Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Děkuji všem za odpovědi
Asi bych měla doplnit že jsme na žádné kurzy nechodili takže je začátečník… K tomu mám ještě jednu dceru takže opravdu něco bezpečného abych se mohla otočit na druhou a nebála se že mi prcek půjde pod vodu…
@Cuddy všechny kamarádky okolo nás měly na děti stejnou sestavu a ty děti s tím udrží hlavu nad vodou…a proč bych to nemohla doporučit, když to mám odzkoušené…ano, když jsme jeli vodu na kanoích, tak měli děti vestu, ale v bazénu ať se hezky učí pohybovat samy…
My jsme měly od roka tohle https://www.sport4outlet.cz/…umper-zelva/?… a úplně super, lehounké, nastavitelné a absolutně z toho nemůže vypadnout, Plavat se pak dcera v pohodě naučila v 5 letech,
Příspěvek upraven 22.07.23 v 21:18
@Jemako pásek a pěnové rukavky jsou nějaká novodobá mantra. Ok, pro děti z kurzu, co mají vyřešené těžiště a potápění, je to ok. Ale pokud potřebuješ, aby to bylo bezpečné pro dítě mimo tyto kurzy, tak na to zapomeň. Máme tři děti a doma bazén, máme téměř všechny tyto pomůcky. Všechny děti plavou v kurzech, přesto teď třetí batole plave v tom sewylor pásku, protože nemám oči jen na něm ano chce plavat samo.
@Jemako píše:
Děkuji všem za odpovědi
Asi bych měla doplnit že jsme na žádné kurzy nechodili takže je začátečník… K tomu mám ještě jednu dceru takže opravdu něco bezpečného abych se mohla otočit na druhou a nebála se že mi prc,ek půjde pod vodu…
jak jsi dala ty fotky, tak nejvíc to vypadá na vestu č. 2, ale i ta trojka může být dobrá,
to co doporučuje anonymní je dobré, když dítě budeš učit aktivně plavat, ale to se jí musíš 100 % věnovat,
v té vestě moje dcera plavala klidně na hloubce v bazéně a já seděla na okraji
![]()
@stinga píše:
jak jsi dala ty fotky, tak nejvíc to vypadá na vestu č. 2, ale i ta trojka může být dobrá,
to co doporučuje anonymní je dobré, když dítě budeš učit aktivně plavat, ale to se jí musíš 100 % věnovat,
v té vestě moje dcera plavala klidně na hloubce v bazéně a já seděla na okraji![]()
Děkuji to právě potřebuji… Prece jenom když jdu s něma na bazén sama tak se ta pozornost dělí
@Cuddy píše:
@Jemako pásek a pěnové rukavky jsou nějaká novodobá mantra. Ok, pro děti z kurzu, co mají vyřešené těžiště a potápění, je to ok. Ale pokud potřebuješ, aby to bylo bezpečné pro dítě mimo tyto kurzy, tak na to zapomeň. Máme tři děti a doma bazén, máme téměř všechny tyto pomůcky. Všechny děti plavou v kurzech, přesto teď třetí batole plave v tom sewylor pásku, protože nemám oči jen na něm ano chce plavat samo.
přesně tak - pásek a rukávky jsou pro AKTIVNÍ výuku plavání, kdy dospělý musí mít 100 % pozornost na to, co dítě ve vodě dělá, mně to v tomto věku přijde naprosto předčasné,
ale každého věc,
já jsem měla na dceru tu vestu s vázáním mezi nohama ve věku 1,5 a 2,5,
pak 3,5 a 4,5 měla ten Sewylor, v 5,5 pásek a rukávky, kdy pásek už moc nechtěla, nyní má 6,5 a buď má rukávky nebo nic - ale plave jen tam, kde dostane
@Anonymní píše:
@Cuddy všechny kamarádky okolo nás měly na děti stejnou sestavu a ty děti s tím udrží hlavu nad vodou…a proč bych to nemohla doporučit, když to mám odzkoušené…ano, když jsme jeli vodu na kanoích, tak měli děti vestu, ale v bazénu ať se hezky učí pohybovat samy…
však já s tebou souhlasím v tom, že pěnový pásek a pěnové rukávky jsou super na aktivní učení plavání, ale musíš se dítěti neustále věnovat,
zakladatelka má ještě jedno dítě a nemůže se 100% věnovat tomu ročnímu, prostě vesta s upínáním mezi nohama je bezpečnější - každý nepotřebuje mít z dítěte zrovna plavacího supermana, my se chodíme k vodě bavit
Mám 18m, nechce být v bazénu držená, chce mít volnost.
Letos jsme zkusili kruh - tam nechce být.
Klasické rukávky ji vadí. Pořídila jsem pěnovou vestu - ta ji ale neudrží nad vodou, pokud alespoň trochu nekope nohama. Pořídila jsem i rukávky spojené s páskem - opět problém, neudrží ji to nad vodou. Vše letělo na Vinted, nic se neosvědčilo.
Nicméně kamarádka má na syna takový krunýř na záda, nemám odzkoušeno, jen vím z doslechu, že ten by mohl být to pravé. Nicméně stojí okolo 2 tisíc.
@stinga my ten sewylor pásek nějak podědili. U prvního dítěte jsem nás ním ohrnula nos, přeci nebudu brzdit dítě ve vývoji takovou věci. To mělo ten pásek nebo nic a já oči na něm a připravené ruce. Druhé už dostalo i ty pěnové rukavky, ale já byla pořád v dosahu a dvě děti ještě uhlidam. Třetí plave v zelvicce, jak sewylor pásku říkáme a jsem za něj velmi ráda. Často ani nelezu s nimi do bazénu, jen po očku dozoruji. Vestu jsme nikdy nezkoušeli, ale proč ne. Dítě může plavat samo a matka je klidná.
@Cuddy píše:
@stinga my ten sewylor pásek nějak podědili. U prvního dítěte jsem nás ním ohrnula nos, přeci nebudu brzdit dítě ve vývoji takovou věci. To mělo ten pásek nebo nic a já oči na něm a připravené ruce. Druhé už dostalo i ty pěnové rukavky, ale já byla pořád v dosahu a dvě děti ještě uhlidam. Třetí plave v zelvicce, jak sewylor pásku říkáme a jsem za něj velmi ráda. Často ani nelezu s nimi do bazénu, jen po očku dozoruji. Vestu jsme nikdy nezkoušeli, ale proč ne. Dítě může plavat samo a matka je klidná.
přesně, sewylor byl také fajn - já bych jí ho klidně dala i další rok, ale malá měla tlusté ručičky a už ji to škrtilo
Ještě jeden doplňující dotaz… Dáváte pod tu vestu plavky nebo jenom na tělo..
@Anonymní píše:
Kombinaci pásek a rukávky zvládají fakt jen děti, co na plavání chodí a znají ten princip, takže doporučovat to zakladatelce, je spíš ku škodě.
@Jemako píše:
Ještě jeden doplňující dotaz… Dáváte pod tu vestu plavky nebo jenom na tělo..
měla spodní díl plavek, jednak by ji to mohlo dřít a také v dnešní době se moc nedoporučuje dítě bez plaveček na veřejnosti
@Tosidelassrandu píše:
Kombinaci pásek a rukávky zvládají fakt jen děti, co na plavání chodí a znají ten princip, takže doporučovat to zakladatelce, je spíš ku škodě.
moje dcera na kojenecké plavání chodila, a také to nezvládala - je to pro starší děti podle mě - kolem těch 5 let,
a přesně, jak tu jedna psala, je to jak mantra dnešní doby