Plavání kojenců - pro a proti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já chodila s malým od půlroka jeden „semestr“…
a výsledek?
myslim, že mě nenaučili nic, co bych sama s malým neudělala v bazénu za minimální peníze běžně v provozu, časově se mi to začalo krýt s malým spaním, peněz to stálo až moc…
takže žádný hyperzážitek to nebyl, další semestr jsem už nezačala chodit, zajdu si do bazénu kdy chci já a kdy chce malej a vyblbnem se taky. Řekla bych, že většina takových školiček je prostě jen módní způsob, jak z mamin vytáhnout slušnej peníz.
a plavat s ním začnu zase chodit do kurzu, až to bude opravdu plavání (a né, jak bylo napsáno, polévání z kelímku „ášup“…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme začali plavat sotva se malému zahojil pupíček
A brzy do bazénu. Slaná voda, 33´C, paráda. Nikdy jsme z plavání žádné zdravotní problémy neměli! Ani ouška, nic. Já mohu jen doporučit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodila jsem se synem od jeho 6.ti měsíců…moc se mu to líbilo a je pravda, že i pro mě to bylo odreagování
Vaničky jsem nechtěla, připadaly mi nudný…prcek stejně doma nechtěl být ve vaně, ale raději v koupacím kyblíku, takže pro nás by to asi ani nešlo. Nevím, zda to mělo vliv, ale na nemoci netrpí (zda by se otužil
), ale dodnes má vodu moc rád…
S hygienou - záleží jak, kde..a také, jak je miminko citlivé…
Čekám druhé a chtěla bych také s ním chodit a také začneme až v půli roce.
Tuhle ukaovaly v Sama doma nějaké lekce koupání s miminkama. Mluvila tam hodně známá paní, která se tím zabývá - jméno nevím, ale někdo tady asi bude vědět ![]()
A tak ukazovali, že ty maminky chvíli cvičily s dětma někde v nějaké místnosti (ony oblečené, miminka nahaté v plínách)a pak šly teprve do bazénu…to už mi přišlo nějaký ujetý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 je pravda, že když člověk chodil s prvním, tak s druhým už nemusí do kurzu a naučí si ho sám ![]()
Ale zase si říkám, zda bych se přinutila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem ted zacala chodit se synem v pul roce… Uz jsme byli trikrat, nemela jsem od toho ocekavani ve smyslu, ze se tam nauci neco uzasnyho, ale chceme proste nejak zabit cas. Chodime i s manzelem a je to jedna z nasich spolecnych aktivit, na kterou urcite potom radi zavzpominame.
Jinak dite mam takovy, ze jsme nikdy nemeli problemy s koznima reakcema na cokoliv, takze z vody zadny vyrazky nema a ta voda je i pro ty mimina upravena. Aspon tedy tam, kde chodime my, je jasne zdurazneny, ze to neni klasicka chlorovana voda jako v bazenu pro verejnost (i co se tyce teploty vody a vzduchu v mistnosti). Po plavani je tam prechodna mistnost vybavena tak, abys tam mohla deti obleknout, nakrmit i ohradka na hrani tam je, aby clovek proste hned nevybehl ven.
Nam se to libi a jsme ve skupine s dalsima 6 maminkama, takze i nejaky zacatky zivota v kolektivu se nauci… jinak se moc jako krouzkovou maminku nevidim, ale mozna se budu casem tak nudit, ze budu obrazet uplne vsechno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já za sebe - vaničky dceru bavily (malý bazének, kde byla i se mnou), pak jsme pokračovaly v bazénku s dalšími 3 dětmi a permanentně jsme trpěli na rýmu a záněty středního ucha. Jakmile jsem s ní přestala chodit, rok nezamarodila (tuk tuk tuk).
Takže pohyb super, pro dítě perfekt, pro maminku jistě taky (a to už od těch vaniček), ale já už bych tam nešla - právě kvůli těm ouškům
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem s žádným z dětí plavání kojenců neabsolvovala…ale překvapilo mě, když jsem byla nedávno na dětské neurologii (starší dcera má po úrazu pánve), tak tam byla na nástěnce brožurka, proč se „nedoporučuje“ plavání malých kojenců…je doporučení, aby děti plavaly až v době, kdy se sami aktivně posazují- dřív NE??? ale zapomněla jsem se mudr. y zeptat, proč je toto doporučováno? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem chodila s malym plavat od 6 měsíců a nemůžu si to vynachválit. Hlavně je to dobrý na posilování ud ětí. Takže běž do toho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do vaniček bych nešla hlavně kvůli ceně se přiznám. Chodili jsme od půl roka a nebyl problém. Malej vodu miloval a po prvním kurzu už se uměl na chviličku potopit
Nemocný nějak extra nebyl. Zato kamarádky dcerka ano, ale ta má problémy s imunitou. Záleží určitě na dítku.
Po plavání jsme chvíli seděli v hale bazénu, dala jsem mu svačinku, on se aklimatizoval a pak teprve jsme šli domů.
Výhoda- několikrát ve vaně uklouzl a nebyl z toho vyplašený, nevadí mu zatím (tuk tuk) mytí hlavy, cákání do obličeje a pod. A má pohy, krásně po plavání spí a já jsem byla ráda, že jsem vypadla z domu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj my chodime plavat uz dva roky na doporuceni neurologa a male je moc spokojena. Zpocatku jsme se nepotapely kvuli problemum z ouskama, trpela zanety zvukovodu, je atopik, ale ted jsem sehnala takove spuntiky do ousek takze by mohla. Sice uz nechce a nutit ji samozrejme nebudu plaveme pro radost. Ale ty ostatni spoluplavacci jsou pod vodou i nad vodou fakt hrozne sikovni. Jinak kvuli ekzemu po plavani mazeme ostosest no a vecer se uz pak nekoupe. No a nakonec i pro je to socialni kontakt. Jedinou,,nevyhodou" je cena, platime na pulroku 4tisice. Jo a zvysene nemocna mala pres zimu tez nebyla (a stejne tak i ostatni v nasem kurzu). Klidne bych zacala byt tebou plavat pozdeji od pul roku i trochu pozdeji jako mimi si to uzije va vanicce stejne pekne..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nevidím žádné proti. Chodíme s dcerkou od 10 měsíců. Je vidět, jak se do vody těší a moc se jí tam líbí. Vany my tady nemáme, ale nevím, jeslti bych šla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Se synem jsem začala v 8. týdnech ve vaničkách, ve 3. měsících jsme šli do bazénu. Plaveme tři roky v kuse, v létě v zimě. Nemocnej je podprůměrně, zato má perfektní svalovej vývoj a dneska sám plave kraula a ve vodě se pohybuje bezpečně.
Vždycky nás to bavilo oba, navíc teď jak už se potápíme spolu a lovíme vědomě věci, závodíme v plavání pod vodou atd… tak jsem teprv pořádně docenila, že jsem tehdy udělala dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mattez Ahoj my jsme teď začali chodit na kurz a nemůžu si stěžovat, je to super, malýmu se to strašně líbí
máme 13 lekcí za 2600kč, zatim z toho nemocnej nebyl, tak uvidíme jak to bude dál
Je nám 5 měsíců a už nás vzali do bazénu mezi půl roční ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepisu svou zkusenosti, takze za to se omlouvam. ALe kamaradka chodila s jejim synem od 3mes, prvni hodne mini bazenek, slana voda pohoda, pak presli do vetsiho bazenu - zacaly problemy, prvni snaha lecit a chodit dal, pak to vzdala. Maly uz v tu dobu byl jak „ryba ve vode“. Jenze jak pak asi rok nechodil, tak v dobe kdyz zacali chodit se skolkou, tak totalni blok, strach z vody, trvalo dalsi 2 roky nez se do vody nebal. coz me prekvapilo, ze to deti „zapomenou“.
jinak asi zalezi i na tvych moznostech. pokud mas auto, mas to blizko, citis, ze to pro vas bude pohoda, tak proc nezkusit. moc nechapu matky, co tam dite vlaci v zime, v mhd, prijedou uricene, vystavene, jsou z toho na nervy, ale delaji to v nejakem vyssim zajmu ditete - to pak fakt smysl nema ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do vaniček jsme nechodili, ty mi, přiznám se, opravdu připadají drahé a zbytečné. Chodili jsme až na „velký bazén“ od 7 měsíců a plaveme dodneška (synovi je skoro 22 měsíců). Nám to dalo hodně. Jednak nám to schválila rehablitační a doktorka s tím taky neměla žádný problém a hlavně to syna velmi baví a je super pozorovat, co se už za ten víc jak rok naučil a do jaké fáze momentálně dospěl. Nemocný nebyl nikdy, ba naopak, plaváním se imunita podporuje, chce to ale samozřejmě dodržet určité zásady - aklimatizaci. A v neposlední řadě vybrat to správné plavání. My jsme se naštěstí trefili hned napoprvé a jsme opravdu spokojení.
Jinak syn plave s tatínkem, chodí v sobotu, já většinou bývám ve škole, takže to mají kluci jako takovou společnou aktivitu. Teď už v těch skoro 2 letech se učí splívat, základy plaveckých stylů - nohy, ruce, skákají šipky, plave už sám s rybičkou kolem pasu, bublá pod vodu, od roku a půl už se potápí bez signálu, vyloženě už ví, co a jak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit