Plavačci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27
11.6.06 12:19

Plavačci

Ahoj holky,potřebovala bych radu.. minuly tzden jsem byla s malým 4,5mesice ve zkušebnim bazénu v plavani a ted nevim jestli mam pokračovat nebo ne..Ne že bych musela řešit penize ale nic extra to nebylo tak nevim..Jaké mate zkusennosti vy,ma to vůbec nejaky účel?Malému se ve vodě libí,ale takové věci co můžu dělat sama na chatě v bazenu a za ty penize mu koupit něco jiného.. Co myslite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9262
11.6.06 12:41

Ahojky,

my s Viki chodíme už dva měsíce a určitě půjdeme do dalšího kurzu. Plavání se jí líbí. Myslím, že jí prospějě kontakt s jinými dětmi, pobyt ve vodě jí protáhne a posílí svaly. A hlavně jí to moc baví.
Pokud tě to nenadchlo co takhle zkusit jiný kurz. U nás je asi šest miminek a maminek. Zpíváme písničky, říkanky, různě s dítky měníme polohy, poskakujeme. Vyhazujeme je do výšky, potápíme se. Cvičíme uchopování dětiček, učíme koukat je pod vodu. prostě je to příjemná půl hodina. A já taky si vyměním zkušenosti s jinými maminkami.

Pokud není až takový problém penízky tak bych do toho asi šla.
Ahoj Iva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
11.6.06 12:48

ahojky,no ja byt tebou tak do prvniho kurzu chodim a pak uvidis,oni ti tam totiz daji cenne rady jak s ditetem zachazet,nekdy se budes divit,protoze bys treba davala malyho plavat na brichu ale to se nema. proste te nauci co a jak a pak muzes pokracovat treba sama.my chodime uz dodruheho kurzu,ale zda se mi ze nic noveho nedelame,takze pak uz pokracovat nebudeme.ale naucili jsme se chvaty jak maleho potapet.drzet ve spravne poloze a tak.nejake basnicky.nas maly neni vubec po nas-je to fakt plavec :lol: ja mam napr. z potapeni bez ucpaneho nosu docela strach 8) a jemu to vubec nevadi. :lol:
tak asi tak.urcite to k necemu je. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
11.6.06 12:52

Zalezi jen na tobe. Ja osobne bych ty veci sama s Charlie v bazene bez odborneho vedeni nezvladla. Spousta veci by me ani nenapadla a hlavne by nam chybel kolektiv ostatnich deti. Ted uz se potapime az na dno bazenu a mala plavani miluje!!!

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
11.6.06 16:56

Účel to určitě má. My s malou chodíme tady na plavání, taky se jí tam moc líbí, a alespoň si „zaplave“ s dětmi což bych jí doma poskytnout nemohla a taky je tam spoustu vodních hraček a takové množství hraček bych jí domu také nekupovala, a ještě různé aktivity co tam dělají tak některé bez určitých pomůcek ani nejdou provozovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
11.6.06 20:07

Ahojka,

já s malým tedy rozhodně na plavání půjdu. Pravda, doma taky bazén máme, a jak říkala babí - topit ho můžem i doma a nemusím za to dávat peníze. tak jsem odvětila, že mě tam naučí jak mám malého topit správně :wink: :lol:
Ale holky mají pravdu, tam mě naučí, jak mám malýho držet, plavat, potápět - doma bych si to sama neriskla! A myslím, že to bude i fajn, když tam budou jiné děti a Jája se krapet seznámí, a já se třeba skamarádím s nějakou maminou :lol:
Andělka

• Citovat
  • Upravit
Ha
514
11.6.06 20:44

Ahoj,
já myslím, že hodně záleří na kurzu a úplně nejvíc na přístupu mimča. Jediný komu se plavání děsně líbí i po obsahové stránce jsem já…ne malá :(
My chodíme zatím 3 týdny - tedy 3 lekce a možná by někdo namítnul, že se za takovou chvilu nedá nic poznat, ale 1. lekci malá plakala, nyní nepláče, a ač je jindy velmi veselé dítě a směje se na cokoliv tak v plavání nevyloudí ani jeden úsměv, je apatická a prostě to, jak já říkám, přetrpí.

