Let s tříměsíčním miminkem

23
20.5.10 20:12

Let s tříměsíčním miminkem

Ahoj holky, letěla některá z vás s tříměsíčním miminkem? Chtěla bych na Sicílii. Takže let by nebyl tak dlouhý, ale trošku se bojím vyrovnávání tlaku. Prý je třeba při vzletu kojit nebo dát dudlík, ale je možné že to zrovna nebude miminko chtít. Bolí je ouška? Hrozí nějaké nebezpečí? Taky nebude ještě po očkování -ale snad tam nehrozí větší nebezpečí než tady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4548
20.5.10 20:18

Ahoj, letela jsem s 3 mesicnim mimi 12 hodin Tokio - Praha, ve 4 mesicich zpet, kojila jsem, neplakala a skoro cely let s prestavkami nakojeni prospala. Pak jsem letela se 4 mesicnim synem 9 hodin do USA, pit nechtel, dudlat taky moc nechtel ale nijak extra neplakal, takze myslim, ze ouska byla celkem v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
20.5.10 20:27

Tak my letěli s jedním v 7 týdnech a s druhým ve 3 týdnech. Očkování taky neměli žádný a let trval 5 hodin. Vše bylo bez problémů. Jednu cestu ho nechali i při vzletu a přistání připoutanýho v autosedačce a to se ani nevzbudil. Ale to byli letušky benevolentní. Jinak museli být na klíně a připoutaný k tvému pásu. A to jsem je kojila, aby je netlačily ty uši. Opravdu jsme to zvládli dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
20.5.10 20:38

Děkuju za odpovědi - doktorka mě od cesty odrazovala, kvůli reakci na očkování TBC, že by se mohlo zanítit. A taky kvůli tomu letu, samozřejmě. Ale já myslím že to malé dítě spíš prospí. Jen bych nerada něco riskovala kvůli ouškům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
20.5.10 21:59

Uši budou v pohodě. Když nebude chtít pít nebo dudlat, bude asi plakat. Je to sice nepříjemné, ale zdravotně nezávadné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
20.5.10 22:28

ahoj každý let je na zvážení maminky, je to veliký stres pro středouší miminka :-( letěla jsem NY_Amsterodam letěla maminka s mimi které celý let řvalo takže super zížitek , já osobně bych s tak malým dítětem neletěla ,ale proti gustu žádný dišputát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
20.5.10 23:18

Ahoj.Maty letěl v 5 měsících s náma na 20 dní na Kanáry.Byl užasnej.Let byl dlouhej s přesedáním a celkově cesta byla 12 hodin a já byla uplně K.O a Maty si celou cestu a vlastně celou dovolenou prospal :lol: .Byla to užasná dovolená a obávám se že když už je starší takovej klid nezažijeme :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5922
21.5.10 00:01

Ja jsem se na let v prosinci, s nasim skoro 5 mesicnim miminkem velmi dobre informovala u pediatra. A to v te dobe v US radila praseci chripka.

Doktor naockoval me na chripku, aby jsem mu dala protilatky. Miminka takovy tlak v usich jako my nepocituji, ale stejne doporucil dudlik, nebo kojeni. Jinak rikal, ze pokud nebudu otvirat okno (to mel byt pokus o vtip :-) ) muze vrele doporucit, protoze zmena vzduchu mu naprosto prospeje. Na tak dlouhy let jsme dostali kosicek, ve kterem skoro celou cestu prospal a zvladl to jeste lip nez rodice. Ani jednou neplakal.

O 3 mesice pozdeji jsme leteli na Kanary a to uz bylo horsi, protoze cele 4 hodiny mi spal v naruci. Ano, Honzik to zvladl na jednicku, ale maminka byla trochu v kreci. Jinak musim potvrdit, opravdu celou dovolenou krasne spinkal..

Jeste k tomu nebezpeci, kazde letadlo ma obrovske Hepa filtry, ktere cisti vzduch, takze bych se toho fakt moc nebala. Spis jde o to, aby nekdo nesedel vedle, kdo na nej bude celou dobu kaslat a kychat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
21.5.10 08:43

A ještě mě napadlo - váha kočárku se odečítá od celkové hmotnosti co si můžu vzít sebou? Např. pokud má kočár 15kg, tam musím mít zavazadlo 5kg, aby to bylo bez doplatku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
21.5.10 21:34

Váha kočárku nehraje roli, ten berou automaticky navíc, pro jistotu se ale zeptej aerolinek se kterými letíš.
Miminka celkově prožívají létání daleko líp než větší děti, většinou to celé prospí. Jen je potřeba dát pozor na ta ouška, jak už tady někdo psal, a ještě na klimatizaci- zkontroluj si, jestli ji někdo v okolí nemá puštěnou nebo dej miminku pro jistotu tenkou čepičku - nastydnou jedna dvě.
Vůbec se létání neboj, trápení neviňátek to fakt není. Mám bohaté zkušenosti, už ani nespočítám kolikrát jsme takto letěli, vždycky v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
4.4.12 12:18

Letěli jsme ve trech měsících na Kanary cca 5 hodin a vse bylo v pohode…

• Citovat
  • Upravit
1358
12.4.12 16:34

Teda to jste me mile potesili :dance: :dance: :dance: !!!!Ja ziji uz 2 roky v Italii,jsem ve 4 mesici tehotenstvi a chtela bych rodit v Cr,proste jsem tady sama mam tady jen pritele a proto bych si prala rodit doma mezi svyma…ma rodina,kamaradky moje mama atd…kdo nezazil nepochopi co je to byt sam......
Takze mam ted cistsi svedomi cestovat pak zpatky do Italie s mojim miminkem.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
21.8.13 18:22

Ahoj holky, mela bych taky jeden dotaz. Chceme jet s nasi dcerou na dovolenou v rijnu, budou ji 3 mesice. Mame 2 moznosti. Prvni je cesta autem, ktera bude trvat 12 hodin, to bychom rozdelili do 2 dnu. Mala zatim kratsi vzdalenosti v autosedacce v aute spi dobre. Druha moznost je letet, cca 3hodiny letu, pak 2 hodky autem. jeste je tu samozrejme treti moznost a to nikam nejet. Co byste doporucily? Do auta muzeme vzit vice veci, ale mala nemusi spat a muze plakat(pres den, krom auta, usne jenom v satku tak na 2 hodky). letadlo je zase rychlejsi, ale co ostatni vlivy letani? diky za nazory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
21.8.13 18:25

@bismarck Osobně bych volila leteckou cestu než dvoudenní jízdu autem.

• Citovat
  • Upravit
3635
21.8.13 18:57

@bismarck
já osobně bych s tak malým prckem nikam do zahraničí necestovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie