plavání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
166
1.2.08 10:44

plavání

Milé maminky, ráda bych znala váš názor.
Jde o to, že se chci s malým přihlásit od března na plavání. Ptala jsem se a je to od 6 měsíců (od narození mají jen na pár místech a to za ukrutnou pálku -přes 5tisíc). Tady, kam chci chodit, mají teplotu bazénu 30 stupňů. Malému bude v březnu 5 měsíců, tedy o měsíc méně. Nechci to odkládat, navíc jsem slyšela, že šestým měsícem ztrácí potápěcí reflex. Také se domnívám, že důvodem je i teplota vody. Malej váží váží dost, více jak o 2 měsíce starší klučík, již teď má přes 7 kg, tak si myslím, že neumrzne, je díky svým špíčkům spíše potivý. Co myslíte, můžu snad něco tím jedním měsícem pokazit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
1.2.08 10:54

Ada plavala od pěti měsíců, Pepi od šesti týdnů a Ela je už taky zapsaná, čekáme na zařazení :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
1.2.08 11:10

My chodili s Davčou od jeho 3 měsíců, voda je tam taky asi kolem 30 C, a vůbec neměl problém. Naopak byl dost otužilý a nemoci se mu vyhýbaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
1.2.08 11:14

Přesunuji do plavání. S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
1.2.08 11:53

Ahoj,
taky jsme plavčili od 5m.a bez problémů.Já bych do toho šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5910
1.2.08 12:08

Plavali jsme od šestinedělí v malé vaně a od pěti měsíců na bazéně s teplotou vody 29 a v pohodě. Zkus trochu snížit teplotu vody při koupání a uvidíš jak na to bude reagovat. Někdo je zvyklý na hodně teplou a pak s tím má trochu problém.

Borůfka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
1.2.08 23:31

Plavat můžete od zahojení pupíku, tj. od cca 6 týdnů. Do šesti měsíců se doporučuje plavání „ve vanách“ hlavně z hygienických důvodů, pak v běžných bazénech (chlor okolo 0,5mg/l. teplota asi 30st.). My jsme se starší dcerou odchodili od tří měsíců do roka kursy v Kenny klubu za hříšné peníze (vany a bazén včetně jejich „systému náhrad“), ale naučili jsme se skvěle manipulovat a mladší dcera absolvovala mezi 2 a 3 měsícem asi 3 čtvrthodinky ve vaně, pak už bazén v „našem“ bazénu (lekce za 100,–).
Záleží jak se vám bude ve vodě líbit a čeho chcete dosáhnout, pokud potřebujete pro babičky fotky z pod hladiny k vánocům tak se jděte zapsat do kurzu, když rádi zpíváte a koulíte očima nebo se chcete naučit jak bezpečně hýbat s miminem tak taky, pokud si chcete jen zablbnout, tak choďte sami za 40,–/hod sami někam na plovárnu.
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
3.2.08 15:37

Můj názor já bych šla. My jsme teda šli až skoro v sedmi ale záleží jak začínají kurzy.Déle bych asi nečekala kurzy jsou u nás tříměsíční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí