Plavání dětí /1,5 roku/
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Plavání dětí /1,5 roku/
Ahoj, mam dotaz ohledne plavani.
Ze zdrav. duvodu jsem s malou nezacla chodit plavat hned v 6 mesicich a rada bych zacla ted - vanu miluje a na dovolene u more taky vubec nechtela z vody - tak myslim, ze by ji plavani bavilo a prospelo. Jen nevim, kdyz je ji uz rok a pul, zda zacit chodit do nejakeho kurzu nebo muzu rovnou sama do bazenu. Jestli uz na kurz neni pozde, kdyz nema ty zaklady od miminka… Co myslite? Je problem jit s 1,5 rocnim mimcem do klasickeho bazenu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Asi bych se poptala v okolí, ale nejspíš už bych šla do normoš bazénu. S prckama se do veřejného může cca od roku. Chodili jsme s malou a vše v pohodě (kurz teda navštěvovala od 4měs, ale pokud milujete vodu, tak v tom fakt nevidím problém kurz nekurz)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Simčo, k nám do kurzu takhle přišli dvě maminky ( postupně a nezávisle na sobě ) , co měli už rok a víc starý dítě.
A…maminka s holčičkou supr, malá se naučila krásně potápět, zírala jsem, jak to všechno tak rychle dohnala ( musela s námi být stejně, abychom mohli všichni dělat to samý ), skvělý.
Ale maminka s chlapečkem…to byl děs a utrpení a říkala jsem si, že jestli maminka bude chodit dál, požádám o přeložení na jiná čas, hrozně nás všechny brzdili, museli zastavovat a my s nima ( jsi v jednom bazénu, že jo ), takže jsme nikdo z hodiny nic neměli ( a proč by za to měli platit ty, co chodili od začátku, to plavání není zrovna levný na to, abych z toho byla otrávená ) a poslední kapka byla, když ta maminka
( asi se chtěla pochlubit svý mamince ) nechala plavat malýho se svou maminkou - co ten tam předváděl, měla jsem nutkání vylést a nechat si napsat náhradní hodinu…tak to jí na konci hodiny i instruktorka řekla, že příště plavat zase ale raději s ní.
No a maminka byla rozumná, tak příště už raději nešla. Ten chlapeček evidentně moc vodu nemusel, nebo ani né tak vodu, jako ty činnosti ve vodě, když ho učili potápět ( musel to taky dohnat ), tak vůbec nechtěl, brečel už jen když mu kápla na vlasy, no hrůza.
Takže bych být tebou zkusila a zaplatila jednu hodinu, rozumný instruktorky na tohle vždy přistoupí, protože nikde není dáno, že se dítěti ve vodě v kurzu líbit bude a nebo nebude, viz. případ nahoře, každý dítě je jiný, tak to nelze obecně ani zavrhnout, ani schválit
přeju ti, ať si malá zvykne a chodíte taky plavat, je to hrozně fajn.
L.
P.S. Jinak mi chodíme se Sárou plavat o víkendech i do normoš bazénu, fakt to miluje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoja,
náš Matýsek chodí od šesti měsíců až doteď pořád na kurzy. Už jsou mu tři roky a kurzy ho stále baví. Je totiž dost opatrnej, takže co už jiné děti zvládly, tak on pořád dohání. Skákat do bazénu jen za ruku, potápění ano, ale ne moc často
Ze začátku taky dost plakal, ale to jen v tom úplně prvním kurzu, než si zvykl na vodu.
Myslím, že v roce a půl zdaleka není dítko staré na kurz, aspoň podle mě. Do velkého samozřejmě taky můžete chodit, ale jedině, když je tam brouzdaliště nebo mělko, jinak to pro prcka není ono. Na kurzu jsou aktivity přímo pro ně, spousta pomůcek, proud, klouzačka atd.M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás v plavání dělají začátečnické kurzy i pro větší děti, tak bych se poptala. U normálního bazenu bych měla trošku strach z hygienických parametrů, přece jenom v plaváních pro děti je ta voda daleko víc hlídaná a taky méně chlorovaná. Nedovedu si představit, že bych s malou šla na velký bazen a tam ji nechala potápět a „pít“ tu vodu (nevěřím, že se všichni lidi před vstupem do bazenu umejou mýdlem ve sprše). A taky voda v běžném bazenu je studenější, pro děti mají 29C a po plavání se využívá sauna na prohřátí ![]()
Myslím, že začít později není problém, zkus se poptat jaké máte možnosti v kurzech
držím pěsti, ať něco proma najdete a malé se plavání líbí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No prave toho, co psala Amynka se bojim - muze se stat cokoli a ikdyz mala vodu miluje, tak se muze v kurzu „zaseknout“ a nejen ze bychom z toho nemeli nic my dve,ale jeste brzdit ostatni - toho se fakt bojim…
Radsi bych teda asi zkusila normalni bazen, sli bychom s ni i s manzelem a myslim, ze by si to taky uzila, i bez potapeni - jen tak se „cachtat“ ve vode. Jen mam obavy prave o tu hygienu - je velkej rozdil mezi tema bazenkama pro deti a normalnima? Myslite, ze by v normalnim mohla dostat nejakou vyrazku apod.?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Simono,
rozdíl určitě v kavlitě vody je, ale taky záleží, jak kde.
