Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@SarkaLo píše:
Krásný večer ženy…potřebuji poradit![]()
Byli jsme s chlapečkem na kontrole kyčlí (3,5měsíce) a byli nám doporučeny na 4 týdny abdukční kalhotky Marwell – že je má nosit nejlépe 24 hodin denně. Dostali jsme tu větší velikost 58, ale když je malému dám, má je celkem nízko – sice má nožičky od sebe jako žabička, ale kalhotky jsou prostě nízko…a dávám je až na oblečení – splní kalhotky stejný účel?
Zkoušela jsem ho dát i na jednorázovku, ale jaksi se pak do ničeho nevejdeme![]()
Navíc mu je musím sundávat na kojení, jinak nám to s tím prostě nešlo…Měla jste některá stejné problémy?
![]()
ahojky, splní stejný účel.. ale třeba syn si je permanentně skopával níž a pak to bylo na prd. začala jsem je dávat pod dupačky, aby mu je dupačky pěkně držely. Holt budete muset pořídil větší číslo.:-))) Ale určitě je noste, je to moc důležité:-)
@Lucie 93 píše:
Když už máte zkušenosti, tak se zeptám
Kalhotky jsme sice nedostali, ale na kontrole ( jsou nam 4 měsíce) nám řekli, že
nemame vyvinuté jádra, tak za 8 týdnů musíme znovu.
Také jste to tak měli?!
je to normální, jádra se mohou vyvíjet až do jednoho roku, takže nemusíš být nervózní ![]()
Holky, mohla bych ty kalhotky nahradit? Malý má jednorázovou plenku, oblečení a na to jsem složila tři látkovky a sepla svrchními kalhotkami…nožky má od sebe…šlo by to??
@SarkaLo píše:
Holky, mohla bych ty kalhotky nahradit? Malý má jednorázovou plenku, oblečení a na to jsem složila tři látkovky a sepla svrchními kalhotkami…nožky má od sebe…šlo by to??
Záleží jestli má nožky v dobré poloze. Teoreticky by to šlo, záleží fakt jak to vypadá. Zeptala bych se ortopeda. Nicméně si neodpustím otázku, proč ne kalhotky?
My měli frejkovu peřinku a přechod na kalhotky byl doslova ráj ![]()
@Lejaa malý je úplně nepříčetný a v noci nespí…má od toho odřené nožky…hrůza
@SarkaLo píše:
@Lejaa malý je úplně nepříčetný a v noci nespí…má od toho odřené nožky…hrůza
Já to dělala tak, že jsem ty kalhotky nechala jak byly a vložila jsem do vnitřní strany, co měl syn na sobě (né dovnitř těch kalhotek jak je ta vložka) plenku, naskládanou tak, aby kouskem přečuhovala přes okraj kalhotek a syn nebyl vůbec podřený.. Řvát ti bude ze začátku určitě, ale ne proto, že by ho to bolelo, ale proto, že si nemůže s nožkama dělat co chce.. Syn si pak zvyknul a já to nesla hůř než on ![]()
@SarkaLo píše:
@Lejaa už si zvyká 14 dní a je to horší a horší…>:)
ono to chvíli trvá, zkus to s tou plínkou a uvidíš.. Ale asi bych širokým balením nenahrazovala.. max. se poraď s ortopedem, jestli by to šlo.. Jo a jakej máte nález?
Máme to preventivně na 4 týdny…byli jsme na rtg, kvůli pravé kyčli aby jednou neměl omezenou hybnost
Dobrý den maminky mám ortopedicke kalhotky od Marwellu jsou nové nepoužité velikost 52a 58 nevyužijeme je kyčle máme v pořádku rada bych je prodala aby někomu poslouzili ale nevím kolik si říct cenu??Poradite mi děkuji
@Rorik Já jsem je kdysi kupovala použité na mimibazaru. Cenu už nevím. Ale mrkni se tam na nabídky od jiných a porovnej ceny. ![]()
Marwelky už se normálně nedají sehnat, firma je přestala vyrábět, původní cena byla kolem 300Kč v lékárně, já jsem je ted kupovala použité od kamarádky za 120Kč/kus
Ahojky,
my jsme je používali až do 6m…spokojenost. koupila jsem je použité
Ahoj maminky jak se užívají pleny marwell, dává se pod ně plína jako papírová ne hadrová a jak je to s těma 3 plínama? může se pod to nechávat plína papírová? jsem z toho nešťastná ![]()