Plavání miminek - vše důležité

2
15.1.12 14:02

Plavání miminek - vše důležité

Zdravím všechny,
jako budoucí tatínek milující vodu a vše okolo plavání se už teď (pár týdnů před porodem) snažím zjistit všechno možné i nemožné o plavání s miminky.
V knihách se dočte člověk úplně všechno možné, ale jednou je to tak a v další knize jinak, proto bych dal raději na rady zkušených maminek a zeptal se na úplně všechno o tomto plavání. Zajímají mě snad úplně všechny informace od toho od kdy se může chodit plavat, kolik taková sranda může přibižně stát, jak je to s plavečkami pro prcka (případně plínkami do nich) a nebo jestli to náhodou nemůže prckovi třeba ublížit nějak. Také by mě zajímalo jestli je tu někdo z Českých Budějovic nebo okolí, kdo by mi poradil kam případně jít potom plavat.
Děkuji všem za informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13046
15.1.12 14:05

doporučuji slaný bazén v Gmundu, Rakousku, u českých Velenic, je tam slaná voda co má 37 stupňů, chodí tam i s měsíčníma mimčama, jmenuje seto tam Sole felsen bad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
15.1.12 14:20

Začít plavat se může hned po zahojení pupíku.Je to ve vaničkách,tam se mimi seznamuje s vodou zvyká si na větší prostor,je tam nahé.Do bazénu se chodí tuším od 6ti měsíců a tam už se potřebuje pro mimi plavací plenka.My chodili do vaniček(200kč půl hodiny) a teď chodíme do bazénu.V Plzni nás 12 lekcí v bazénu stojí 1300kč,chodí se na půl hodiny.Děti se tam učí potápět,říkáme říkanky,hrajou si s míčkama atd.Mimča se tam báječně unaví,ale to převlíkání potom stojí za to.Doporučuju brát něco na zabavení do šatny,naše se občas pokouší zbořit řevem budovu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
15.1.12 14:38

Tak cast uz byla napsana, ted pridam svoje zkusenosti. Chodime plavat od 6 mesicu. Asi od treti lekce uz jsme se i potapeli. Pouzivali jsme jednorazove plenky do vody a ted uz davam normalni latkove plavky. Po plavani je dulezite miminko dobre namazat a vysusit mu ouska - ale pozor, nestrkat do ucha vatove tycinky, staci vytrit boltec, jinak by se mohlo ousko zanest a mohl by byt problem. Pak je dulezita aklimatizace na nizsi teplotu, takze bych vybirala bazen, kde je detska herna, kde muzete mimco v klidu nakojit pripadne nakrmit, starsi deti si tam maji cas pohrat a telesnou teplotu tak srovnat.
U nas platime neco kolem 2tis. za kurz na tri mesice, pri navazujicim kurzu pak mame slevu, lekce trva 45min.
Problem muze nastat u miminek s citlivou kuzi, ktere muze vadit chlor. Pozor take na atopicky ekzem a astma, ale to se stejne vetsinou projevi az dele po porodu a podle toho se pak zaridite.
Nekdo plavani takto malych deti nedoporucuje kvuli moznym nakazam od ostatnich deti, ja tot neresim. Chodime mezi deti jiz od sestinedeli a nemame s tim problem.
Chlorovana voda take nevadi, koncentrace je na nejnizsi mozne mire a jednou tydne to detatku neuskodi.
Kdyby vas zajimalo cokoliv dalsiho, ptejte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.1.12 15:04

Díky všem za názory a zkušenosti o které se tu se mnou tak ochotně dělíte.
V podstatě mě zajímá úplně všechno a ani nevím na co konkrétně bych se měl ptát, protože čekáme první a ještě k tomu jsem chlap :)
Zaujaly mě ale ty plenky do vody, to jsou nějaké speciální nebo obyč? A jak je to s plavečkami? Někde jsem četl, že do speciálních plaveček se ani plenky nedávají, ale nemůže to potom to mimčo škrtit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catie
15.1.12 15:11

Jsou to speciální plavací plenky, najdeš je v regále vedle normálních plenek, dělají je různé firmy. Zvláštnost těchto plenek spočívá v tom, že na rozdíl od normálních nesají vodu a proto nejsou objemné a dítěti nevadí. Nebo můžete mít přímo látkové plavečky a do těch se plenky nedávají. Cílem plavacích plenek nebo plavek je zadržet případnou stolici, moč vesele teče do bazénu :lol: . Dcera používá plavcí plenky Babylove z DM, na kurzu jsou i děti s látkovýma plavkama. Žádné děti nevypadají, že by je někde něco škrtilo, tváří se spokojeně.

• Citovat
  • Upravit
catie
15.1.12 15:13

a ty látkové plavky jsou např. tyto http://www.plenkarna.cz/…-Bambino-Mio

• Citovat
  • Upravit
29436
15.1.12 15:58

My ještě neplaveme, nás to teprve čeká. Ve čtvrtek máme zápis a koncem ledna nám začíná kurz. Syn má čerstvě 7 měsíců. Co se ceny týče, tak kurz nás bude stát 2020KČ, tzn., že jedna lekce (30 minut) nás přijde na 200KČ. Co se plavek týče, tak každý klub chce něco jiného. U nás musí mít děcko plavací plínu a na to ještě látkové plavečky. Plavečky máme Imse Vimse: http://www.slune.eu/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
27.7.12 11:56

Doporučuji tyto plavečky. http://www.e-florianek.cz/detail.php?… Nemusí se do nich dávat plínka, stolici to opravdu udrží a myslím, že jsou určitě opohodlnější. Ale jak bylo řečeno každý bazén požaduje něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
27.7.12 11:58

My vaničkovali od zahojení pupíku. Přišla paní nám to ukázat k nám domů a pak jsme normálně vaničkovali doma sami. Myslím že je to pohodlnější, jen je velká spotřeba vody :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
27.7.12 12:39

@CokeLady ahoj, našla jsem že koupací plenky 3-6kg mají Huggies..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
27.7.12 12:41

@CokeLady Jé omlouvám se -reagovala jsem spíš na otážku nahoře, nevšimla jsem si že je to už staršího data. :think:
Ale osobně bych asi neriskovala miminko do chem. čištěného bazénu. Napustte malý bazének a to úplně miminku stačí. Ten jsme nikdy ani nečistili-prostě jsme vždy napustili čistou vodu. V tom malém bazénku je voda rychle zahřátá nebo jsem ji přihřívala. Doufám že jsem aspon trošku pomohla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
27.7.12 12:44

Já bych zkusila namočit nožičky, pokud by neměl žádnou reakci, tak bych ho smočila. Taky záleží jakou máte teplotu vody. Osobně bych dala přednost dát mu ven vaničku nebo bazének a napustit mu teplejší vodičku tam.

• Citovat
  • Upravit
zichisek
27.7.12 12:45
@CokeLady píše:
určitě pomohla, díky :palec: a co s tou pískovnou? :think:

TAm bych měla strach s tak malým miminkem. Nevíš co v tom vše plave. A asi ani nebudeš mít možnost ho po vykoupání opláchnout čistou vodou.

• Citovat
  • Upravit
2231
27.7.12 12:55

@CokeLady To bych měla obavy.Je pravda že nevíš co v tom plave a kdo všechno se v tom koupe(nebo co).Lidi jsou prasátka a nevíš kdo si tam udělá ve vodě např. malou potřebu. :oops: Nechci být nechutná, ale bohužel je tomu tak, proto já raději preferuji domácí bazény kdy vím v čem plavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Plavecké kalhotky

• (5) + 10 recenzí

Plenky Extra Care

• (5) + 10 recenzí