Nic to nemění na tom, že kurz (6 lekcí) dochodíme, protože ti tam dají opravdu, jak holky píšou, cenné rady, jak vůbec dítě uchopit, jakým způsobem začít učit plavat, jak být v kolektivu (to už má i v MC) a hlavně nebát se vody - dle mého.
Pak šmytec, ale zkusili jsme to. :D

Někdy si říkám proč ji tahám na plavání, že za dvacku je v MC šťastná, ale nedá se to takto brát, i to plavání nám něco dalo - paradoxně mamince :lol:

Pa, Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
11.6.06 21:18

Já chodím s malým plavat od jeho tří měsíců to bylo zrovna v říjnu - je fakt, že za celou zimu měl jednou rýmu a trochu teplotu a to bylo vše. Díky plavání a toho co se tam provozuje se naučil dle mého názoru rychleji lézt a tak prostě po pohybové stránce mu to dalo hodně, naučil se nebát dětí a nerozeřvat se s prvním kterého uslyší. Naše plavací teta ráda poradí co a jak dělat a nedělat. Ted už například plaveme s plovací vestičkou a pásem a potápí se bez problémů a má strašně rád vodu - taky ho to pěkně unaví, takže po plavču dostane jídlo a pak dvě hoďky minimálně spí :D Jo a taky se tam člověk skamarádí s maminama a pokecá si. Kamoška má staršího než já a v podstatě chodili plavat od malička a ve třech letech přeplaval velký bazén uplně sám bez ničeho. Já tam začala chodit proto aby se nebál vody a věděl co v ní dělat....... Dle mého názoru to smysl má, ale to musí posoudit každý sám.
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
11.6.06 22:05

Ahoj, na plavání chodíme se synem od 2 měsíců. Naše instruktorka má malé mimčo, tak z organizačních důvodů máme plavání jen 1× za 14 dní. V ten volný týden chodíme s jinou maminkou a jejím synem na plavání sami - a není to ono. Ta instruktorka tam prostě chybí - vymýšlí program, písničky, připravuje pomůcky, asistuje při potápění - například posílání dítěte pod vodou by bez ní nešlo „technicky“, pomáhá nám i mimo bazén -podrží děti, když jsme ve sprše, apod. Ještě mě napadlo, abecedu potápění bych si s vlastním dítětem netroufla dělat sama, nedokázala bych odhadnout, kdy je „zralé“ na ponor. Určitě bych organizovaně chodila. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5636
11.6.06 22:17

Plavu s moji Nikou od jejich 7M, ted je ji 3R a 4M a plaveme porad… Krizi mela Nika na rozdil do jinych deti az kdyz ji bylo 2,5 roku a cely jeden kurz zlobila, nechtela delat co ostatni … proste typicka krize, kterou jsem za tu dobu videla u deti mnohem drive. Chtela jsem s tim prastit, ale nakonec jsem to ustala a jsem nesmirne rada … na dalsim kurzu se Nika opet otrepala a opet delala vse co predtim, ba i neco navic. Dneska chodime do jine skolicky (ta nase v nasem miste uz nemela kurzy pro starsi deti a v mladsi skupine bychom stagnovaly) a za 4M pokrok uzasny … preplave pul bazenu sama, potapi se sama, skace super sipky, podplave mustek, mne mezi nohami v bazenu (no to delala uz v minule skole), dela ptakoviny …nase nova plavaci teta ji desne chvali a dokonce si myslela, ze je tak o rok starsi a doporucovala ji do skupiny uz starsich samostatne plavajicich deti:-))) Kdyz slysela, ze ji jsou 3 a 1/4, nevychazela z udivu a rikala, ze spousta samostatne plavajicich je na tom podstatne hur nez Nika. Mozna je Nika sikovnejsi, kazdopadne chodime s klucinou, se kterym se zname z te minule skoly a je taky desne sikovny … a vsechny deti u nas jsou skvele a sikovne, i kdyz jsou treba o rok starsi … i ve 4letech je vsak super uspech videt je delat ve vode co ty nase deti delaji! Takze plavani ma jednoznacne smysl a neda se to posoudit po jednom ani dvou kurzech … my jich uz absolvavaly hodne, opravdu hodne a mozna tak po roce plavani uvidite, ze to smysl ma a az uvidite prdelky s nadsenim skakat do vody a prohlednete si je na filmu (organizuje se i nataceni pod vodou), pochopite, co ty deti pod vodou prozivaji a jak jsou prirozene, na rozdil od vetsiny nas rodicu (taky jsem od te doby udelala pokroky, nebo kdyz jsem videla sebe a Niku pod vodou poprve v jejich 9M, malem jsem se ze sebe pocurala smichy, hruza hruzouci … na rozdil od prirozene kocicky).

Takze jako matka starsiho plavaciho ditete plavani jednoznacne doporucuji kazdemu … mozna i diky tomu je Nika moc sikovna i v jinych sportech (lyzuje sama, brusli, atd.) … samo to nelze dokazat, treba by ji to slo i bez plavani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
11.6.06 22:35

I ja se pridavam z pozice mamky od starsiho plavacka. Je fajn videt starsi decka, ktera jsou zvykla na vodu. Je to sice drazsi sranda, ale organizovane plavani tomu da rad a tolik nehrozi, ze to zacnou rodice flakat. Ada plave od peti mesicu, Pepi od sesti tydnu a i kdyz Ada ted ma plavaci krizi, tak je plavani voda zdroj neustale radosti.
Rozhodne s tim nemam v umyslu koncit. Na to je to prislis skvele.
Ale hodne zalezi na plavaci tete (instruktorce) my mame skveleou a kdyz chybi a nekdo ji supluje je kvalita lekce hned nekde jinde… Takove lekce uz bereme spis jako flakarnu a spis si plaveme sami pro sebe a pro radost…
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
12.6.06 11:33

Ahoj andílku,

já bych chodila dál. Ono záleží na mnoha faktorech. Nevím, odkud jste a kam chodíte. Mezi baby kluby zabývajícími se kojeneckým plaváním je rozdíl. Ale může se stát, že i ve výborném klubu si nesedneš s instruktorkou. Důležité je počet dětí ve skupince, nesmí jich být příliš mnoho, někde mají i 10 dětí na jednu lekci, to je moc. Důležité je i zázemí, hračky, pomůcky. Takže zkus pokračovat a uvidíš. Dětem se to líbí. Maminkám se někdy zdá, že je to jednotvárné, pořád stejné činnosti opakující se dokola. Ale dětem se to líbí, děti potřebují pravidelně se opakující věci, něco co znají. Ve vodě jsou spokojené a naučí se spoustu věcí.

Takže ještě vydrž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
12.6.06 11:38

Ještě bych dodala, že je jasné, že se Ti zdálo, že to nic extra nebylo. Byli jste poprve, navíc s malým miminkem. V první lekci se toho opravdu moc nedá udělat. Ale ono toho bude přibývat, uvidíš. Navíc malé děti si potřebují zvyknout na nové prostředí. Takže po první lekci to určitě nemá cenu zavrhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
12.6.06 15:12

Ahoj, synovi budou 4 roky. Chodili jsme od 8 měsíců, a to 3 kurzy (30 hodin). Pak jsme přestali chodit organizovaně (plavecká škola vytvořila podmínky, které se nám nelíbily) a začli jsme chodit sami do aquacentra, nejdřív cca 1× týdně, teď po narození 2. syna je to horší. V kurzech jsme se naučili základy - potápění, nebát se vody, skákání do vody, držení atd., pak jsme sami dovednosti udržovali, přidali něco navíc. Teď už by se mohl učit plavat, tak zas chcem nějaké kurzy. Získat základy s odborným vedením je určitě perfektní. Jestli je to teď nic moc, zkusila bych to třeba od těch 7-9 měsíců. Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí