Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Vite co me zajima???
Jak je mozne, ze nekomu ty plenky protekaji a jinym ne??? ![]()
Nadavam na Hugisky kudy chodim a nejaka maminka (omlouvam se ze nedohledavam jmeno) pise ze je spokojena! Stejne tak ty Alany, Teskovky zelene a tak dale!!! ![]()
Tak cim to je? Vzdyt ty zadecky nemuzou mit v pul roce tak odlisne!!! ![]()
Jeste pochopim rozdil v tom ze kluci a holky curaji jinak, ale tot vse!
Ahoj, měla bych dotaz k látkovým plenám.Takové ty klasické pleny.Kde jste kupovali?Myslíte že market typu Globus má kvalitní, nebo je berete od nějakého spešl výrobce?Mě by zajímalo jak poznám dobrou plínku?
Já žasnu, kolik toho máte vyzkoušeného
![]()
Moje zkušenost - pampers - bílé - premium care jsou největší „držáky“, dávám je na noc, přes den je v látce, ale děsný smrad, je to něčím naparfémované, i ty modré
Huggiesky jsou „tvrdší“, ale zase tolik nesmrdí, když jsem v noci kojila, tak protekly, teď už ne
Jinak nevím ![]()
V Kaufu teď je také akce na Huggies za 222kč a maxi jich je 88ks ![]()
Ahoj, měla bych dotaz k látkovým plenám.Takové ty klasické pleny.Kde jste kupovali?Myslíte že market typu Globus má kvalitní, nebo je berete od nějakého spešl výrobce?Mě by zajímalo jak poznám dobrou plínku?
Zirafa26 píše:
http://www.latkovepleny.info/, http://www.branakdetem.cz/
Zkus to tu prostudovat, lepší jsou bambusové, lépe sají ![]()
Zirafa26 píše:
ja jsem si je v globusu koupila a jsem s nimi spokojena,znama co si je koupila nekde o neco draz nadava ze po par vyprani jsou jemnoucke a delaji se na nich diry
BaraDolezal píše:
Vite co me zajima???
Jak je mozne, ze nekomu ty plenky protekaji a jinym ne???
Nadavam na Hugisky kudy chodim a nejaka maminka (omlouvam se ze nedohledavam jmeno) pise ze je spokojena! Stejne tak ty Alany, Teskovky zelene a tak dale!!!
Tak cim to je? Vzdyt ty zadecky nemuzou mit v pul roce tak odlisne!!!
Jeste pochopim rozdil v tom ze kluci a holky curaji jinak, ale tot vse!
Já to taky nechápu
A to jsem zářný příklad. Tedy syn. Do sedmi měsíců jsem nedala dopustit na Pampers (ne oranžové sleep and play, ty byly hrozný). Nevím, jestli změnili něco při výrobě, ale z ničeho nic se mi začal po Pamperskách syn osypávat a to tak, že jsem musela na čas přejít na látkovky (to mě docela bavilo, ale už se mi nechtělo investovat).
Tak jsem začala zkoušet jiný pleny, vyzkoušela skoro všechno a teď dávám z 80 % Huggies Premium (kluk spí 12 hodin v kuse a neproteče) a zbývajících 20 % jsou Alany nebo Babylove z DM.
Nedávno jsem zkusila jen tak pro zajímavost na noc Pampersky a nejen, že byl úplně pročůranej a vzbudil se o hodinu a půl dřív, protože ho to studilo, ale ještě se zase osypal ![]()
Takže za mě: Huggies premium, Alana, Babylove.
asha píše:Elik píše:Alany jsou od 4kg. O Rossmanovi nevim, diky za tip! A nam teda Alany vydrzi noc a to jeste ted. Nepamatuju, ze by protekla, bud je to spatnym utazenim, nebo proste nesedi diteti, mam vyzkouseno na stehynkatci i hubenourovi a sedelyasha píše:
A co Alany z DM? K diteti z tech jednorazovek nejsetrnejsi a zaroven dostupnyAlany, nebo jejich obdoba Rossman Eko jsou fajn, ale dělají se až od velikosti 3, počítám, že zakladatelka má menší dítě, když se takhle ptá
My používali pro mrňata Pampers ty žluté 1,2, pak jak dorostli do těch 3jek tak Alany a Rossman Eko, ale jen na den, noc nevydržej… takže na noc pořád Pampers Active Baby.A pres den pochopitelne casto prebalovat
Dyť jo, 4-9kg je velikost 3, ne?
U nás teda noc nevydrží, není to špatným utažením, ani že by protekla, prostě se úplně na nějakým místě rozpadne a ten papír se roztrhne. Asi mi děti víc v noci čůrají no. Jinak nemám pocit, že by toho pojmula míň než pamperska, ale prostě přes tu noc se nějak víc opotřebuje, jak je to jen papírový, a ne igelitový.
Ty Rossman Babydream Eko jsou úplně stejný jak ty Alany, v podstatě i cena je stejná (cca 230 za balík), nenašla jsem jediný rozdíl, takže prostě kupuju tam, kde mám zrovna cestu.
admin píše:
Mrkni na recenze plen.Tereza
Jé, to je super, jsem si nevšimla
trávím zda málo času
![]()
Tak za mě jedině huggies premium
vůbec nejsou cítít, neprotékají, malá se neopruzuje a v noci krásně sucho i když pořád několikrát za noc kojím
![]()
Používáme je už od narození (nyní 13 měsíců) a neměnila bych ![]()
Lucie77 píše:
Tak za mě jedině huggies premiumvůbec nejsou cítít, neprotékají, malá se neopruzuje a v noci krásně sucho i když pořád několikrát za noc kojím
![]()
Používáme je už od narození (nyní 13 měsíců) a neměnila bych
Já jsem do 8-mi měsíců používala klasické balvněné plenky koupené v kamenném obchodě a když jsme někam šli na dýl tak Huggies premium. Od cca těch osmi měsíců používám Huggies, vyhovují nám po všech stránkách. (teda kromě ceny, mohly by být levnější). Většinou je kupuju v akci.
ty oranžové pampersky jsou nic moc,nám moc nevyhovovali a jinak pampars active baby a huggies jsou dobrý. Jediný co nám neseděli byli ty euroshoper z alberta a babylove z dm
My jsme byli docela skromní. Jen mi vadily pleny Panda a igeliťáky. Ty jsme neměli koupené ani jednou, jen půjčené na zkoušku. Igeliťáky dělá Tesco (ne ty zelené nebo fialové), Aro pleny a tuším zelené z Kauflandu ![]()
Jinak 1,2 jsme kupovaly Happy pleny kvůli kyčlím, větší velikosti hůř držely na prdýlce. Ke konci na odnaučování jsem kupovala obyčejné Euroshoper za 139 Kč/50ks. Byla jsem posedlá častým přebalováním. Vím, že NĚKTERÉ kamarádky, které používaly Pampersky přebalovaly méně často a to se mi nechtělo.