Mám se cítit blbě? Stěžování si na šikanu na pracovišti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.3.25 08:35

@unuděná Nejsem jejich prima - ofiko nadřízená, ale ano práci jim dávám a mají ji plnit + předává tím podklady a informace. Což se neděje. Začalo to OPET fungovat v nějaké míře po upozornění naším šéfem. Do té doby co jim hráblo dělali jen naschvály, když jsme spolu vycházeli, tak vše plnili jak měli, a nebo já se přišla zeptat, vyzvednout atd.

Jen pro info; já jsem administrativní část a oni ta spíš manuální.

• Citovat
  • Upravit
53190
17.3.25 08:37
@Anonymní píše: Více

Pokud je tvou náplní práce zadávat jim úkoly a oni na tebe kašlou, osobně bych jim prostě řekla, že jestli hodlají takto komunikovat, jdu za vedením hned. Něco mi ale říká, že to všechno bude kapánek jinak. Kdybys jim skutečně měla zadávat práci, moc dobře bys věděla, jak postupovat, pokud jí neplní, nechtějí plnit nebo nestíhají ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.25 08:37

@unuděná Protože toto jde před našeho šéfa (dává podnět) a nebo jeho zástupce (kolega o jeho místo výš, než jsem já). Ten dával teď podnět na přeřazení jednoho z dotyčných problémových…

• Citovat
  • Upravit
53190
17.3.25 08:38

No tak proč zakládáš diskuzi? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33503
17.3.25 08:57

A půjdeš tam sama, nebo s tebou půjdou i kolegové, kteří nejedou podle nich, a taky by to chtěl řešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
17.3.25 09:03

Ty jsi cizinka? Protože jestli ne, je tvůj písemný projev a vyjadřování strašné. Některé věty vůbec nedávají smysl, někde chybí slovo…
K tvému problému. Proč s tebou nejdou k tomu nejvyššímu i ti ostatní kolegové, co mají s těmi zlými problém? Jít tam sama a mluvit i za ostatní není nejšťastnější. Kdyby vás šlo víc, měla by celá záležitost vyšší váhu. Pokud přímý nadřízený navrhuje společnou diskuzi na téma tvého problému, ale „oni nechtějí", co to je za šéfa?
Docela by mě zajímalo jak dopadneš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.3.25 09:09

Píšeš tu opakovaně…Ty jsi oběť, všichni kolem jsou zlí, kolegové se tě bojí, závidí ti plat, mladý věk, pozici a ještě ke všemu se spikli, aby tě systematicky ničili. Šéf je slaboch, ale ty jsi ten světlonoš spravedlnosti, který přinese řád a disciplínu až k samotnému majiteli firmy. Zároveň se ale bojíš, že budeš za „donašeče“. No, to je fascinující.

Možná by pomohlo začít u sebe. Třeba tím, že se naučíš psát souvislý text, protože tohle je křečovitý, chaotický tok stížností, který se nedá číst. Pokud komunikuješ v práci stejně, tak se vůbec nedivím, že tě lidi ignorují. Na admin pozici by člověk měl mít aspoň základní schopnost srozumitelně formulovat myšlenky.

Jinak pokud si myslíš, že jsi lepší než „dělnická lůza“, jak mezi řádky naznačuješ, tak se nediv, že tě neberou. Respekt se nezískává jen platem a titulem, ale i tím, jak se člověk chová. A z tvého textu čiší především frustrace, povýšenost a sebelítost. Možná by stálo za to se zamyslet, proč tě vnímá okolí tak, jak tě vnímá a proč tě dělnická manuální třída nerespektuje…

• Citovat
  • Upravit
2389
17.3.25 09:14

Já vůbec nechápu, jak někdo s tvým písemným projevem (mimochodem, zopakuj si mě/mně, to je učivo základní školy) může dělat v administrativě. Možná i to je jeden z důvodů, proč tě lidé v práci (nechápu, jsi nadřízená, nebo nejsi?) nerespektují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.25 09:20

@Roxy ivka… jestli na té „protekci“ přece jen něco nebude… protože když čtu ten styl psaní, tak si dost dobře neumím představit, že by tu práci dostala na základě nějakých reálných dovedností :think:
Odejít nechce, už tu jednou psala (proč asi, dobrý flek, který by normálně jinak nedostala nebýt tlačenky),tak tu bude fnukat a zakládat další diskuze, jak ji pracanti nemají rádi.

• Citovat
  • Upravit
2272
17.3.25 09:24

ona tady nepsala jenom jednou. Ja fakt netusim, co chce slyset noveho.

Chce politovat? Chce slyset nejakou magickou radu, jak to zaridit, aby ji manualne pracujici kolegove brali vazne? Nebo jak to zaridit, aby primemu nadrizenemu nebyla volna?

Chce slyset, jak to neni jeji osobou, ale proto, ze oni zavidi?

Nebo chce vedet, jake jsou jeji sance na uspech, kdyz si pujde stezovat vedeni.

O co ji jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.25 10:01

Otázka byla jasná, zda se mám cítit nebo nemusíš špatně, že to ženu až tak vysoko??

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.3.25 10:01
:mavam: Nepíšu z tepla domova. Ale jsem venku a vcelku mrznu, proto možná ten styl psaní…
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.3.25 10:02

@LiduNe Asi jsem se vyjádřila špatně. Ano, jsou také.

• Citovat
  • Upravit
2272
17.3.25 10:07

ano, mas. Zacni u sebe, zamysli se, kde jsi ty udelala chybu. Ono to nebude jen tak.

Příspěvek upraven 17.03.25 v 10:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.3.25 10:09

Máš se cítit špatně, že nejsi schopná žádné sebereflexe a musíš si jít stěžovat k vedení, místo abys své problémy vyřešila v rámci svých kompetencí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat