Školka, jak to bude?

212
29.8.23 19:49

Školka, jak to bude?

Pěkný večer, chci se zeptat na pár věcí. Dnes jsem byla na info schůzce ve školce a bylo mi řečeno, ze dceru první týden nebo 14 dni (dal se prý uvidí) mám dceru vyzvedávat nejpozději v 10h, prý je to kvůli adaptaci.
Po mateřské jdu na ÚP, ale chodím na pohovory a práci mužu mít kdykoliv, kdyby se něco dobrého naskytlo, ale toto co mi řekla učitelka mě celkem zarazilo. Vždyť přece musí počítat s tím, ze lidi musí chodit do práce, tak si dceru nemůžu brát domu každý den v 10h, dokud učitelka neuzná za vhodné, že se adaptovala, aby tam vydržela celý den.
Co jsem se ptala kamarádky, tak ta tam dceru nechá hned první den do půl 3 odpoledne (má jinou školku v jiném městě), prý tam po nich nechtěli, aby si děti brali takhle brzo. Tak nevím, jak je to u vás se školkou?

A ještě jeden dotaz, s otcem dcery spolu nežijeme, dostala jsem xx papíru na vyplnění, kde mám psát údaje o otci, mám to vyplňovat, když s nim nežiju a dceru si vyzvedávat nebude ani se nebude nijak zapojovat, bydlí 80km daleko a pracuje v Německu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2002
29.8.23 19:56

Když jsem dávala syna ve dvou letech do jeslí, tak mi doporučily, ať si syna vyzvedávám po obědě, jestli můžu a chci. Byla jsem ještě doma, tak jsem si říkala, že jo. Ve 12 jsem ho vyzvedávala. Ale druhý týden už tam spal, protože to byla blbost vyzvedávat dítě po obědě, kdy už chtělo spát a já ho pěšky táhla domů..starší syn nastupoval ve 3 letech do školky a kdybych ho tam nechala hned do odpoledne, nikdo by nic neřekl 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35860
29.8.23 19:56
@Mellory17 píše:
Pěkný večer, chci se zeptat na pár věcí. Dnes jsem byla na info schůzce ve školce a bylo mi řečeno, ze dceru první týden nebo 14 dni (dal se prý uvidí) mám dceru vyzvedávat nejpozději v 10h, prý je to kvůli adaptaci.
Po mateřské jdu na ÚP, ale chodím na pohovory a práci mužu mít kdykoliv, kdyby se něco dobrého naskytlo, ale toto co mi řekla učitelka mě celkem zarazilo. Vždyť přece musí počítat s tím, ze lidi musí chodit do práce, tak si dceru nemůžu brát domu každý den v 10h, dokud učitelka neuzná za vhodné, že se adaptovala, aby tam vydržela celý den.
Co jsem se ptala kamarádky, tak ta tam dceru nechá hned první den do půl 3 odpoledne (má jinou školku v jiném městě), prý tam po nich nechtěli, aby si děti brali takhle brzo. Tak nevím, jak je to u vás se školkou?A ještě jeden dotaz, s otcem dcery spolu nežijeme, dostala jsem xx papíru na vyplnění, kde mám psát údaje o otci, mám to vyplňovat, když s nim nežiju a dceru si vyzvedávat nebude ani se nebude nijak zapojovat, bydlí 80km daleko a pracuje v Německu.

Můžeš tam nechat dítě jak dlouho uznáš za vhodné. Učitelka ti nemůže nic takovýho nařizovat.
Základní údaje o otci bych vyplnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
29.8.23 20:01

Po nas chteli prvni den do 10, dalsi pak do obeda, a spat idealne az pozdeji, nicmene jsem jim sdelila, ze dite uz ma zkusenost ze soukrome skolky a oba s manzelem pracujeme, takze smula a spal hned nejak brzy, po par dnech…asi po 3 tusim.
S vyplnovanim nevim, nemam zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
29.8.23 20:03

@Meggiska já se ji ptala jestli ji tam teda už v úterý můžu nechat a ona, ze určitě ne, tak jsem se ptala zda teda aspoň do 12h a prý taky ne, ze je to ještě brzo a musí se adaptovat a hazela na me u toho oči, jakobych to dítě měla týrat, když ji chci nechat ve školce cely den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
29.8.23 20:04
@Mellory17 píše:
@Meggiska já se ji ptala jestli ji tam teda už v úterý můžu nechat a ona, ze určitě ne, tak jsem se ptala zda teda aspoň do 12h a prý taky ne, ze je to ještě brzo a musí se adaptovat a hazela na me u toho oči, jakobych to dítě měla týrat, když ji chci nechat ve školce cely den.

