Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj,
potřebuji poradit s tréninkovými kalhotkami. Malý je vůbec nepotřeboval, uměl na nočník ze dne na den i venku, ale s malou tápu.
Jsou vůbec na něco nebo to jsou vyhozené peníze?
Jakou byste případně doporučily značku? 300 za Imse nebo Popolini mi přijde moc. Našla jsem Bambino za 109 kus přes mmb. Tak by mě zajímalo, jetsli jsou dobré.
Díky, Lu
Mě se tréningovky u dcery osvědčily, používali jsme na ven, aby se daly v terénu snadnu stáhnout a natánout (plínu vestoja nezapnu, nějak mi to nejde) a aby udržely případnou nehodu v autě nebo někde jinde, kde by se blbě uklízela. Šila jsem si je teda sama, z toho, co je teď na trhu, je jim nejblíž toto – http://ekocapart.cz/product.php?…. Já jsem potřebovala, aby byly nepromokavé a udržely jednu plnou dávku cca 5 minut (než se stihne s autem zastavit atd.).
Ta cena sice je celkem vysoká, ale zas když to srovnáš s jednorázovýma (třeba Huggies 170 Kč za 16 ks), vyjde to dobře. Ty jednorázové se musely večer vyhodit i když byly suché, protože jim většinou rupla guma na jednom boku nebo bylo to savé jádro úplně sežvýkané doprostřed.
Bambino mio jsoi za mě naprosto naprd, je to na cvrknutí a v tomhle vedru jsou šíleně teplé, já se mrkla dovnitř, co v tom je a přišlo mi to jak vycpávka, co je v plyšových zvířátkách, taková ty bílá umělá, syn měl prdku celou mokrou ![]()
Pak jsme měli imse vimse, tam se tak šíleně nepařil, ale zase, je to na cvrknutí, plnou dávku to nepobere.
Nakonec měl zkrátka látkovou plínku klasickou se svrchňáky, vždycky se našlo místo, kde se dal položit a zapnout plínku na ležáka.
Jediné plíny, které mi kdy šli zapnout na stojato byly itti bitti.
Za mě jsou tréninkovky na prd, kor teď v létě, to bych radši strčila dítěti pod zadek nepromokavou podložku, když se třeba jede autem a převlíkala tepláčky.
Já mám v plánu si jedny ušít, už mám doma i PUL, takže děkuju za obrázek, snad to podle toho nějak zvládnu. Chtěla bych přidat dopředu a dozadu pár patentků a k tomu vkládačky (takže by to byly samotné PUL a do nich by se připla vkládačka). Jsem zvědavá, jetli to nějak zvládnu. U nás je totiž velký problém celkově. Synek občas nadšeně chodí a občas zarytě chce plínu, takže potřebuju něco, co se dá hojně používat a ne jen jednorázově (takže i doma) a pak muset vyprat ![]()
jako vypadají dobře ale otázkou je jestli se vyplatí tolik investovat když je to jen na přechodnou dobu. Já byla (i malá
) spokojená s tréninkovýma jednorázovkama ![]()
8petule8 píše:
![]()
jako vypadají dobře ale otázkou je jestli se vyplatí tolik investovat když je to jen na přechodnou dobu. Já byla (i malá
) spokojená s tréninkovýma jednorázovkama
No můžeš je pak schovat na další dítě nebo prodat na bazárku. A nám ty jednorázové fakt moc nefungovaly…
8petule8 píše:
![]()
) spokojená s tréninkovýma jednorázovkama
Holky, moc děkuju.
Smysl jednorázových tréninkových nechápu, když je to vlastně opravdová plínka a děcko vesele čůrá. Měla jsem jeden balík z akce a dávala jsem jakožto normální plenky. Malá si v nich neříkala a stáhnout si je nenechala. Takže jsem dala kalhotky a se střídavými úspěchy si říká.
Takže látkové říkáte taky ne, tak aspoň ušetřím. ![]()