Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všichni
Mám holčičku jeden rok a moc se jí líbí když jsme na koupališti… Jenomze by nejraději plavala sama… Zajímalo by mě co by jste mi doporučili… Plavací kruh, vesticku, nebo takový ten kruh kolem krku? Vím že ten divný kruh je teď moc oblíbený ale vypadá to tak divně (drasticky nebo jak to říct
). Budu ráda za všechny zkušenosti…
Pěnový pásek a pěnové rukávky na suché zipy…s tím se dětem dobře plave
ve 2,5letech už pak měla dcera jen pásek a teď ve 3,5letech už se chce učit plavat i bez pásku, prostě sama bez pomůcek…máme doma velký bazén, tak vodu miluje a chodily jsme i na kurzy od 6 měsíců…
Dekuju moc za odpověď
Myslíš tohle? A k tomu ještě potřeba něco kolem pasu?
@Jemako píše:
Ahoj všichni
Mám holčičku jeden rok a moc se jí líbí když jsme na koupališti… Jenomze by nejraději plavala sama… Zajímalo by mě co by jste mi doporučili… Plavací kruh, vesticku, nebo takový ten kruh kolem krku? Vím že ten divný kruh je teď moc oblíbený ale vypadá to tak divně (drasticky nebo jak to říct). Budu ráda za všechny zkušenosti…
my jsme měli plavací vestu s upínáním mezi nohama, malá v tom v roce i ve dvou „plavala“ vedle mě na 5metrové hloubce
@stinga píše:
my jsme měli plavací vestu s upínáním mezi nohama, malá v tom v roce i ve dvou „plavala“ vedle mě na 5metrové hloubce
Neměla bys prosím fotku.. Ono těch vesticek je více a já nechci koupit nějakou která bude na prd…
@Jemako píše:
Dekuju moc za odpověďMyslíš tohle? A k tomu ještě potřeba něco kolem pasu?
tohle je na roční dítě, které chce plavat s maminkou málo, to bys ji musela pořád držet, i když bude mít ty pásky kolem pasu - není to dost bezpečné
@Jemako píše:
Neměla bys prosím fotku.. Ono těch vesticek je více a já nechci koupit nějakou která bude na prd…
au, obávám se, že fotku nemám, tu vestu už nemáme, jinak bych ji vyfotila, hlavní vtip je v tom zavazování mezi nohama, zkusím pohledat
@Jemako pokud udrží hlavu nad vodou, tak klidně jen rukavky. Pokud ne, tak ideálně spojeny pás a rukavky ala Decathlon. Samostatný pás stejně dítěti nedrží, kde má, různé se sune, překlápí ho.
@Jemako ano a tento pásek má dcera už od půl roku a furt ji je
https://www.matuska-dena.cz/…y-84153.html
Sewylor pudle jumper. To je dle mého pro focení dítě to nejpohodlnější.
@stinga to není pravda, pásek a rukávky děti v pohodě udrží, dcera s tím v roce a třičtvrtě zvládla i moře a každý ji obdivoval, jak se s tím hezky pohybuje a denně doma v bazénu…v kurzech měli také tento pásek a kulaté rukávky také…https://www.matuska-dena.cz/plavecky-pas-600-cerveny-84153.html
U druhého moře ve 2,5letech už si vystačila jen s páskem a nutí ji to k samostatnému plavání…
Příspěvek upraven 22.07.23 v 21:13
@Jemako zkus si najít „plavací vesta Bestway 3“ - to se nejvíc podobá té naší, není nafukovací, ale pěnová - bylo to fakt úžasné a bezpečné
@stinga píše:
au, obávám se, že fotku nemám, tu vestu už nemáme, jinak bych ji vyfotila, hlavní vtip je v tom zavazování mezi nohama, zkusím pohledat
Našla jsem tyhle možnosti..
@Anonymní píše:
Pěnový pásek a pěnové rukávky na suché zipy…s tím se dětem dobře plaveve 2,5letech už pak měla dcera jen pásek a teď ve 3,5letech už se chce učit plavat i bez pásku, prostě sama bez pomůcek…máme doma velký bazén, tak vodu miluje a chodily jsme i na kurzy od 6 měsíců…
No dobře, ale přece musíš doplnit, že tvé díte se umí potápět. Nepotapejicimu ročnímu dítěti přeci nemůžeš toto doporučit.