Plavání a cvičení dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
74
22.9.04 20:24

plavání a cvičení dětí

Ahoj maminy,
mám 10 měsíčního syna a chci s ním chodit plavat. Ale ne na kurzy plavání, ale jen tak sami. Proto sháním bazén pro děti. Něco vím o Lagooně v Letňanech. Jinak nevím kam. Poradíte, kam chodíte vy s prckama?
Ještě jeden dotaz. Taky chci chodit na cvičení. Měla jsem vyhlídlí cvičení v Bc Kenny, ale už má plno. Bohužel jsem nevěděla, že se dá cvičit s dětmi už od malička (asi od 2 měsíců). Jinak bych si to zajistila dříve. Nevíte o něčem?
Raději bych někde poblíž Prahy 4 (krč), ale budu vděčná za všechny tipy v Praze. Nastal podzim, za chvilku zima, tak nevím co budu s malym dělat. Ale nechci být zavřená doma. Co děláte (nebo spíš budete) přes zimu vy?
Děkuju moc.

Jarča a Mareček (10m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
26.9.04 13:52

plavani

Ahoj Jarco,

co se tyce plavani s miminkem, neslysela jsem na Lagoon moc dobre reference (kvuli kvalite vody), ale vlastni zkusenost tam nemam.
V Letnanech je ale i studio Motylek, kde je take plavani pro miminka. Chodila jsem tam sama plavat jako tehulka a prostredi je moc prijemne. Budu tam se svym pulrocnim Kubikem chodit od ledna a moc se tesim.

Na plavani s miminkem pojedeme taky v unoru do penzionu na Vysocinu (viz infodomecek).

Pokud budes chtit dalsi info: pisin@tiscali.cz

Pekny den, Jana a Kubik :) :wink:

• Citovat
  • Upravit
16
23.5.05 16:50

Re: plavání a cvičení dětí

jamimi píše:
Ahoj maminy,
mám 10 měsíčního syna a chci s ním chodit plavat. Ale ne na kurzy plavání, ale jen tak sami. Proto sháním bazén pro děti. Něco vím o Lagooně v Letňanech. Jinak nevím kam. Poradíte, kam chodíte vy s prckama?
Ještě jeden dotaz. Taky chci chodit na cvičení. Měla jsem vyhlídlí cvičení v Bc Kenny, ale už má plno. Bohužel jsem nevěděla, že se dá cvičit s dětmi už od malička (asi od 2 měsíců). Jinak bych si to zajistila dříve. Nevíte o něčem?
Raději bych někde poblíž Prahy 4 (krč).
Jarča a Mareček (10m)

Ahoj, taky řeším podobný problém a taky bydlím v Krči. O cvičení dětí mám knížku od Kocha, ale je dvacet let stará, tak nevím, jestli už není překonaná. Nemáš nějaké další informace o civčení a plavání malých kojenců?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
25.5.05 19:53

Ahoj,

tak jsme to nakonec vyřešili.

Co se týče plavání,tak doporučuji zaplatit si kurz.Když jsme chodili sami jan tak si zaplavat (nebo spíš zablbnout a pohrát si ve vodě),tak jsme z toho nic neměli a nevěděli jsme co se dá všechno ve vodě dělat (hlavně když si nesmíte vzít do bazénu žádné pomůcky).
Opravdu je lepší kurz. Od října chodíme plavat na Vyšehrad s Baby clubem Junior (areál Jedličkův ústav).Mají docela dobrý ceny a hlavně každou promeškanou omluvenou hodinu si můžete vynahradit.
Mareček se tam toho dost naučil a moc se mu tam líbí (hlavně po skončení jdeme do horký výřivky).

Co se týče cvičení,tak se pro nás nakonec našlo místo v hotelu Panorama na Pankráci od BC Kenny.Taky tam chodíme od září.Děti se tam učí různé básničky,písničky, při kterých se cvičí s nožičkama a ručičkama.Dále je tam tzv.opičí dráha, ta děti moc baví,učí se kotrmelce a různé cviky na procvičení motoriky.taky malujeme,vystřihujeme a spousty dalších věcí.

Chtěla bych pokračovat v plavání i ve cvičení,ale bohužel budeme muset na další rok přerušit.Jsem těhotná a je to docela náročný a nebude čas.Snad až mrňousek povyroste,tak zase budem chodit.

Mějte se hezky a když budete mít zájem,tak napište,pošlu kontakty.

Jarča, Mareček (18m), mrňousek 8tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
29.10.15 18:00

Ahoj holky :) obnovuji diskusi protože bych ráda vyslechla názory zkušených maminek :) začali jsme chodit se synem na plavání. Synovi je 2,5 roku ale chodíme na plavco pro 2 leté protoze nikdy na plavco nechodil… když jsme tam byli poprvé většinu času prořval protože nechtěl dělat ty aktivity co dělali ostatní. Podruhé to bylo trochu lepší a dnes už cca 25 min vydrzel drzet pozornost a delal nektere veci s ostatnimi…nechce si ale potapet hlavicku a ja sama netrvam na tom aby to delal…pani ucitelka k tomu ale pristupuje tak ze bych ho mela nutit… normalne ho vzala za ruce a potopila ho pod tu obruc…samozrejme ze se napil protoze pri placi se asi špatně potápí…potom ho chytla za ruku a zkusila ho dotahnout zpet.syn se ji pokusil pllesknout pres ruku protoze se ji asi bal.me jinak nemlati a kdyz jo tak dostane vychovne na prdelku.ona namitla neco jako ze to uz prehnal. prijde mi to hrozne necitlive. nechci aby mel syn paniku z vody…ona ovsem tvrdi ze se to jinak nenauci…vzdyt ja z nej nechci olympijskeho plavce. rada bych aby se seznamil s vodou. aby az pujdou ze skolkou na bazen uz vedel co ho ceka…kazdopadne mi prijde ze od poprve byl dnes znat pokrok ale nasilne ho nutit nechci…jake mate zkušenosti vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cocka nasladko
29.10.15 18:08

No, z niceho nic bez varovani ho stahnout pod vodu asi neni zrovna nejlepsi pristup, verim, ze by to slo jemneji…

Nicmene vzhledem k tomu, co dela plavani s hlavou nad vodou s krcni pateri, je urcite dulezite ho naucit dychat do vody. A cim driv, tim lip…

• Citovat
  • Upravit
2486
29.10.15 18:25

@Cocka nasladko jasne..pocitam s tim ze se to casem nauci..u techto malych deti ovsem nejde o plavani ale o koupání se…s různými hrami apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
29.10.15 18:27

Přímo v Krči máte POHYB DĚTEM. Teď už se tam nedostanete ale od ledna budou vypsány nové kurzy a je to moc fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
29.10.15 18:29

@xkoup21 prominte ale asi reagujete na 11let starý příspěvek…já jsem tuto diskusi pouze obnovila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
29.10.15 19:05
@wiki čiki píše:
@xkoup21 prominte ale asi reagujete na 11let starý příspěvek…já jsem tuto diskusi pouze obnovila…

OK nevšimla jsem si :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
29.10.15 19:11

Začínali jsme sice v 6.měsících, ale určo je to stejné…prcek si musí zvyknout. já myslím, že byste měla doma trénovat začátky potápění…my jsme začínali poléváním z kelímku na hlavičku přes obličej. Přidávali jsme postupně na objemu. Ale před tím jsme dítě oslovili…Pepíku áááááááááááá…žbluňk. Oslovení je jako upozornění, ááááá znamenalo nácvik na nádech a žbluňk je poletí hlavičky. zkuste doma potrénovat. Ale tahat dítě násilím pod vodu, to by paní neměla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
29.10.15 19:20

@cacharele děkuji…jasne..jasny s tim kelimkem to taky znam…:) aby se dite naucilo zadrzet dech…muj syn je ke vsemu zdrzenlivejsi…nechce se potapet je to pro nej urcita zmena mozna i sok…ja na nej nechci nijak spechat. jak rikam je mi jedno jestli se to nauci tet nebo az v 6 letech jako kdysi já :) né-li déle :D každopádně paní úča už mi na nej nesahne :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
29.10.15 19:23

@wiki čiki zkuste potrénovat sami doma nebo na bazénku a uvidíte…třeba se mu to zalíbí. A co sprcha nebo domácí koupání-voda do očí mu nevadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
29.10.15 19:29

@cacharele nadseny z vody do oci neni ale pri myti vlasku to nejak prekousne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
29.10.15 19:32

Navíc Péta má nemocné srdíčko. bral i furon a odvodnění aby mohl dobre dýchat…nevím jestli je pro něj vhodné zadržovat dech…asi na krátkou dobu ano ale jinak ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí