Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Na střední se snad nechodí nikde, možná jen tam, kde má škola bazén? To je teda dotaz
neumíš plavat? Nebo proč se ptáš?
Příspěvek upraven 31.08.23 v 23:02
Byla jsem na 3 středních a nikde jsme nebyli plavat, na bruslaku, lyžáku, za první výplatu na střední jsme s kamarádkou šly do sauny ![]()
Ahoj, na každé střední plavání není. Já jsem na pedagogiké střední, tudíž jsme plavání měli. Plavání jsme měli hned v prvním ročníku a měli jsme celkem 4 kurzy po 2 hodinách. Pokud u nás někdo na plavání chyběl víc než na jeden kurz, musel jít další rok s prvákama si ten kurz absolvovovat. u nás ve třídě nikdo nechyběl a holky s menstruací si vzaly tampony. ![]()
My jsme na gymplu plavání měli, asi dvě pololetí, myslím. Bylo to volitelné, zda chtěl jít člověk do posilovny, nebo do bazénu. Takže všichni šli do posilovny, tam si lehli na nějaký stroj, učili se na něco jiného a já byla v bazénu 99 % hodin sama a taky si tam mohla dělat, co se mi zlíbí, fakt tam nade mnou nikdo nestál, ať koukám kraulovat a neflákat se.
Zkrátka, je to určitě individuální, škola od školy.
Já šla na střední, kde zrovna bazén byl. Jelikož se nikomu na plavání moc chodit nechtělo, tak docházku začali docela přísně kontrolovat a chybějící hodiny bazénu byl do tělocviku problém.
Nechala jsem si od známého lékaře napsat, že ze zdravotních důvodů nemohu plavat a to jim ve škole stačilo. ![]()
Holka měla plavání na zdrávce v druháku. Bylo to místo tělocviku a měli to asi 5×.
My meli plavani jako volitelny telocvik ve ctvrtaku. Pri menstruaci si holky davaly tampon.
Žádné plavání jsme naštěstí neměli, a i kdyby jo, tak bych nechodila. Ani u žádné kámošky jsem neslyšela, že by na střední chodili plavat.
Chodila jsem na OA a žádný plavání tam nebylo. A ani nevím o žádný střední kde by bylo.
To záleží asi i na učitelce. U nás se teda plavat nechodilo. Nás třeba brávala na bowling v tělocviku nebo na kuželky. To býval nejlepší tělocvik. Taková spíš odměna. Jinak byla zamilovaná do amerického fotbalu. Tím vysírala furt.
Zalezi to na tom, jak blizko maji bazen a na dohode, platbe za bazen atd. Unasgymplchodi plavat, cely rok misto jednoho telocviku, jen nektere ročníky. Dcera na jinem gymplu v jinem městě chodila pul roku v prvaku. Druha dcera byla na stejne skole, ale nebyl to gympl, a na bazen nechodili. Takže se to neda pausalizovat, je to skola od skoly.
@Kelsey píše:
To záleží asi i na učitelce. U nás se teda plavat nechodilo. Nás třeba brávala na bowling v tělocviku nebo na kuželky. To býval nejlepší tělocvik. Taková spíš odměna. Jinak byla zamilovaná do amerického fotbalu. Tím vysírala furt.
Na ucitelce ne. Pokud maji ve vyučování proste bazen, pravidelne, maji ho vyblokovany, tak tam proste chodi, ceka tam na ne plavcik, skola za to plati. Takze ne, ze by si ucitelka rekla, dnes se mi nechce.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj, po prázdninách jdu na střední a zajímá mě, jak je to s plaváním?
Chodí se na plavání na každé střední?
Kolik jste třeba mohli neplavat?
Nebo jestli se ještě chodí vůbec na plavání?
Nebo v jakých ročnících se chodí?
Taky mě zajímá, jak jste to třeba holky řešily s tím?