Abdukční kalhotky MARWELL

25
28.4.05 11:31

Abdukční kalhotky MARWELL

Ahojky,
nemáte, prosím, některá zkušenost s těmito kalhotky? Opravdu plně nahrazují široké balení plen, aby mělo mimčo správně vyvinuté kyčličky? Přemýšlím, že bych pro ně zaskočila do lékárny, abych si odpočinula od žehlení bavl. plen, ale radši se ještě ptám - jestli to má vůbec cenu…

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2239
28.4.05 11:47

Ja je pouzivam. A jsem s nima hrozne moc spokojena. Dostali jsme totiz od ortopeda perinku, ale ponekud velkou, takze byla nepouzitelna. Byla ji totiz az po kotniky a tak to urcite nema byt. Ma to spravne koncit tesne nad kolinkama. Ale mala ma i v Marwellech nozicky ve stejne poloze jako chtel Dr.
Nejhorsi bylo je vubec nekde sehnat. Nevim jak v jinych mestech, ale ve Zline manzel obehal vsechny lekarny a tam mu rekli, ze to ani nechteji objednat. Tak musel volat na tu Marwell centralu a ti teprve mu to v jedne domluvili a druhy den jsme je mely. Doporucuju hned odstrihnout cedulky. Barvi a my jsme si mysleli, ze ma z tech kalhotek takovou modrinu. Kdyz byly zabarvene uz i ty kalhotky, tak nas to trklo.
Doporucuju je ale davat az pod obleceni a ne na. Nase mala si to vzdycky nejakym zazrakem skopala dolu, ale ty kalhoty pres to je drzi dobre a uz se ani nehnou.
Terik a Charlie 4,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
28.4.05 11:48

Jo a jeste jsem zapomnela. Muze ti je predepsat obvodni lekarka a mas to zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
28.4.05 12:00

Teriku, přesně jak píšeš, naše malá má plínky taky až u kontíků - takže efekt to nemá žádnej.
Jen se ještě zeptám jakou máte velikost? Kačka má 2 měsíce - Má cenu kupovat tu menší 52 (ta by měla být do 3 měsíců) nebo rovnou vzít tu větší 58?

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
28.4.05 13:24

hm, zalezi spis asi na velikosti ditete. Ja ji je davala, kdyz vazila asi tak 5 kg. A koupila jsem rovnou ty vetsi 58. Nevim,jak velke ditko mas ty. Sedly ji dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Věrka21
17.5.13 12:45

Marwell kalhotky předepsal ortoped ve věku 3 týdnů. V tomhle věku byly naprosto nepoužitelné. Malej je skopával, řval, měl nožičky otlačené do krve, byli jsme z toho vedle celá rodina. Přestali jsme s nima a začali dávat 3 pleny. Ve věku 3 měsíců se konečně dají začít používat, sice se mu to nelíbí, protože se nemůže otočit, ale vydrží v nich z celého dne tak 10 hodin, na noc je nesnese, tak dávám pleny.

• Citovat
  • Upravit
8959
15.8.13 16:15

Ahoj holky, už jsem tu nějakou diskuzi založila před pár dny, ale nic moc mi to nedalo..:( V porodnici jsme dostali Frejkovou peřinku s nálezem na pravé nožce II c. Byli jsme pak ještě na ortopedii v Dětské v Brně a další kontrola za 2 měsíce :! Malej se v ní potí, jak to má přes zádička a tak vůbec jsem z ní taková nervózní.. Pak jsem se dočetla o těch kalhotkách, tak mě právě zajímalo, jestli by se Frejkovka nemohla zaměnit za ty kalhotky? Já jsem dneska volala do dětské na tu ortopedii, ale sestra nic moc příjemná, doktora mi vůbec nedala k telefonu a ve finále z ní vylezlo, že jako neví, že oni tam dávají ty peřinky a že je důležitý hlavně, aby měl nožky do pravého úhlu. Jenže mě se zdá, že to v té slavné peřince stejnak nemá, je všelijak vymačkaná už.. Máte někdo tuhle zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
15.8.13 16:20
Já už ti psala a zkus se zeptat praktické doktorky, ta mi tehdy řekla, že se v ní bude hrozně potit a moc by jí taky neseděla. Tak jsem dávala tyto kalhotky a dobrý.
@Lejaa píše:
Ahoj holky, už jsem tu nějakou diskuzi založila před pár dny, ale nic moc mi to nedalo..:( V porodnici jsme dostali Frejkovou peřinku s nálezem na pravé nožce II c. Byli jsme pak ještě na ortopedii v Dětské v Brně a další kontrola za 2 měsíce :! Malej se v ní potí, jak to má přes zádička a tak vůbec jsem z ní taková nervózní.. Pak jsem se dočetla o těch kalhotkách, tak mě právě zajímalo, jestli by se Frejkovka nemohla zaměnit za ty kalhotky? Já jsem dneska volala do dětské na tu ortopedii, ale sestra nic moc příjemná, doktora mi vůbec nedala k telefonu a ve finále z ní vylezlo, že jako neví, že oni tam dávají ty peřinky a že je důležitý hlavně, aby měl nožky do pravého úhlu. Jenže mě se zdá, že to v té slavné peřince stejnak nemá, je všelijak vymačkaná už.. Máte někdo tuhle zkušenost?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
15.8.13 16:21

Jde o to, aby to ty nožky drželo do pravýho úhlu, což nám drželo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
15.8.13 16:50

Kamarádka dávala peřinku na pár hodin ze dne (přes léto, taky kvůli pocení), a stačilo to. Na další kontrole byly kyčle ukázkové. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Věrka21
15.8.13 17:11

IIc bych řekla není tak hrozné. Myslím, že Marwel by se daly místo peřinky použít. Je to stejný princip, akorát musíte dávat bacha, aby si to neskopal. Syn měl IIb, dávala jsem 3 pleny, později i Marwel kalhotky přes den (v noci je nesnesl) a na 4 měsících kyčle naprosto v pořádku. Ale ty 3 pleny měl pořád přes den i v noci, max. když jsme někam cestovali v autosedačce, tak je neměl.

• Citovat
  • Upravit
8959
15.8.13 17:44

@RadkaOR
Dneska jsme se právě ptali na poradně, ale pan doktor řekl, že s tím zkušenost nemá, tak si netroufá radit, ať to zkusíme zjistit na té ortopedii. Ale tam jsem pořídila takhle, no.

@Clarkia - máme právě mít tu peřinku pořád.. Tak raději nesundáváme, jen na přebalení a koupání samozřejmě.. Tak já nevím, kde to mám zjistit..:( Strašně nerada bych něco zanedbala nebo tak..

@Věrka21 píše:
IIc bych řekla není tak hrozné. Myslím, že Marwel by se daly místo peřinky použít. Je to stejný princip, akorát musíte dávat bacha, aby si to neskopal. Syn měl IIb, dávala jsem 3 pleny, později i Marwel kalhotky přes den (v noci je nesnesl) a na 4 měsících kyčle naprosto v pořádku. Ale ty 3 pleny měl pořád přes den i v noci, max. když jsme někam cestovali v autosedačce, tak je neměl.

Já právě nevím, na jedné stránce jsem se zas dočetla, že II c není moc dobré..:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
15.8.13 19:02
@Lejaa píše:
@RadkaOR
Dneska jsme se právě ptali na poradně, ale pan doktor řekl, že s tím zkušenost nemá, tak si netroufá radit, ať to zkusíme zjistit na té ortopedii. Ale tam jsem pořídila takhle, no.

@Clarkia - máme právě mít tu peřinku pořád.. Tak raději nesundáváme, jen na přebalení a koupání samozřejmě.. Tak já nevím, kde to mám zjistit..:( Strašně nerada bych něco zanedbala nebo tak..

Já právě nevím, na jedné stránce jsem se zas dočetla, že II c není moc dobré..:(

Oni jí taky měli mít pořád. ;) Pořád je to ale prevence. Já bych to taky nepodcenila, ale zvolila bych nějaký kompromis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
15.8.13 19:07

Čauky.

Taky jsme měli nález na kyčlích - už v porodnici, v 6 dnech života utz na ortopedii, tam diagnostikována dysplazie kyčelních kloubů - IIc. Okamžitě nasazeny marwelky, pak v 6 týdnech RTG kvůli centraci kyčlí, což dopadlo dobře, nasadily se pavlíkovy třmínky, což jako hůř vypadá, ale dítě má mnohem větší pohodlí nežli v jiných abdukčních pomůckách. Jako jasně, že kdyby mohla, tak to serve, ale nějak moc jí to netočí. Teď nám jsou necelý 4 měsíce a jedna kyčel je už v normě a druhá na dobrý cestě. Příští týden máme kontrolu, tak se dozvíme více. Ale za mě, my šly se stejným stupněm jako vy rovnou do marwell kalhotek.
Přeju ať je to vyřešený co nejdříve a děti si můžou užívat svobody pohybu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Věrka21
15.8.13 19:21

Známá měla taky IIc a na 4 měsících v pořádku. Marwel dávala pouze občas. Já jsem to taky hrozně řešila, protože ve 3 týdnech měl IIb a měl ortoped napsal Marwel a on to chudinka nesnesl, byl na to malý, snesl je v kočárku a to až tak od 2,5 měsíců. Já jsem dávala 3 pleny a bylo to na 4 měsících v pořádku. Pokud máte nepohodu s peřinkou, dávala bych 3 pleny a zkusila tu Marwel. Nejsem lékař, ale myslím, že jde o to, aby co nejvíc měly mimi nožky v pravých úhlech a to zajistí Marwel stejně jako peřinka. Ještě pozor na velikost té Marwel jsou 2 myslím, že 52 a 58, určitě pro mimi do 3 měsíců vezměte ty menší.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure