Plavání kojenců - pro a proti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
plavani kojencu PRO a PROTI
Ahoj, vim, ze je tu spousta diskuzi o plavani, ale nemam cas jimi prochazet, za to se predem omlouvam
ale chtela bych se zeptat, mam dvou mesicniho synka a premyslim, zda s nim chodit na plavco, jake to ma klady a zapory. od tri mesicu se pry da plavat ve vane (ale 20min 320kc tydne!!coz je dost) a pak od 6mesicu a to ted nevim kolik stoji, ale to bych nasetrila, o to ani nejde. Spis jsem slysela ruzne nazory, nekdo rika jak je to zdrave a pro deti prospesne, ale nekdo zas, ze deticky z toho muzou mit ruzne zanety, v ouskach a tak, a ze kdyz neni uplne teplo venku, ze neni dobre s nimi chodit z bazenu rovnou ven atd. Byla jsem puvodne nadsena, ale tohle me trochu odrazuje, tak nevim :/ poradite? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak sama bys taky nešla rovnou z bazénu ven, když je tam zima, ne? Navíc už bude jaro každou chvíli, tak to taky nebude tak blbý. Já myslím, že to, cos vyjmenovala, nejsou důvody, natož proti. Mně je 26 a zánět v uchu mám, kdykoli se mi do ucha dostane voda. Ale proti mně stojí tisíce těch, kdo s tím problém nemají. Snad jen dodám, že do vaniček bych asi nechodila, spíš si počkala na ten půl rok, až se budete moct zapojit do klasického plavání.
- Citovat
- Upravit
A proc ne do vanicek?
no joooo, kamaradka mi rikala, ze jeji malej z toho mel kozni problemy jak tam byly ty decka vsechny a zanet a neni jedina prave..jeste se rozhoduju no..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mattez
Protože mi to přijde nuda, to, co se dítě „naučí“ ve vaničkách, se snadno naučí jako starší, když půjde do bazénu.
Hele, a nebojíš se kožních problémů třeba z pracího prášku?
- Citovat
- Upravit
@mattez Asi takhle, já si myslím, že to dítku nic extra nepřinese, ale pro maminu je to dobré odreagování
taky jsem s prvním chodila, ale druhátko bude mít smůlu, nějak na to není čas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky je dobré vybrat to správné „plavání“. Mám zkušenost s klasikou (v malém bazénku několik nalíčených matek a polívání hlaviček dětí kyblíkem na znamení „á šup“) a pak s plaváním, kde se od začátku dětí potápí pod vodou i s rodičem. Tu druhou variantu doporučuji, protože to pak nejsou vyhozené peníze za „á šup“.
To kdy začnete plavat je pak na rozhodnutí. Dá se kdykoliv
A přestat se dá taky kdykoliv ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že je to taková módní vlna, ale nejsem ani odpůrce, ani zarytý zastánce, prostě ať každý dělá, jak uzná za vhodné. Klady budou asi ty, že dítě zvyklé na vodu nebude řvát u mytí hlavy ve vaně, zacvičí si. Plavat se nenaučí, nemyslím si, že bez absolvování si ponese do života nějaký handicap. Naše pediatřička nám to nedoporučovala (ale nezakazovala), že viděla několik ošklivých infekcí u dětiček právě z toho bazénu, což samo neznamená, že si tu infekci odnese každý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My chodili od 3 měsíců do vaniček, cena odpovídá - bohužel, ale prcek byl úplně pohodovej a pak přechod do bazénu byl úplně pohodička, důležitý je vědět jestli (pokud se to miminu líbí)budete chodit dlouhodobě, to je pak super. Ona každá pauza pak nadělá dost paseky, ve smyslu toho, že děti rychle odvyknou a pak než si zase zvyknou brečí a spousta mamin to pak vzdá, my to máme právě teď. Ale pomaličku si malej zase zvyká a je to paráda jak plave, už mu jsou 2 a chodíme pořád. Jinak přechodu z bazénu ven se nemusíš bát, jen prostě než se oblíknete vypravíte atd…většinou je u plavání nějaký dětský koutek..napapáte tak to trvá dost dlouho, takže mimi se aklimatizuje a když je v kočárku tak není co řešit skoro vůbec. Jinak na záněty prostě opravdu někdo trpí a pak nemá smysl chodit plavat a nebo netrpí. Ale to se musí prostě risknout. My třeba jsme za celý dva roky noc neměli. A jak píše @ncc1701 někdo to má po každým namočení. To všechno se pozná v průběhu. Nejpodstatnější je, aby Vás to obě bavilo a líbilo se Vám to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě: taky jsem nechtěla a s minimiminem jsem nechodila, protože dcera je narozená v létě a vycházelo to na zimu. Můj pediatr, velmi rozumnej chlap, mi to doporučil, protože si tím děti posilujou svaly a koordinaci. (Aspekt, že má maminka program s dítětem, který jinak nemůže nic moc, je samozřejmě taky užitečnej.) Čili my jsme chodili.