A proč se vůbec ptáš, zda můžeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9770
29.8.23 20:09

První den bych nechala do těch 10 a další dny už jak potřebuješ. Udělala jsem to stejně. sice učitelka trochu kroutila očima, ale to bylo asi tak všechno. Dítě se adatovalo dobře, takže žádná zvykací doba nebyla potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.8.23 20:10

Pro dceru bude urcite lepsi, kdyz bude zezacatku jen do deseti!

Takze pokud to jen trochu pujde, udelej to takto. Uvedom si, ze kdyz to ted prepalis a dcera se blokne, co s tim potom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
29.8.23 20:12

Já teda nevím, ale já už do práce chodím. S manželem se teď složitě u malé střídáme, takže v pátek jde na celý den. Prostě to nemám jak jinak udělat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
29.8.23 20:13

@Mariane.B protože to říkala všem rodičům, tak jsem se šla ještě extra zeptat jak to teda bude, protože mi to prislo jako blbost, ale bylo mi receno, ze si ji mám cely první týden vyzvedavat do těch 10h max, a pak se prý uvidí, jak to snáší.
Já dělala kdysi při škole na praxi jeslich a stávalo se docela často, ze děti brecely nebo tam nechtěly byt, ale nestalo se, ze by kvůli tomu dítě nemohlo bejt v jeslich déle než do 10h :D tam se s tím proste počítalo a k dětem se pak pristupovalo individuálně. Tak mě prave zaskocilo, když mi říkala, ze nevíme, jak to bude dcera snášet, a ze tam proste nemůže byt dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
29.8.23 20:13

@Mellory17 U nás taky takto probíhá adaptace a já jsem tam dala dceru se slovy, že první den si jí můžu vyzvednout ve 12, ale další dny tam bude muset i spát, zda to má cenu řešit. Tak jsme adaptaci zrušily a bylo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
29.8.23 20:14

@Lucie_Sx Nebo si zvykne jako každý jiný dite.

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
29.8.23 20:15

Kluk mi nastupoval do miniskolky ve dvou letech, první týden po obědě, pak týden na zkoušku celý den, mezitím byly Vanoce a od nového roku šel na celodenní docházku a já na plný úvazek do práce…
Mě ten styl ten podmínek státních školek opravdu vždy fascinuje…
Dítě je přihlášeno k celodenní docházce, takže beru nějaký adaptační týden, ale na dvě hodiny mi to nedává smysl…

• Citovat
  • Upravit
22527
29.8.23 20:16

Nekde adaptace je a nekde ne. Nektere dite ji potrebuje a jine ne. Kdo potrebuje a nema moznost jinak, tak je dite od prvniho dne cely den ve skolce. Do prace nechodis, tak bys mohla tu adaptaci alespon nejak dodrzet. Zase tam nemusi byt od prvniho dne cely den, kdyz jsi stejne doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
29.8.23 20:19
@Mellory17 píše:
@Mariane.B protože to říkala všem rodičům, tak jsem se šla ještě extra zeptat jak to teda bude, protože mi to prislo jako blbost, ale bylo mi receno, ze si ji mám cely první týden vyzvedavat do těch 10h max, a pak se prý uvidí, jak to snáší.
Já dělala kdysi při škole na praxi jeslich a stávalo se docela často, ze děti brecely nebo tam nechtěly byt, ale nestalo se, ze by kvůli tomu dítě nemohlo bejt v jeslich déle než do 10h :D tam se s tím proste počítalo a k dětem se pak pristupovalo individuálně. Tak mě prave zaskocilo, když mi říkala, ze nevíme, jak to bude dcera snášet, a ze tam proste nemůže byt dlouho.

Jo jenže to aby to dítě bylo v pohodě je taky velká zásluha těch učitelek. Vzít, pochovat, utěšit, zabavit. V malé školce šly děcka často přímo do náruče k tetě, zamávat máme do okna, pokud bylo třeba osudily slzy, omazlily a šlo se něco dělat, každé ráno tam pro Malacky měly už nachystané tvoření.
Státní školka, pusa mezi dveřmi, učitelka max seděla u stolečku a děti ať se zabaví po svém

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin