Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj holky, prosím vás, když jsem koupila pro novorozené plenky Pampers 2 (3-6kg) budou moc velké???Měla bych raději pořídít 1?
To ti nikdo dopředu neřekne
Malá se narodila s 3,5 kg a už z porodnice odcházela skoro se 4 kg
Takže jsem využila jeden malej balík.. Když se ti narodí králíček, tak třeba 2 či 4 balíky využiješ.. Možná víc ![]()
Příspěvek upraven 07.02.13 v 11:21
@gabriela82 píše:
To ti nikdo dopředu neřekneMalá se narodila s 3,5 kg a už z porodnice odcházela skoro se 4
Takže jsem využila jeden malej balík.. Když se ti narodí králíček, tak třeba 2 či 4 balíky využiješ.. Možná víc
Takže nějaký ten balík těch 1 koupím…Myslela jsem právě, že ty dvojky jsou nejmenší i na pohled vypadají hrozně maličký…:-)
Jeden balík 1 (jsou 2-5kg) určitě využiješ, ale více raději nekupuj, uvidíš, až jak velkého cvrčka porodíš ![]()
Podle mých zkušeností jsou novošům vělký všchny plínky
má měla obě děti přes 3,5 kila, a i ty 1 mi na nich připadaly veliký
První dítko začalo na dvojkách, ted na druhý jsem koupila malej balík jedniček a jinak jen dvojky
Malej měl 4,3 kg a ty jedničky jsme ani nekupovali. Dvojky mu byli akorát a po měsíci jsme přešli na trojky. Tak nevím jak bych na něj narvala jedničky. Ale tak to spíš jde o váhový odhad a o to jaký děti se u vás v rodině rodí
A překvapuje mě, že někdo odchází z porodnice se čtyřkama ![]()
Těch jedniček bych fakt koupila max jeden balík a pak případně po narození dokoupila.
@tamata
narodila se s 3,5 kg a s porodnice odcházela se 4 kg
velikost č. 1 nosila asi týden - než jsem sdělala ten první balík, chvíli vel. 2, chvíli vel. 3 a ty jí pak několikrát protekly, takže ještě než měla celých 7 kg jsme přešly na vel. 4 a ty má doteď, ty větší velikosti se nevyplatí, tak se bude muset naučit na nočník ![]()
Tak já jen aby zakladatelka nešla místo dvojek nakupovat ve velkým čtyřky
Jinak malej pak začal od roka pít vodu na litry a to už protekla jakákoliv velikost, na tom už nezáleželo ![]()
@Miška68 Tak maly se narodil s vahou 3700g a 51cm a pampers premium care newborn jsme prestali pouzivat vcera, je mu mesic a presli jsme na pampers c. 2. Takze za me urcite kup. Maly spotreboval asi 2 nebo 3 baliky tech newborn (2-5kg)
No i kdyby, vel. 4 jí vydrží dlouho, to si zásobu může udělat
Jinak se omlouvám za zmatení ![]()
Když ale oni jsou i drobný děti, který ke čtyřkám pomalu ani nedojdou a pak už jsou bez plenek. Já měla velký dítě, tak se došlo k pětkám, ty protýkaly, tak jsem se nechtěla dívat po plenkách pro důchodce a musel přijít nočník ![]()
No malá má stejně starýho kámoše, který má asi o 4 kila míň a polovičný stehýnka a taky má velikost 4, on ale moc čůrá
Malá se mi teda nikdy nepročůrala, holčičky jsou asi decentnější
No ale má smůlu, je bystrá, takže na jaře začne trénink, plíny zdražily atd.. Bude to muset zvládnout ![]()
Těžko říct, záleží jak bude miminko velké ale pro jistotu bych jeden menší balík jedniček asi koupila. Moje malá měla 2920 g a jedničky jsme používali měsíc
@slavuska1 píše:
Podle mých zkušeností jsou novošům vělký všchny plínkymá měla obě děti přes 3,5 kila, a i ty 1 mi na nich připadaly veliký
S tím souhlasím, určitě kup jedny newborn, ty užiješ