Plavání miminek - vše důležité
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Plavání miminek - vše důležité
Zdravím všechny,
jako budoucí tatínek milující vodu a vše okolo plavání se už teď (pár týdnů před porodem) snažím zjistit všechno možné i nemožné o plavání s miminky.
V knihách se dočte člověk úplně všechno možné, ale jednou je to tak a v další knize jinak, proto bych dal raději na rady zkušených maminek a zeptal se na úplně všechno o tomto plavání. Zajímají mě snad úplně všechny informace od toho od kdy se může chodit plavat, kolik taková sranda může přibižně stát, jak je to s plavečkami pro prcka (případně plínkami do nich) a nebo jestli to náhodou nemůže prckovi třeba ublížit nějak. Také by mě zajímalo jestli je tu někdo z Českých Budějovic nebo okolí, kdo by mi poradil kam případně jít potom plavat.
Děkuji všem za informace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
doporučuji slaný bazén v Gmundu, Rakousku, u českých Velenic, je tam slaná voda co má 37 stupňů, chodí tam i s měsíčníma mimčama, jmenuje seto tam Sole felsen bad
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začít plavat se může hned po zahojení pupíku.Je to ve vaničkách,tam se mimi seznamuje s vodou zvyká si na větší prostor,je tam nahé.Do bazénu se chodí tuším od 6ti měsíců a tam už se potřebuje pro mimi plavací plenka.My chodili do vaniček(200kč půl hodiny) a teď chodíme do bazénu.V Plzni nás 12 lekcí v bazénu stojí 1300kč,chodí se na půl hodiny.Děti se tam učí potápět,říkáme říkanky,hrajou si s míčkama atd.Mimča se tam báječně unaví,ale to převlíkání potom stojí za to.Doporučuju brát něco na zabavení do šatny,naše se občas pokouší zbořit řevem budovu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak cast uz byla napsana, ted pridam svoje zkusenosti. Chodime plavat od 6 mesicu. Asi od treti lekce uz jsme se i potapeli. Pouzivali jsme jednorazove plenky do vody a ted uz davam normalni latkove plavky. Po plavani je dulezite miminko dobre namazat a vysusit mu ouska - ale pozor, nestrkat do ucha vatove tycinky, staci vytrit boltec, jinak by se mohlo ousko zanest a mohl by byt problem. Pak je dulezita aklimatizace na nizsi teplotu, takze bych vybirala bazen, kde je detska herna, kde muzete mimco v klidu nakojit pripadne nakrmit, starsi deti si tam maji cas pohrat a telesnou teplotu tak srovnat.
U nas platime neco kolem 2tis. za kurz na tri mesice, pri navazujicim kurzu pak mame slevu, lekce trva 45min.
Problem muze nastat u miminek s citlivou kuzi, ktere muze vadit chlor. Pozor take na atopicky ekzem a astma, ale to se stejne vetsinou projevi az dele po porodu a podle toho se pak zaridite.
Nekdo plavani takto malych deti nedoporucuje kvuli moznym nakazam od ostatnich deti, ja tot neresim. Chodime mezi deti jiz od sestinedeli a nemame s tim problem.
Chlorovana voda take nevadi, koncentrace je na nejnizsi mozne mire a jednou tydne to detatku neuskodi.
Kdyby vas zajimalo cokoliv dalsiho, ptejte se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky všem za názory a zkušenosti o které se tu se mnou tak ochotně dělíte.
V podstatě mě zajímá úplně všechno a ani nevím na co konkrétně bych se měl ptát, protože čekáme první a ještě k tomu jsem chlap ![]()
Zaujaly mě ale ty plenky do vody, to jsou nějaké speciální nebo obyč? A jak je to s plavečkami? Někde jsem četl, že do speciálních plaveček se ani plenky nedávají, ale nemůže to potom to mimčo škrtit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsou to speciální plavací plenky, najdeš je v regále vedle normálních plenek, dělají je různé firmy. Zvláštnost těchto plenek spočívá v tom, že na rozdíl od normálních nesají vodu a proto nejsou objemné a dítěti nevadí. Nebo můžete mít přímo látkové plavečky a do těch se plenky nedávají. Cílem plavacích plenek nebo plavek je zadržet případnou stolici, moč vesele teče do bazénu
. Dcera používá plavcí plenky Babylove z DM, na kurzu jsou i děti s látkovýma plavkama. Žádné děti nevypadají, že by je někde něco škrtilo, tváří se spokojeně.
- Citovat
- Upravit
a ty látkové plavky jsou např. tyto http://www.plenkarna.cz/…-Bambino-Mio
- Citovat
- Upravit
My ještě neplaveme, nás to teprve čeká. Ve čtvrtek máme zápis a koncem ledna nám začíná kurz. Syn má čerstvě 7 měsíců. Co se ceny týče, tak kurz nás bude stát 2020KČ, tzn., že jedna lekce (30 minut) nás přijde na 200KČ. Co se plavek týče, tak každý klub chce něco jiného. U nás musí mít děcko plavací plínu a na to ještě látkové plavečky. Plavečky máme Imse Vimse: http://www.slune.eu/index.php?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doporučuji tyto plavečky. http://www.e-florianek.cz/detail.php?… Nemusí se do nich dávat plínka, stolici to opravdu udrží a myslím, že jsou určitě opohodlnější. Ale jak bylo řečeno každý bazén požaduje něco jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My vaničkovali od zahojení pupíku. Přišla paní nám to ukázat k nám domů a pak jsme normálně vaničkovali doma sami. Myslím že je to pohodlnější, jen je velká spotřeba vody ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@CokeLady ahoj, našla jsem že koupací plenky 3-6kg mají Huggies..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@CokeLady Jé omlouvám se -reagovala jsem spíš na otážku nahoře, nevšimla jsem si že je to už staršího data. ![]()
Ale osobně bych asi neriskovala miminko do chem. čištěného bazénu. Napustte malý bazének a to úplně miminku stačí. Ten jsme nikdy ani nečistili-prostě jsme vždy napustili čistou vodu. V tom malém bazénku je voda rychle zahřátá nebo jsem ji přihřívala. Doufám že jsem aspon trošku pomohla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych zkusila namočit nožičky, pokud by neměl žádnou reakci, tak bych ho smočila. Taky záleží jakou máte teplotu vody. Osobně bych dala přednost dát mu ven vaničku nebo bazének a napustit mu teplejší vodičku tam.
- Citovat
- Upravit
@CokeLady píše:
určitě pomohla, díkya co s tou pískovnou?
TAm bych měla strach s tak malým miminkem. Nevíš co v tom vše plave. A asi ani nebudeš mít možnost ho po vykoupání opláchnout čistou vodou.
- Citovat
- Upravit
@CokeLady To bych měla obavy.Je pravda že nevíš co v tom plave a kdo všechno se v tom koupe(nebo co).Lidi jsou prasátka a nevíš kdo si tam udělá ve vodě např. malou potřebu.
Nechci být nechutná, ale bohužel je tomu tak, proto já raději preferuji domácí bazény kdy vím v čem plavu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit