Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahojky holky,
uvažuji o používání látkových plenek, ale nemám s tím vůbec žádné zkušenosti. Nemám tušení, kolik čeho si mám pořídit. Nechci používat jen jednorázové plínky. Předem moc děkuji za odpovědi. Míša ![]()
M8m, vcelku jsem jí měla ráda. Spíš na menší dítě. Na učuraného dvouleťáka tak na jedno čurání.
KAŽDÉMU DÍTĚTI A KAŽDÉ MATC VYHOVUJE NĚCO JINÉHO. MĚNÍ SE TO I S VĚKEM DÍTĚTE. Takže kup jeden dva kousky, k tomu ještě dvě tři značky jiné ( i jiné druhy, kapsovky, kalhotkovky) a uvidíš, co ti bude vyhovovat, část obměníš, prodáš, dokoupíš.
Na začátek poradím, aby sis vyzkoušela několik různých značek a různé způsoby přebalování.
Prvně bych koukla do různých obchodů, diskuzí a zjistila si různé značky, protože každému dítěti sedne něco jiného. Synovi je 13,5 měsíce a Anavy mu moc nesedí, naopak krásně sedí Bamboolik. Když byl menší, tak mu seděly GroVia, v 10 měsících konec a všechno šlo ven.
Takže zjisti, co je k mání: plínky všechno v jednom, čtverce, kalhotkové + svrchní kalhotky…
Pak záleží na tom, jestli chceš látku pořád nebo střídat s jednorázovkama.
Já mám cca 24 ks plínek, ale jedu jen přes den a peru ob den. V pondělí mi dojdou další plíny a pojedu i přes noc a budu toho mít kolem 30 kousků různých značek.
Mám Anavy easy spíš jen na návštěvy, ale už párkrát protekly kolem nožiček, jsou hezký a rychle se přebalují ale funkčnost nic extra. Jak psaly holky přede mnou lepší koupit víc značek, víc systémů a odzkoušet. Já používám přes den vícevrstvý plíny se svrchníma kalhotkama, svrchňáčky mám Anavy, Bamboolik a Bambino Mio a nejlepší jsou Bamboolik a noční pleny mají taky moc fajn, ty používám ty kalhotkový se vkládačkama. Taky záleží kolik je miminku. Myslím že ty Anavy jsou tak max do roka jak to tak pozoruju u svýho 5 měsíčního klučiny, tak budou za nějaký čas malý.
Pojď k nám do nových látkujících maminek
https://www.emimino.cz/…kovani/2160/?…
tam ti holky určitě poradí a všechno vysvětlí
Naše malá má v osmi měsících 7,5 kg, takže jí anavy sedí dobře a ani neprotékají, v tuto chvíli jsou naše nejoblíbenejší, je mi na nich hlavně sympatické, že to není velký balík, takže se v nich malá dobře otáčí a plazí
ještě máme: tots bots a baby lucy - ty jsou taky dobré
hlavně bych si nekupovala popoliny, jednu jsem někdy na začátku shánění výbavičky koupila a vůbec jí nepoužíváme je strašně, ale strašně obrovská, některé pokusy se občas nepovedou, čímž se připojuji k názorům ostatních, že je lepší mít víc druhů
Na FB máš poradnu pro látkovačky. Je to tam vcelku přehledné a stejně tam jsou holky, co chodí sem. Předpokládám ![]()
@cheekymonkey Jj, „Poradna pro látkovačky“ na fb se hezky rozjíždí…Tam se dozvíš vše..:)
Ahoj, v prvé řadě, díky za příspěvek. Chtěla bych je používat již od narození, tak právě o nich zjišťuji co nejvíce.. Koupit více druhů, to přijde asi na dost peněz, že? Jsem z toho trošku vystrašená, co nás bude to " čůrání " stát ![]()
Ahoj, chtěla bych to tu oživit a zeptat se, jak dlouho tyto plenky vydrzi? Maly ma dva mesice a padnou mu dobre, ale vydrzi az do konce plenkoveho obdobi? Prijdou mi dost male…
@moomi1 záleží na tom, jak ti mimčo poroste, jak bude mít silné nožičky atd. Musíš vyzkoušet, někomu vydrží, někomu ne
každopádně tyto plenky vždycky snadno a výhodně prodáš (ať už tady, nebo třeba na MMB) ![]()
@moomi1 no, já je navleču v pohodě i na 16-ti kilovýho tříleťáka
@analoja píše:
@moomi1 no, já je navleču v pohodě i na 16-ti kilovýho tříleťáka
Jj taky jsme je davali asi az do 16kg. Vydrzej fakt dlouho…