plavani kojencu+ SAUNA???

463
28.4.05 15:10

plavani kojencu+ SAUNA???

Ahoj holky,
moji holcicce je 9 mesicu a od pristiho tydne zaciname plavat-jeste jsme nechodily.Na plavani,kam budeme chodit doporucuji po plavani navstevu sauny.Pry s tim maji nejlepsi zkusenosti.Jenze ja jsem nekde v casopise cetla,ze sauna nejdrive od 3 let.Chtela bych se zeptat,jestli nekdo z vas s mimcem do sauny chodi a jaky na to mate nazor(ja sama ji moc nemusim:o) prip. proc ano a proc ne:o)
Dekuji Terez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2239
28.4.05 15:40

Ja chodim taky s malou plavat, ale saunu tam nemaji a opravdu si nemyslim, ze by to bylo pro dite vhodne. Dela to problem i nekterym dospelakum natoz pak diteti. Navic se mi to nelibi i z toho duvodu, ze po koupani bychom meli dodrzovat jiste ritualy, ktere se tou saunou nabouravaji. Teda aspon my nemame saunu i doma, abychom tam sli po koupani ve vane. A jeste k tomu…Po koupani ve vane se ma dodrzovat aklimatizacni doba.Kdyz dite rozehreju jeste vic, tak bych tam asi stravila pul dne cekanim, az mi vychladne. Dospelak po saune hupsne do ledove vody, ale dite bych tam nedala. Uz i kvuli tomu mi to pripada takove divne…
 Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
28.4.05 18:10

Nevím, já bych takhle selským rozumem hádala, že nemají na mysli saunu klasicky vytopenou na saunování pro dospěláky, ale jen trochu na ohřátí. My chodíme na plavčo v Praze a tady máme po plavací lekci vždycky ještě chvilku na prohřátí v masážní vaně s bublinkama s teplejší vodou a je to supr. Myslím, že moje dcerka není nijak choulostivá chudinka (v zimě máme v baráku max. 17°C), ale v bazénu kde plavem, je jí občas ke konci lekce zima. Posledně děti z nějaké školky co má pronajatý bazén před náma vylily do perličky šampón, takže museli čistit a nemohli nás tam pustit a pustili nás na prohřátí právě do málo vytopené sauny. Tak se jich zeptej, jak to s tou saunou myslí, ať máš klid. Jetli jen na ohřátí tak doporučuju, jestli na opravdový saunování, tak je to s prominutím blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
28.4.05 20:47

dik,jeste jsem zapomnela dodat prave to,ze pry sauna neni pustena naplno,ale "jen " na 80 stupnu…ale to mi prijde stejne moc.Terez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
28.4.05 21:04

No já osobně si nedokážu přestavit, že bych šla po plavání do sauny, která má „JEN“ 80 stupňů. Když si představím jak saunu snáším já, tak s tím mimískem ani náhodou. Taky jsme chodili plavat, ale je pravda, že možnost sauny jsme ani neměli, takže jsem se neměla možnost rozhodovat. I kdyby ta možnost byla pouze můj názor je - ne. Kdo ví, co na to odborníci. Zkus se třeba zeptat dr.
Slávina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
28.4.05 21:10

Ahoj Terez,
urcite mas na mysli plavani v Praze, vid? Co ja jsem slysela, zadnemu miminu co tam chodi to neuskodilo. My zatim chodime jinam, ale dooost zvazuju prave tuhle alternativu, hlavne na podzim a v zime to musi byt super. Ja bych si hlavu nelamala, urcite nemaji „zavadeci“ dny.
At se vam tam holky libi a uzivejte si to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
2.5.05 13:40

Ahoj Markmark,jo je to v Praze-konkretne Plavacek:o) uvidime,jak to s tou saunou dopadne.Jeste jsme se nerozhodly:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
2.5.05 14:07

Holky, víte co mi připadá ujeté? Kolik starostí si naděláte s tím, aby se vám mimko v letním parnu nepřehřálo a jak ho adekvátně oblíknout nebo svlíknout a tady v klidu přemýšlíte jestli ho šupnout do sauny. No, kde jste nechaly logiku? Děcko do 3 let nemá ještě dokonale vyvinutou termoregulaci a může vám klidně zkolabovat. Co to znamená u miminka: prohřát v sauně?
Jednou jsem to zažila u pětiletého děcka ve Zlínské sauně a řeknu vám, ty fofry co kolem něho nastaly, to vám nepřeju. Není to moc hezký pohled, když se dítko sesype na dlažbu před saunou…
Radka + Betynka 9m

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
2.5.05 14:59

To není klasická vytopená sauna jako pro dospělé, ale jen na polovinu(můj odhad). Navíc, ta sauna se díky provozu v/u bazénu používá jen na to, aby se děti po „plavání“ a osprchování v sauně usušily a nakrémovaly, takže to je vlastně jen taková teplejší místnost. Na delší pobyt v ní stejně není čas. Je to příjemná věc, hlavně v zimě. V bazénu je voda teplá 30°C, ale pro miminka, která jsou z domácího koupání zvyklá na nějakých 36°C je to studená voda (jde jen o jejich pocit, samozřejmě, že v ní nijak netrpí).Takže závěrečná sauna je jen příjemný bonbonek, prohřejí se před oblečením - a navíc, „saunování“ není nic povinného.

• Citovat
  • Upravit
Radina
2.5.05 15:02

Aha, tak to jo. Asi by to měli jinak pojmenovat :lol: . Spojení miminko+sauna ve mně vyvolává děsivé představy :oops:

• Citovat
  • Upravit
538
2.5.05 19:24

Ahojky, taky začínáme příští neděli v Plaváčku a na saunu se moc těším. Malou trénuji na 28 stupňů a je to vážně studený. Teda aspoň pro mě:-) Myslím, že jde jen o zahřátí než o pravé saunování. Nehodlám tam být nijak extra dlouho. Předpokládám, že si malá řekne, co se jí líbí a co ne.
Albi + Anika5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.8.05 13:57
  • Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.8.05 20:55

my chodime plavat do bazenu 27 stupnu a do sauny ohřáté na 40. v saune jsme pak asi 5 minut a malá jde i do ledové vody nemá s tím žádné problémy plaveme už od 4 m ve velkém bazénu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure