Plavací pomůcky pro alergiky

898
28.8.16 20:56

Plavací pomůcky pro alergiky

Zjistili jsme, že naše čtyřletá dcera je alergická na klasické nafukovací hračky – pokud se třeba koupe v nafukovacím bazénku anebo plave s nafukovacím kruhem/rukávky, tak se jí pak za několik hodin v místech dotyku s hračkou vyrazí ošklivá bolestivá vyrážka.
Měly vaše děti něco podobného? A pokud ano, jaké plavací pomůcky jste používali? Neosypaly se vám děti z těch pěnových plavacích pásů nebo těch nadlehčovacích kroužků na ruce? Anebo radši plavací vestu - tam je povrch z látky? A pokud spíš vestu, je šetrnější nylon nebo neopren?
A nevíte, jestli existuje třeba nafukovací kruh potažený nylonem (podobně jako třeba nafukovací lehátka)? Ty nafukovací věci jsou přece jen skladnější než pěnové.
Děkuju za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35029
28.8.16 21:01

Kluci alergičtí nejsou, ale máme, mimo tedy ty klasické hračky, taková křidélka s pásem přes prsa, je to uvnitř asi nějaký polystyren, zvenčí taková na půl látka, třeba by to nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
28.8.16 21:08

Taky nemáme alergické holky, ale ani nikdy nepoužívaly ty nafukovací. Máme všechno pěnové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
28.8.16 21:13

@ixule Vím, jak to vypadá, viděla jsem na dětěech u vody, jde mi ale hlavně o materiál. Není na tom prosím napsané složení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
28.8.16 21:17

@bublinek Jde mi hlavně o ten materiál a případnou reakci na něj. Je ta pěna na těch plovacích věcech stejná jako třeba na pěnovém puzzle? To máme doma, tak bych to mohla na holce vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
28.8.16 21:29

Jestli to je stejné, netuším. Ani od jednoho už nemáme obaly. Ale na netu píšou, že to je pěnový materiál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
28.8.16 21:33

@bublinek Jo, na netu jsou v popisu materiálu dost skoupí, už jsem to taky studovala. Té pěny se trochu bojím, přeci jen je to taky umělina, tak abych to nenakoupila a holka se mi z toho zase neosypala. Zkusím počkat, jestli se ozve nějaká maminka, které dítě se taky z nafukovacích věcí osypávalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
28.8.16 21:36

Je škoda, že jsi tak daleko, máme jich dost a mohla jsem půjčit, ale takhle. Je tam toho o tom materiálu málo, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
28.8.16 21:37

Alergiků na latex je spousta, v plavacích kroužcích používají pěnové pomůcky- asi budou nejméně alegenní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
28.8.16 21:41

Google ví: ethylen-vynil-acetát pěna nebo HDPE (polyethylen o vysoké hustotě? )

najdi si ang. wikipedii a tam heslo: swimming float

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
28.8.16 21:46
@smudlinky píše:
Alergiků na latex je spousta, v plavacích kroužcích používají pěnové pomůcky- asi budou nejméně alegenní

Ale nafukovací kruh/rukávky/bazén nejsou z latexu ale z PVC. Ten mi právě přes google jako moc častý alergen nevyjíždí. Spíš jsem našla, že můžou vadit látky používané jako změkčovadla ale které konkrétně jsem už nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
28.8.16 21:50

@monika215 zkuste si jít zaplavat někam do dětského bazénu, bývají tam ty pomůcky erární můžete to vyzkoušet :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
28.8.16 21:50

@monika215 zkuste si jít zaplavat někam do dětského bazénu, bývají tam ty pomůcky erární můžete to vyzkoušet :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
28.8.16 21:53
@bublinek píše:
Google ví: ethylen-vynil-acetát pěna nebo HDPE (polyethylen o vysoké hustotě? )najdi si ang. wikipedii a tam heslo: swimming float

Dík, našla jsem, ale moc mi to nepomohlo. Nafukovací věci jsou z PVC (polyvinyl chlorid) a pěnové z EVA (ethylenvinylacetát) nebo PEVA (polyethylenvinylacetát) - takže pokud jí vadí ten vinyl, tak se mi osype i z pěny.
Asi to doma zkusím s tím pěnovým puzzle, to taky vypadá ne EVA nebo PEVA - zkusím ještě vygooglit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
28.8.16 21:57
@svatecnice píše:
@monika215 zkuste si jít zaplavat někam do dětského bazénu, bývají tam ty pomůcky erární můžete to vyzkoušet :kytka:

Mám v malé děti 3, v bazénu bych to s nimi naráz těžko dala. To si spíš zkusím něco půjčit od známých nebo zkouknu v obchodě materiál, jestli nemáme doma hračku ze stejného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek