Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Můžete mi prosím poradit, jaké je dobré opalovací mléko či krém pro dítě kolem 1 roku? Jaký by měl asi být UV faktor - někde jsem slyšela že 20. A jaký je vlastně rozdíl mezi mlékem a krémem, jen v hustotě? Myslím že lepší bude něco lépe roztíratelné, prozatím mě zaujal Bubchen. Co vy na to?
Děkuji Mája
Ahoj Májo,
taky jsem to tady sondovala a minulý týden jsem koupila DAYLONG 25 ultra. Je toho 100 ml a stálo to 290 Kč. Docela síla, ale opalovací přípravky jsou dost drahý. Ale zase je bez parfemace.
Miroušek
Mirousku,
uz jsem tady jednou psala do jine diskuze, ze Daylong je sice vysoce ucinny a neparfemovany, nicmene velice agresivni a pro male dite neni vhodny! Bavila jsem se o tom v lekarne, protoze sama musim pouzivat velice ucinne kremy proti slunci a Daylong je jeden z nejlepsich a resila jsem s magistrou, ze ale po Daylongu na obliceji mivam nekdy vyrazku. A ona prave rikala, ze Daylong je krasne ucinny (a drahy), protoze obsahuje latky, co jine kremy vetsinou ne, ale ze prave tyto latky mohou u citlivejsich pokozek vyvolavat reakci. A pak rikala, ze rozhodne ho nemam davat na oblicej a ze by tento krem nepouzivala ani na detskou pokozku.
Jinak si ale Daylong nemuzu vynachvalit, protoze opravdu staci jednou namazat a vydrzi cely den. Jana
Nevsimla jsem si, ze nejsem prihlasena. Ten predchozi prispevek je muj! Jana
Ahoj, kdyz kouknes na str. 2 je tam uz jednou toto tema + odpovedi ![]()
Simona
Ahoj,
nám byl doporučen opal.krém z Bubchenu faktor 32-SUN BLOCK.Propustí 2%slunečních paprsků ze 100.
Větší faktor prý nemá smysl-splní tutéž službu jako 32-a jen firmy tahají prachy z peněženek.
Jo ten Bubchen je 150ml,cena 229,– a je neparfemovaný.
SLUNĚNÍ ZDAR ![]()
Gabka a Štěpánek 2m
Používáte někdo pro mimko opalovací kosmetiku od La Roche SPF 40?
Máme ten samý krém co Gabka. Bubchen UV faktor 32. Měli jsme ho i loňské léto a osvědčil se. U nás byl dražší (268,–)
Maky
Já používám taky Daylong 25 - s tím, že mi v lékárně jej přímo doporučili,že nová receptura je uzpusobena pro citlivou pokožku a zvlášť pro děti. Zatím jsem spokojená já i Danýsek.
Ahoj, já koupila Niveu a jsem spokojená. Je to pro mě taková klasika, věřím, že vyhovuje i citlivé pleti mimča (teď má 8m). Mažeme poctivě před každou cestou ven. Cena byla 299 za 200ml, byl k tomu v ceně i přípravek po opalování (také 200ml)
Tak jsem koukala, čím jsme to loni mazaly a je to opalovací krém Baby sebamed, faktor 28 a byla s ním naprostá spokojenost. Malá je blonďatá a léto jsme trávily na zahrádce s bazénkem + u bazénu v Radlicích a žádné podráždění pokožky sluníčkem ani krémem se neprojevilo. Krém je voděodolný, tak jsme ráno 30 minut před opuštěním domu namazaly a na celý den bylo vystaráno.
Bludička + Kamča 23 měs + ? 9tt
Ahoj,
my pouzivame penu od Bubchenu s UV 18. Matyas je hodne svetly, a dr. i magistra v lekarne mi jej doporucili s tim, ze to staci, a kuze taky musi trochu bojovat. jen je treba mazat casteji. jsem s nim moc spokojena, pena se krasne rozetre a vsakne.
Ahoj,
nemůžu nikde u nás opalovací krém Bubchen sehnat. V lékarně u nás mi dokonce tvrdí, že neexistuje
Nedá se objednat někde na internetu? Nedaři se mi nic najít.
Díky
Sendy
Ahoj,
ja jsem vcera koupila v lekarne Daylong Kids 40, je to tusim novinka letosniho leta…:-) Stoji necele 300,– a doporucila mi ho i nase dermatolozka.