, proč se s nimi vůbec otravuješ? Tak je ignoruj :nevim:
Napomenutí evidentně nefungovalo, proč myslíš, že bude teď?
Celkem by mě zajímalo, co za naschvály ti dělají, že ti to tak leží v žaludku. Myslela jsem, že pracujete jako jeden kolektiv na podobné pozici, ale takhle bys je mohla mít úplně u zadku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24744
17.3.25 08:24

Nemohla bych x hodin denně pracovat v takové šílené atmosféře a „kolektivu“
to by mi ten stres za ty peníze fakt nestál, dávno bych se ohlížela po nové práci a sáhla si do svědomí, proč tolika lidem vadím…
asi dáváš svou pozici dost na odiv? co to je za argument, že jsi mladší? to je jako výhoda, jo? :lol: jak se chováš ty k nim?
holka, pravda většinou bývá někde uprostřed…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.25 08:27

@unuděná Žádné napomenutí nedostali. Jen domluvu od šéfa, s kterým je tykacka.
Ale u nás funguje i sáhnutí na peníze, důtka atd. Ale až od vedení.

Ignorovat už je nejde, zasahuje mi to do má práce - jak jsem říkala dělají naschvály a jasný mobbing. A to samé i další lidi, které nejedou podle nich, ale podle pravidel vedení. Bohužel, kolegové si myslí, že můžou vše, že nemají hranice a mají svá vlastní pravidla - to mi bylo ostatně řečeno, jsme něco víc a máme svá pravidla. ++ Mě bohužel, pomlouvají (a nejenom mě) a lžou.

8o :lol: :lol:
  • Citovat
  • Upravit
53190
17.3.25 08:29

Tak nějaká pravidla a hranice jistě máte z pozice náplně práce.
Ale moc teď nevím, o čem má být diskuze. Když se kvůli tomu necítíš blbě a nechceš to jinak řešit, tak si jdi stěžovat, to je tvoje plné právo. Osobně bych od toho moc nečekala. Na sáhnutí na peníze nebo ofiko výtku musí být PRACOVNÍ důvod, nikoli „oni mě pomlouvají a lžou“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
17.3.25 08:30

jeste jednou, ty tady pises pravidelne, ze?

Kolikrat ti mame rict: tak si najdi jinou praci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.3.25 08:31

Btw, pokud to ve vaší firmě takhle funguje, čili není to poprvé, co šel někdo za vedením ukazovat prstíčkem na někoho jiného, kdo mu dělá naschvály, tak bych tam tuplem nebyla. Co to jako je za firmu?! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.25 08:32

@Lucy75
Přijdu do práce, pozdravem (oni nic), chci po nich práci ( vyjedou po mě, že oni pro mě nic dělat nebudou ). Pak se doslechnou pomluvy co, kde roznáší… Teď jsme ve fázi, že se nezdravime, nemluvíme, každý je zavřený ve své kanceláři + poslouchám když jdu si udělat kafčo nebo na WC, že pomlouvají (samo, snaží se být zticha když jsem tam a pak zas začnou). V tomto se pracovat nedá, vydržela jsem to dlouho.
Stačí jako obrázek? Já jsem celou dobu (měsíce) mlčela, když už mi bouchlo kotel, šla jsem za šéfem. Ten se jm neklirkst sám snažil domluvit
Vše berou jako útok proti nim.

Jak mi bylo řečeno xx lidma, proč bys měla odcházet. Jsi v pohodě a slušná. S nima má problém víc lidí, tak jen ať to vedení ví… S tím, že tam můžu uvést i je jako svědky a že přijdou. :nevim: :mrgreen:

A proč závist a věk? Protože mi to mezi řečí několikrát bylo řečeno, že já mám vyšší plat. Můj jeden je jejich 2-3 ( nevím, klik berou ). Že dělají víc práce, než já (není pravda :pocitac: ). A že jsem tam z protekce ve svém věku.

A proč k tomu všemu ASI došlo??? Protože já jsem se ohradila, když jsem slyšela jak lžou a pomlouvají (nejednalo se o mě).

• Citovat
  • Upravit
53190
17.3.25 08:33

Ty jsi jejich nadřízená, která jim má zadávat práci? Zadáš a oni neodvedou a pošlou tě do háje? Nebo jak tomu rozumět? :think: Pomlouvá se všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.25 08:33

@unuděná Ne. Já jdu první. Pár lidí i odešlo (mají to blíž domovu, ale já naopak). Jen mohu ty další uvést jako svědky…

Bohužel, skončí to co můj tým chce; vše by mělo zůstat tady, máme svá pravidla a nebudeme si dělat pakarku. Přeloženo; jedeš podle našich pravidel, jinak si proto nám. :lol: A my se mstime.

• Citovat
  • Upravit
2272
17.3.25 08:34

Vis co, uprimne, ja si nemyslim, ze zavist je ten duvod, proc ti delaji zle, acokoliv lidi dokazou zavidet hodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.3.25 08:34

Psala jsi, že " u nás funguje i sáhnutí na peníze, důtka atd. Ale až od vedení." Jak to víš, pokud se to ještě nikdy nestalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat