Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Já tam teda moc nevidím, ale co krycí stíny? Mám také po zákroku jizvičky a stínama to přetřu. Nikdy si toho nikdo nevšiml i když to normálně říkám.
Osobně bych zašla na frakční laser do pořádné kliniky, zase tolik peňauzů to nebude. Určitě si po těch letech zasloužíte podívat se na svět jinýma očima. Laserem se vyřeší jizva i dolíčky. Jen to bude chtít čas. Očka jsou citlivá, ale bude to stát za to ![]()
Nezvykla jste si za ta léta, nepustí vás to ani později. Časem to bude jen horší. Za mě laser.
Zdravím,
Kvůli studu chci zůstat anonymní.
Před lety (ještě v pubertě) jsem podstoupila blepharoplastiku ze zdravotních důvodů. Zůstaly mi jizvy na víčkách. Už dekádu je skrývám a konečně jsem se rozhodla je zkusit řešit. Zvolila jsem phi-ion plazmové pero. Přes samotnou jizvu jedno ošetřeni udělalo velmi minimální rozdíl. S dostatečným odstupem se proces opakoval přes celé víčko pro lepší vyhlazení.
Jenže je to několik měsíců a já mám po celém víčku dolíčky v pravidelném reliéfu. Jsem z toho dost zoufalá a mám z toho sociální úzkost. Neustále to kontroluji, vyhýbám se světlu, očnímu kontaktu, držím si velký odstup…
Budu asi muset už na terapii, abych to nějak zvládla. Možná potřebuju i povzbudit zvenčí. Ale nebylo to unáhlené rozhodnutí. Roky přemýšlení, hledání, informováni. A za tu dobu jsem o tom nenašla nikde ani zmínku, ani fotku… Důsledná péče po zákroku… O to zoufalejší teď jsem. Problém nezmizel, naopak se rozšířil.
Nenajde se někdo s podobnou zkušenosti nebo výsledkem?