A vaničky byly super, užila jsem si a fakt můžu dporučit.
Naopak se nám teda vůbec neosvědčilo plavání potom, protože to už nám vyšlo na podzimní trimestr, takže dcera byla trochu nemocná (jako asi skoro každej - rýma, teplota kvůli zubům, očkování) - a pak když máte 12 hodin po 400 Kč, a tři z nich neodchodíte a nezvládnete nahradit, tak je to fakt drahá sranda
A dcera má odpor k potápění (nácvikem „signálku“ pro potopení jsme jí za dva dny dokonce znechutili koupel, a to je nejlepší zábava dne!, takže jsme toho museli nechat), takže i přínos dost omezenej.
Příspěvek upraven 11.04.13 v 23:40
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano a taky jak píšou holky, důležitý je mít ověřený dobrý plavání s čistým bazénem atd…dobrá lektorka taky dělá hodně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já s malým chodím, ale je fakt, že spíše kvůli sobě (abych se dostala mezi lidi a trochu relax). Nicméně chození „hned“ ven - máme po plavání půl hoďky saunu a pak půl hoďky v herně, takže ven jde až za hodinu po plavání.
Chodíme plavat od ledna a zatím žádný problém s ušima (po plavání vysušuju)ani ničím jiným nemáme.
Malý je tam také spokojený a vodu si vyloženě užívá.
Ale do vany bych nechodila. To mi přijde takový o ničem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No prave z tech infekci mam strach a podobnych veci. a navic Oliverek ma koupani rad uz takhle, jsou mu 2mesice, tak jsem myslela, ze by mohl mit kladny vztah a jeste by si zvykl na vodu i jinak nez jen v peti cventakach ve vane doma, a hlavne taky jsem myslela, ze bych s nim nechodila ja, ale tatka. ze by ditko melo spojenyho tatku s peknym zazitkem, kterej proziva jen s nim
s mamou ma kojeni a tak, ale tatka je nekdy takovej ten ‚druhej‘ jakoby, jestli chapete, co chci rict, a ze by tomohlo bejt pekny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ted jsem mela s rocni dcerou zacit chodit (driv nebyla prilezitost), bohuzel 14 dni predtim skoncila v nemocnici s akutnim zanetem ledvin, takze tenhle kurz jsem samozrejme zrusila. Kazdopadne jsem to v nemocnici resila se spoustou doktoru, jak to vidi vyhledove, nejen vzhledem k tehle nemoci v anamneze, ale tak vseobecne. A nazory se hrozne ruznily. Od razantnich proti „to tu furt mame nejake zanety prave v souvislosti s plavanim, navzdory prisne hygiene se tam proste ty nemoci siri“ pres celkem neutralni „podivejte, kdyz nebudete chodit, o nic tim neprijdete, ale zas to ty deti muze bavit a vetsinou jim to nijak neskodi“ az po docela kladne „no jasne, co byste nemohly, je to fajn a jeden zanet ledvin v anamneze nic neni, takove deti tu mame i bez plavani“. Takze asi cloveku nezbude, nez zapojit vlastni selsky rozum a materske instinkty.
U nas to vidim tak, ze pockame do leta-podzimu, jak to bude vypadat, a pak se budu znovu rozhodovat co a jak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě to někdy přijde jako jen aby to Ti doktoři měli na co svést. Na záněty určité děti trpěli vždy a dřív žádný plavání nebylo. Od mojí kámošky dcera jako malá byla ve vaně max. doma při koupání a s ušima lítali pomalu furt.
Úplně to vidím : a chodíte plavat? No, to máte určitě z toho…
Kdybych měla koukat, kde může malý co chytit, tak bych nemohla ani do obchodu o školce ani nemluvě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mattez píše:
A proc ne do vanicek?no joooo, kamaradka mi rikala, ze jeji malej z toho mel kozni problemy jak tam byly ty decka vsechny a zanet a neni jedina prave..jeste se rozhoduju no..
Zrovna dnes jsem byla na plavču s 20.m klukem a šla maminka s mimísem z vaniček a já si vzpomněla, jak jsme dřív taky chodily a že znova už bych nechodila.Tomu miminku to v té vaničce podle mě vůbec nic nedá. Počkej do těch 6.m a v tom větším bazénu je to o něčem jiném ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit