Plavání v 1 roce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tosidelassrandu
22.7.23 21:59
@stinga píše:
moje dcera na kojenecké plavání chodila, a také to nezvládala - je to pro starší děti podle mě - kolem těch 5 let,
a přesně, jak tu jedna psala, je to jak mantra dnešní doby

My chodíme od 6 měsíců a tuhle kombinaci samy instruktorky nedoporučují pro začátečníky, ale zkušené plavce. A přesně jak říkáš, ani tak to tam většina těch dětí 1+ nedávala. Vůbec nechápu, že to někdo doporučí pro ročního neplavce.

• Citovat
  • Upravit
2607
22.7.23 22:01
@stinga píše:
měla spodní díl plavek, jednak by ji to mohlo dřít a také v dnešní době se moc nedoporučuje dítě bez plaveček na veřejnosti

To chápu a ani bych to nedovolila… Takže plavací plinka by mohla stacit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
22.7.23 22:04
@Jemako píše:
To chápu a ani bych to nedovolila… Takže plavací plinka by mohla stacit?

ano, určitě tehdy měla plavací plínku, ale to se nám moc neosvědčilo,
pak jsme ještě měly takové plavečky z toho plavacího kursu - neoprenové a to bylo lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
22.7.23 22:07

@Jemako najdi si „neoprenové plavky dítě“ například značka Malý plavec, je to lepší jak plavací plína, po plavání svlečeš, stala-li se nehoda - umyješ pod tekoucí vodou mýdlem - a znovu nandáš,
plavací plíny se hrozně nacucaly vodou a byly hrozně těžké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
22.7.23 22:08
@stinga píše:
@Jemako najdi si „neoprenové plavky dítě“ například značka Malý plavec, je to lepší jak plavací plína, po plavání svlečeš, stala-li se nehoda - umyješ pod tekoucí vodou mýdlem - a znovu nandáš,
plavací plíny se hrozně nacucaly vodou a byly hrozně těžké

Děkuju moc za tip… To jsem nevěděla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
22.7.23 22:10

Ahoj, já mám děti 2,5 a 16m. Máme pěnové pásy a nafukovací rukávky. Pěnové rukávky nám nějak nejdou utáhnout. Ani jedna na plavání jako kojenec nechodila. Obě se udrží nad vodou a jsou schopné s tím plavat. Do bazénu ale lezeme oba dospělí a každý hledáme jednu, sama se neodvážím. Starší zvládne i jen rukávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
22.7.23 22:34

Ty jo, teď to dočítám, že pás a rukávky jen pro děti, co už chodily na plavání? To určitě ne, fakt je to udrží nad vodou hezky. Tu starší naprosto suverénně, ta mladší to zvládá také hezky udržet hlavu nad vodou a dokopat se kousek po bazénu. Nicméně já, ač bývalá oddílová plavkyně, mám z vody respekt, takže hlídáme prostě jeden na jednoho. Takže i když zvládají, jsme okamžitě po ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7356
22.7.23 22:38
@Jemako píše:
Ahoj všichni
Mám holčičku jeden rok a moc se jí líbí když jsme na koupališti… Jenomze by nejraději plavala sama… Zajímalo by mě co by jste mi doporučili… Plavací kruh, vesticku, nebo takový ten kruh kolem krku? Vím že ten divný kruh je teď moc oblíbený ale vypadá to tak divně (drasticky nebo jak to říct :lol:). Budu ráda za všechny zkušenosti…

Toto vypadá dobře:
https://www.stesti-zdravi.cz/…lovaci-kruh/

Nemám s tím zkušenosti, ale zle to nevypadá, když dcera vodu miluje.
My měli do vany ten kolem krku :-) ten divný, dcera to měla moc ráda, ale na koupaliště jsme s ní nebyli s tím. To mívala takový ten co se do toho položila a je pravda že moc nedosáhla na vodu aby mohla být „akční“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
22.7.23 22:45

@KKK85 mě ten kolem krku přijde takový divný no :lol: ve vane teda řádí bez jakýchkoliv pomůcek… No a v bazénu mě pořád odstrkuje tak chci aby si taky sama užila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4878
22.7.23 22:49
@Cuddy píše:
@Jemako pásek a pěnové rukavky jsou nějaká novodobá mantra. Ok, pro děti z kurzu, co mají vyřešené těžiště a potápění, je to ok. Ale pokud potřebuješ, aby to bylo bezpečné pro dítě mimo tyto kurzy, tak na to zapomeň. Máme tři děti a doma bazén, máme téměř všechny tyto pomůcky. Všechny děti plavou v kurzech, přesto teď třetí batole plave v tom sewylor pásku, protože nemám oči jen na něm ano chce plavat samo.

Mám dvojčata, do žádných kurzů nechodili a od roka mi plavali s pěnovým páskem a rukávky (ty jsme tedy měli klasické nafukovací). Plavali sami, nijak jsem je nepřidržovala. Ten sewylor pás na ně byl takový moc robustní (jsou oba hubení).
Edit: teď dočítám diskusi a tak teda mám asi hodně nadané plavce, jak tak koukám, to jsem netušila 8o :lol: je teda fakt, že vodu milují od miminek, ve 3 letech plavali už jen s pásky. V 5 letech dcera dokonce už přeplavala malý bazén pod vodou úplně bez ničeho (jezdíme do lázní a ona se tam chtěla vyrovnat starším dětem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
22.7.23 22:56
@vedma007 píše:
Mám dvojčata, do žádných kurzů nechodili a od roka mi plavali s pěnovým páskem a rukávky (ty jsme tedy měli klasické nafukovací). Plavali sami, nijak jsem je nepřidržovala. Ten sewylor pás na ně byl takový moc robustní (jsou oba hubení).
Edit: teď dočítám diskusi a tak teda mám asi hodně nadané plavce, jak tak koukám, to jsem netušila 8o :lol: je teda fakt, že vodu milují od miminek, ve 3 letech plavali už jen s pásky. V 5 letech dcera dokonce už přeplavala malý bazén pod vodou úplně bez ničeho (jezdíme do lázní a ona se tam chtěla vyrovnat starším dětem).

Přesně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4878
22.7.23 22:57

Ten kruh kolem krku používají v lázních pro postižené děti, co jinak plavat nemohou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
22.7.23 23:10
@Jemako píše:
@KKK85 mě ten kolem krku přijde takový divný no :lol: ve vane teda řádí bez jakýchkoliv pomůcek… No a v bazénu mě pořád odstrkuje tak chci aby si taky sama užila…

ten kruh kolem krku je určený do plavací vany na kojenecké plavání, to jsme měli také a bylo to fakt divné, používali jsme to doma ve vaně (účet za vodu ten rok byl strašný)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
23.7.23 05:31

@vedma007 jenže klasické rukavky a pěnové jsou něco jiného. Klasické je udrží i bez pásku, ty pěnové ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
23.7.23 05:38

@Jemako zakladatelko a úplně nejhorší, před čím nás na každém kurzu kolem toho roka před prázdninami varovaly instruktorky, jsou takové ty kruhy s dírami na nohy, kam dítě posadis. Do domácího bazénu, kde ty stacíš, možná. Ale na hlubokou vodu nikdy. Ten kruh se umí převrátit, zvlášť při posílání dítěte mezi rodiči. Kruh se překlopí, dítě ti „zaklapne“ nohy, takže ho z toho nedostaneš spodem a otočit takovýto kruh, když se nemáš o co zapřít, je těžké. Zkoušeli jsme si to s panenkou. Tak jen pro info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí