Plavání kojenců (6 měs.) - pozitíva i negatíva
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@maryna112 A jak je stará?
Já jsem teda s plačící dcerou vydržela
ale byla větší - chodila od 6m, a kolem 18m začala plakat (změna instruktorky, začala plavat s tátou a ne se mnou (já před porodem), pak se narodila ségra atd.) Vydrželi jsme to skoro rok - občas měla světlé chvíle, tak jedna lekce za 3 týdny byla dobrá, zbytek proplakala, nechtěla se potápět hlavně, ale jinak jí to šlo všechno dobře. Ve dvou a půl letech jsme změnili bazén (začali jsme chodit na dětský kde došáhne na zem) a ona se najednou cítila jistě v té vodě, a kupodivu hned zapadla mezi děti co byli v lekcích dál, hned uměla všechno (i to co se učila a řvala u toho). Někdy to byl nápor na nervy vdržet její brečení, ale te%ď jsem ráda.
Druhá dcera má 18m, chodí od 3,5měsíců a má ohromný respekt z vody, je tam ráda, ale když jí mám dát od těla, nebo nechat samotnou vteřinu pod vodou bez držení, tak je to velký průser pro ní. Přestoupili jsme teď k maldším, co jsou pozadu od nás, a jedeme jejich tempo a začíná se to zlepšovat pomalu ale jistě… ale ona nepláče, jen je nejistá, a chce se mě stále držet.
Pokud je dítě malinké tak chápu že nechcete nutit, u většího to může sousviset i s něčím jiným.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží, kolik dítěti je, nám malej začal brečet v roce a půl myslím, ale i tady v poradně pro plavání kojenců i u lektorky mi bylo řečeno, že je to normální a přestat chodit by znamenalo mu potvrdit, že se bojí oprávněně, že je třeba vydržet a přestane. A opravdu po 3 lekcích přestal, lektorka na něj brala ohledy, nemusel dělat, co nechtěl, v podstatě jsme ty 3 lekce strávili jen spolu ve vodě, dostal do ruky hračku a zkoušeli jsme…neházela bych flintu do žita. ![]()
Chodíme od půlroka, momentálně už plaveme v normálním bazénu o teplotě 29 stupňů a 20lekcí v Praze mě vyjde na 6tis. Náhrady za omluvené lekce jsou samozřejmost, po plavču můžeme použít saunu, páru a herničku. Je to drahej špás, ale malýho to baví moc, vodu miluje. Že by byl míň nemocnej ale nepociťuju… ![]()
Co vím, tak bazén pro děti veřejně přístupný je třeba v hotelu Step, ale jen když nejsou lekce… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alčák1
my taky musely odejít, on ještě plakal pul hod po lekce
plakal pro to že se boji lektorky (jak ma tu čepici a brýle)jinak vodu miluje. Půjdeme ještě jednou a uvidíme ![]()
- Citovat
- Upravit
@danali
začaly sme chodit od 11 měsicu, teď mu je 12 měsicu. plakat začal v tedy když lektorka ho začala potapat
- Citovat
- Upravit
@maryna112 Tak to bych asi ješště vydržela. Jednu dvě lekce, zkusit změnit i čas a lektorku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V patek jdeme na plavaní tak doufám ze nebude plakat… řeknu lektorce aby ho zatím nepotápěla. A uvidíme.
![]()
- Citovat
- Upravit
@janisska můžu se zeptat, kam chodíte na to plavání? My platili 6 tis. Za 15 lekcí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hmonika aquababyclub.cz, už od samého začátku, momentálně už jsme stálí zákazníci a máme i slevu
Jsem moc spokojená, přiznám se, že jsem vybírala spíše podle lokality bazénu, abysme to měli co nejblíž, začínali jsme v Krči, plavali jsme i na Vyšehradě a teď na Pankráci. Zatím všechny lektorky úžasný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nás maličký už tolik neplakal. zalíbilo se mu plavat na zádech… přitom nevidí na lektorku tak ani nepláče.. akurát nám zbývají jenom 4 lekce… tak nevím jestli mám dokoupit další… sou docela drahé…
- Citovat
- Upravit
Maminky na podzim máme začít chodit s prckem na plavání kojenců, v době plavání, ale malá chodí spinkat. Řešila jste totéž některá? případně jak. mám jí spaní začít nějak posouvat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@16zari1987 Nemaji vic hodin, kdy se plave? Rozhodne bych preferovala spani male pred plavanim. Bez nej to prezije, rozhozenej spanek ji docela zaskodi, plavani si neuzije a budete ve stresu obe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@16zari1987 My to měli taky tak, budila jsem ten den dřív než obvykle a dávala ho pak spát ještě před plaváním do kočárku, pak to bylo ok. Pokud nespal tak byl mrzutý a celé plavání proplakal. Když byl vyspaný tak byl spokojený. Jednalo se ale asi o 2 měsíce, pak byly prázdniny a po nich už spával pouze 1 denně, tak bylo po problému. Teď s dalším dítkem to tak budu řešit zas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@16zari1987 Řešila jsem víckrát. Problém je v tom, že ten režim se může posunout i sám od sebe uprostřed kurzu a pak s tím stejně nic neuděláš, plus ho třeba naruší samotná cesta na plavání (Dítě by jinak spalo až v čas plavání, ale veze se v kočáru / autě a usne). Snažila jsme se spíš vytvořit podmínky pro odpočinek před plaváním (třeba dlouhá procházka kočárkem na plavání), přizpůsobila režim po, většinoouj eto plavání tak nabudilo, že protivní z únavy byli až po vylezení z vody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@16zari1987 když jsem chodila plavat se starší dcerou, taky jí to často zasahovalo do spánku nebo prostě usnula tou jízdou v kočárku cestou tam, vždy jsem ji vzbudila a byla v pohodě, odplavala si to a zbytek si dospala zase po cestě domů
. Ten jeden den v týdnu to s pravidelným spánkem nic neudělalo. Záleží jak vaše dítko to buzení bude snášet, pokud by malá plakala a plavání si vůbec neužila, tak bych plavání asi vzdala, uvidíte
. Spánek asi cenu posouvat nemá, rozhodilo by vám to celý den, bud by byla přetažená a protivná nebo by neusnula protože by nebyla dostatečně unavená
. Plaveme s dvěma dětmi už celkem pět let a vždy to některé zasahovalo do spaní, někdy se spánek sám změnil dle jejich potřeb někdy jsme hold budily, ale obě to buzení celkem dobře snáší, takže to tak neřeším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě bych dodala, že asi závisí, jak přesný ten režim je. Třeba když díte jde spí od osmi do devíti bez oheldu na to, zda je v postýlce nebo v autě, tak bych se přizpůsobila. A je dobré myslet i na to, že po spánku bude asi jíst a zase by nemělo jít do bazénu s plným břichem, většinou se říká, že hoďku po jídle, aby se náhodou nepozvraceli, moje dětí ze železnými žaludky si v pohodě vystačily s půlhodinou. Pokud to dítě spí ještě 3× denně a jídlo mu trvá, tak je to načasování někdy i docela těžký.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit