Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
myslím, že to smysl má, syn ho měl u moře, když mu byly dva roky, a budeme ho mít i v pěti letech, zdá se mi to lepší, když si chce odpočinout, tak si pod něj lehne, a je určitě i lehčí a praktičtějsí než slunečník, a když bude foukat, tak Ti neuletí. ![]()
My ho koupili teď, máme skoro půlroční a malujem si, jak ho budem využívat mnoho let…na odpočinek na pláži, na hraní si atd… mě neděste, že to jako za dva roky bude k ničemu ![]()
No tak u nas by musel bejt tak aspon 50×50 metru velkej, jinak by tam nebyl ani omylem, nemam spusobne sedici dite a je mladsi nez tvoje holcicka.
Moje první myšlenka byla jako IMI … v životě by mi tam nevydržel ani minutu … malý prostor a žádný výhled. Už když jsme byli u moře v jeho 13 měsících a v podstatě jen lezl, tak jsme ho museli honit po celé pláži. Věřím, že by tam možná při velké únavě usnul, ale protože nepatříme k plážovým povalečům, nikdy jsme nebyli na pláži celý den, takže spal vždy odpoledne v posteli.
Podle mě neexistuje všeobecná rada … záleží na dítěti a na tom, jak moc se na pláži budete vyskytovat. Já osobně bych ho ve 2 letech už nepořizovala.
u nas ho vyuzije jak skoro dvouleta, tak skoro sedmileta. Teda maji ho na zahrade, kdyz je pekne, tak jim ho vytahnu a nevim o nich.
U more jsme spis vyuzili slunecnik, mne v tom stanu prislo desny vedro a hnusny vzduch, takze nam se pro plazce osvedcil bazenek a nad nim slunecnik, pro dvouletaka babovky mezi nasima lehatkama pod slunecnikem a od triletaka nic, pac byla furt ve vode…
Jestli si rádi hrajete na stavění stanu a chytání stanu po pláži a sundávání stanu ze stromů a zpoza plotů a marné připoutávání a zatěžování, tak obětuj místo v kufru a vem ho.
My ho máme taky na dvorek na hraní (takové ty dva stany spojené prolézacím tunelem), na pláž se nechodíme opékat, ale koupat. Na hraní stačí mokré tričko a klobouk (a holý zadek). A stromy nebo zastíněná terasa v dosahu. Na spaní kočár a moskytiéra ve stínu nebo klimatizovaném pokoji.
Chci se zeptat do kolika let jste vyuzili plazovy stan??
ale treba se pletu
Za 14 dni letime k mori a kamaradka mi doporucuje plazovy stan, meli ho loni, ale to mel jejich kluk sotva rok a jen lezl, takze ho opravdu vyuzili.
Myslite, ze ma smysl i pro 2lete dite, nestaci slunecnik? Si nejak nedokazu predstavit, ze ji tam udrzim
Diky