Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj holky,
stalo se mi, že jsem nechala en v kojenecké láhvy džus s vodou a udělalo mi to plíseň. Od té doby se mi to stalo i u vody. Dá se to něčím vyčistit? Nebo rovnou vyhodit? Díky za rady
Já bych umyla nějakým detergentem a vysterilizovala, použila dál. Ekologii zdar ![]()
M.
Co zkusit vyvařit? Myslím, že i myčka na nádobí by se s tím měla poprat.
Ahojky, zkus lahvičku vyvařit společně s jedlou sodou, ta je na plíseň bezvadná. ![]()
Zkusím vyvařt s jednou sodou. Myčka napomohla - ona si myje podle sebe a ne podle mě. A jelikož už není v záruce a dala jsem za opravu 4,5tis tak už to fakt neřeším ![]()
Občas proleju lahvičky od džusu horkou vodou s octem. pak samozřejmě znovu umeju a ještě v MV vysterilizuju jako obvykle. Zdá se mi, že se tím pach starýho džusu ztratí. Zkusila bych i v případě plísně. I kvůli tomu jak lahvičky páchnou jsem se snažila u malýho prosadit čistou vodu, nějak to neklaplo ![]()
Rono u nás taky čistá voda neklapla
takže se snažím hodně ředit, ale občas mi to ulítne a má toho džusu víc a pak musím hlídat a hned vylívat, což je horší
Domestos ! Pořádně v něm vše vypláchnout, důkladně vymýt vodou a pak vyvařit.
lumáťa píše:
Domestos ! Pořádně v něm vše vypláchnout, důkladně vymýt vodou a pak vyvařit.
to jako fakt?
mám strach to lít do láhve z které pije mimi.
Nejlepší je použít obyč. savo. Po umytí pořádně vypláchnout a je to. Savo je zdravotně nezávadné, protože se časem rozkládá na soli.
nikita066 píše:lumáťa píše:to jako fakt?
Domestos ! Pořádně v něm vše vypláchnout, důkladně vymýt vodou a pak vyvařit.mám strach to lít do láhve z které pije mimi.
A proč? Vždyť tu lahev pak vypláchneš a umyješ ještě normálně jarem, není čeho se bát. Navíc Domestos se rozkládá už po dvaceti minutách na soli a vodu (stejně tak savo).
Raduš.ka44 píše:nikita066 píše:A proč? Vždyť tu lahev pak vypláchneš a umyješ ještě normálně jarem, není čeho se bát. Navíc Domestos se rozkládá už po dvaceti minutách na soli a vodu (stejně tak savo).lumáťa píše:to jako fakt?
Domestos ! Pořádně v něm vše vypláchnout, důkladně vymýt vodou a pak vyvařit.mám strach to lít do láhve z které pije mimi.
tak to zkusím, pak ještě ocet a tu jedlou sodu a nakonec umyju jarem a vyvařím a snad to bude ok.
Děkuju holky
a není lepší koupit rovnou novou lahev, než tyhle procedury? ![]()
Jednou jsem taky našla plesnivou lahvičku, když jsme se stěhovali, tak jsem jí rovnou vyhodila. Bála jsem se to i vyvařit, aby se synovi něco nestalo.