U nás v Juklíku mění vodu hodně často, je teploučká a všude je čisto. Ovšem kdo Ti zaručí, že se tam nějaké dítko nevyčůrá…
S tím pláčem si tolik hlavu nelámej. Matýsek taky ze začátku plakal, ale nikoho to nebrzdilo. Prostě jsem šla chvilku stranou a tam se uklidnil. Nikdy jsme nedělali nic, co by plačící dítě brzdilo a ostatní maminky musely čekat. Spíš jim mohl vydit ten pláč, ale jinak nic.
Teď taky, když Mates nechce třeba na klouzačku, tak si prostě poodstoupí a dítko za ním je na řadu, žádný zdržování. Možná Amynka Ti řekne, co je zdržovalo.
M
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Simčo, proto jsem ti psala, ať zkusíte jednu hodinu a uvidíš, ten chlapeček brečel okamžitě, takže bylo vidět, že tohle fakt nemusí.
My jezdíme soukromě se Sárou do Berouna, do Aquaparku ( na plavčo - kurz jezdíme na Kladno, do baby clubu Elma ), je to tam nový a parádní, moderní, čistý a nikdy se neosypala. Miluje popění, chi, akorát lidi co chodí kolem se dost diví, co tam s ní vyvádíme…asi nechodí na plavčo. A teplota vody je tam v tom dětským tuším 28 stupňů, to je akorát, Sáře studenější nevadí, na kurzu máme 30 stupňů.
Co zdržovalo…no, třeba jsme jezdili zlatou bránu a ten kluk dostal hysterák a maminka musela zastavit, my s ní ( jezdili jsme dokola ), protože stáli a ani se nehnuli, nebo se lezlo po koberci a on nelezl, sedl si a brečel a čekalo se, až začne lést…pak to vzdala i instruktorka a maminka toho chlapečka sundala. Nebo při skákání žabek opět malej stagnoval, takže jsme je museli obskakovat, zkrátka to nešlo, byli to takhle tuším 3 hodiny, 2× s ním šla maminka, pak ta babička a měla jsem toho akorát tak dost nechat se přeřadit, ale přestali naštěstí chodit. Ale nemusí to tak být u tvojí malý, fakt ne, každý dítě je jiný, chce to vyzkoušet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasně, maminka musí odhadnut, jestli to dítko bude bavit nebo ne. U nás jsou dvě zkušební hodiny. a jestli má cenu ho vůbec nutit.
Kdyby náš Mates řval každou a celou hodinu, taky bych to vzdala, protože taky vím,, že mnohdy jedno dítě rozeřve ty další a to je pak koncert ![]()
M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj ,tak já jsem taky jedna z maminek, co začala chodit s dítkem v 1,5 letech na plavání.Měli jsme teď první hodinu a byli jsme oba dva moc nadšený.Chodím do kurzu ještě se 3 maminkami a rozdíl u dětí věkově je: dva- dvouletý a dva- 1,5 roku.Nemáme děti vůbec srovnávat - to nám bylo řečeno hned na začátku a s tím i souhlasím.Nejsem tam pro to , abych ukázala co v nás je,ale proto aby jsme se pobavili a navíc já i Toník milujeme moc vodu.Jinak strach jsem měla,i když jsem věděla že se vody nebojí - spíš naopak.V Aquabelle je to udělané i pro starší děti a snaží se všem co se tam přihlásí vyjít vstříc.Zkus se pozeptat , určitě nebudeš sama kdo chce začít plavat s dítětem teď.Já jsem toho zdárný příklad.
Hodně štěstí ať se Vám ve vodě moc líbí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit